Ognissanti

voodoo•  2014. október 20. 20:49

Egyszer régen, a legjobb barátom azt mondta, ha ő már nem lesz, mindig  jusson majd eszembe, amikor felbontok egy üveg italt és ha nem gond, tegyek az asztalra egy poharat és töltsek neki is. Mert ő ott lesz velem... Nagyon fiatalon ment el, öngyilkos lett. Képtelen voltam részt venni a temetésén, a fák közül néztem a szertartást. Amikor mindenki elment, leültem a friss sírhalom mellé és órákig beszéltem hozzá. Elmondtam mindazt, amit életében kellett volna és örökké bánni fogom, hogy nem mondtam el időben. Ekkor tanultam meg, mennyire fontos, hogy még időben kimondjuk amit kell, időben nézzünk a számunkra fontos személyek szemébe és fogjuk meg a kezüket, mintha akkor tehetnénk azt meg utoljára, mert minden ki nem mondott szó, a búcsú nélküli elválás nagyon fáj. Sokan kérdezték már eddig, hogy miért teszek ki eggyel több poharat az asztalra. Olasz barátaim soha nem kérdezik. Csak teletöltik csendesen... 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Moonflower2015. február 25. 17:38

Igen, a ki nem mondott szavak feszítenek belülről. Van az úgy, hogy nehéz belekezdeni, de minden kapcsolat lényege, hogy jót-rosszat elmondhassunk egymásnak.

csillogo2014. október 21. 13:51

"fontos, hogy még időben kimondjuk amit kell, időben nézzünk a számunkra fontos személyek szemébe és fogjuk meg a kezüket, mintha akkor tehetnénk azt meg utoljára,"
igen...

hextorini2014. október 21. 11:52

Én már megtanultam kimondani azt a szót, hogy szeretlek, és már nem is félek kimondani... de ehhez időre volt szükségem... érnem kellett hozzá.

Molnar-Jolan2014. október 21. 11:42

torokszorító...

Ernest2014. október 21. 02:02

Egyetértek, s szépen leírtad!!!
Na látod, hallod - vagyis Te sajnálhatod, hogy nem - ezért beszélek én oly sokat...! :)
Mert, hogy is van a mondás: Amit ma elmondhatsz, megmondhatsz... ne halaszd holnapra!
Meg különben is, az elhallgatott dolgok, témák gyomorra mennek... és máris ott a baj... ezért kell a beszélgetés... meg a bor... ;)
Üdv : Őrni

Ui : A múltkori témádhoz még visszamegyek...

pauleve552014. október 20. 21:02

...........

Törölt tag2014. október 20. 20:58

Törölt hozzászólás.