Lüktető izé

voodoo•  2015. december 30. 11:39


Az utolsó csepp méz

    


“Sűrű a vérem, én nem is értem,

Valamitől megsűrűdött.

Lassú a léptem, és mindenképpen

valamibe beléütközök.”

  

Hiába választják szét az ártatlan részecskéket

és bűnbe esett plazmát a furcsa eszközök,

hiába tisztul a vér, ha tovább mérgezi a lélek,

mindig jönnek majd újabb éjsötét rögök,

tudom, másképpen kellene élnem, réges-régen,

megpróbáltam párszor, már nem erőlködök,

abban a 21 grammnyi lüktető...  izében...végleg

összekeveredtek az angyalok és ördögök.

 


"Jönnek a képek, állok elébek,

Menjenek át nagy fejemen

(Menjenek át, megengedem)."

 

Kimosták lelkemből a színeket a klónozott évek

és legtöbb emlékem a mosásban összement,

néha újrafestek néhányat, de nem sokat remélek,

másnap újra megköt rajtuk a szürke cement,

sehol se’ jobb, de egyszer majd innen is lelépek,

jön egy vonat, és nem váltok rá retúrjegyet,

addig is írok és zenélek, élvezem, hogy (még) élek,

jó program ez a stressz és unalom helyett.

 


"Édes Szent János, nagy látomásos,

Sose tudd meg mit láttam én.

Vad a bozótban, ott, ahol jól van,

Várok a világ peremén"

 

Miközben ujjam a zongorabillentyűkön matat,

a lét és nemlét küszöbén keresem a fényt,

a szeretet-implantáció csak illúzió... így marad

az utolsó csepp méz íze a nyelvem hegyén,

a halál nem zavar, a magány "a bozótban a vad",

de most jó... Désiré-t épp erre fújta a szél,

repülünk a semmi közepén és jól látom magam,

ahogy célba érek a holnap oldalvizén...


"Takaróm felhúzom, s azt mondom: gyere sötét,  

jobb itt a sötétben, alszom majd mindjárt, Irén.

Istennek mancsával-körmével szám szegletén." 

 


 *


Cseh Tamás zenéje és Bereményi Géza szavai váratlanul, olvasás közben érkeztek...

http://blog.poet.hu/netalaljmeg/plazmaferezis

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2016. január 5. 18:10

Törölt hozzászólás.

voodoo2016. január 5. 14:39

@Törölt tag: az örömóda megvolt Karácsonyra, nem tudom mennyien "hallották"(olvasták). Ha eszedbe jutott József Attila a vonatról, ez most nem volt szándékos. Ráadásul én a peronon várom a magamét, nem a síneken. És igen, ezúttal leírtam amit gondolok, nem rejtettem el a lényeget a sorok közé. Köszönöm, hogy visszajöttél a jégvirágaid közül, gyönyörködj még bennük amíg lehet, holnapra elolvadnak.

Törölt tag2016. január 5. 12:04

Törölt hozzászólás.

voodoo2016. január 3. 11:31

@Rozella: Nem tudom, mi az ami még "kilóghatna" a blogodból, olyan mint egy színes virágoskert, mindenféle-fajta versvirágokkal... Szóval majd elolvasnám, ha lehet... De most a többi dologról röviden... Az elmúlt években mindent megtettem, hogy a vágyaim, álmaim egyszer valóra váljanak, sajnos a legtöbb persze sosem fog... de ahogy írtad... botcsinálta "varázsló-festőként" legalább másokkal igyekszem elhitetni, hogy sikerülhet. És az a legjobb az egészben, hogy varázslás közben a régi álmaimat álmodom és tetszhalott vágyaim is felélednek. Köszönöm, hogy itt jártál megint...

Rozella2016. január 2. 17:29

@voodoo: Csupán ellensúlyként írtam, amit.., mert nem jó, ha az ember túlzottan elérzékenyül néhány igaz, szép sortól... és most még rátettél pár lapáttal! /amúgy tényleg van egy vágyáltütetés -sztoris vidámos kis versem, már vagy egy éve írtam, csak kissé elüt a többitől, ezért nem hoztam még a blogomba se... most eszembe jutott, ahogy olvastam a "szeretet -implantáció" illúziójáról, és képzeld épp a "donor" benne a lényeg : ) / Komolyabbra fordítva, én azt hiszem mindenki a fényre és a szivárványra vágyik, mert az összes többi vágy ezekben rejtőzik.., de Te varázsló -festőként ezt igazán tudod! Szép a zene is, mint mindig! :)

voodoo2016. január 2. 10:41

@Rozella: Közben rájöttem, annyi vágyam van, hogy beállhatok vágy-donornak. Már persze, ha a vágyak nem tárgy- avgy személy specifikusak... mert ha csak nem a fényre, szivárványra, mittudomén' mire vágyik majd aki kapja, hanem a személyekre is, akkor... De ebbe sem mennék bele mélyebben, mert pl. mi van, ha nő az illető "beteg"... :))

voodoo2016. január 1. 12:31

@Törölt tag: ez a vers csak most állt össze, mert ez egy ilyen "összeállós" év lesz, érzem máris amúgy... Néha előjön belőlem ez a sápadt őszinteség, amikor éppen nem készülök megmenteni másokat, a világot és egy eltévedt angyalt... szóval amikor csak leülök a zongora mögé páncél nélkül, leütök pár hangot, és közben leírom amit többnyire jól titkolok még magam előtt is. Vagy csak nem mondom ki. Szóval ez a vers ilyen lett, az ihlető sorok sem voltak éppen vidámak, de mittudomén' valahogy mégsem érzem most annyira szomorúnak tőle magam. Szép évet! :))

Törölt tag2015. december 31. 14:44

Törölt hozzászólás.

voodoo2015. december 31. 09:43

@petruchio: Értettem én egyből, vigyorogtam is rajta, csak nem akartam elvinni a témát a másik lüktető izére. Direkt válaszoltam 2 értelműen... "szóval ebbe most nem mennék bele mélyebben..." Én egyébként sem tudom ki, minek tart téged, vagy másokat, nekem mindenkiről van saját véleményem. ÉS mivel nem nagyon ismerlek, bár sok mindent olvastam tőled, csak egyet tudok biztosan: nagyon-nagyon jól írsz. És ide vagy más helyekre is nyugodtan írj bármit, örülök majd, vagy csóválom a fejem, nem tudom... de haragudni biztos nem fogok. Tudod, a vélemény szabad... csak őszintén kimondani nehéz. És, hogy mindenkinek tetsszen (milyen egy hülye szó ez), az pedig lehetetlen...

petruchio2015. december 31. 05:23

@voodoo: bánja fene mi akart lenni...igyekeztem némi humort is felmutatni a hsz-emben, mert mindenki "halálmadárnak" tart....úgy látszik nem áll jól nekem a "jópofizás"...bocsánat, hogy erre jártam, többé nem teszem ígérem.

voodoo2015. december 31. 01:35

@Rozella: Rozi...a vérnyomásom full ok, kissé heves vérmérsékletemtől eltekintve a véremmel sincs gondom... egyébként is messze elkerülnek a betegségek, talán, hogy másoknak tudjak segíteni... Cseh Tamás különös hangulatú zenéje együtt rontott rám "netaláljmeg" versével... és írnom kellett. vágyam is van elég, de a szeretetből sose elég...igaz minél többet ad az ember, annál többet kap vissza, de akkor is... :))

voodoo2015. december 31. 01:30

@petruchio: nem, az más mértékegysége... de persze van, akinek mindenről "a ..." "és "a ..." jut eszébe. De erről is szó sincs, szóval ebbe most nem mennék bele mélyebben... És akkor ez most amolyan kétértelmű utalás-féle akart lenni... :) BUÉK Imre...

voodoo2015. december 30. 21:14

@Molnar-Jolan: kösz Joli... :)

Rozella2015. december 30. 18:49

Nem baj... az enyém is magas... meg ez a léc is... Vigasztalásul, ha minden kötél szakadna, már dolgoznak egy új műtéti eljáráson...a neve "vágyátültetés", persze altatásban /révülésben végzik, vagy helyi érzéstelenítéssel, szuri a gerincbe... Na de már csak Cseh Tamás miatt sem lehet feladni...:))

petruchio2015. december 30. 17:55

hmm...21 gramm?....mé nem 21 cm?

Molnar-Jolan2015. december 30. 17:52

Ez brutáljó!!! Sapi leng!

Bugatti3502015. december 30. 14:48

Nem kamuzok, mert ezekkel élek én is . Igaz, a koleszter ing nagyon bő rám. Hidegvérű vagyok, ezt egy kézfogással is bizonyítani tudom ! :))

voodoo2015. december 30. 14:35

@Bugatti350: majd rendelek a kamupatika.com-on. Igaz ott kínai használati utasítással küldik majd. Amíg megjön, folytatom ezt az élveteg életet... koleszterines kockázatokkal. vér(mérséklet)emről + vagy jót, vagy semmit. :))

Bugatti3502015. december 30. 13:56

Valóban jó a zene és a szövege is. Vérhígítónak ajánlhatok egy Kerberan-t.:! :)) Koleszterincsökkentőnek a Rosutec is megfelel! :)

voodoo2015. december 30. 13:35

Cseh Tamás hangja és zenéje mindig elsodorja az embert, és lemarad a "szavak" alkotója...én nem fogom lehagyni a nevét: Bereményi Géza

voodoo2015. december 30. 11:47

a szó

http://blog.poet.hu/netalaljmeg/plazmaferezis

és a zene

https://www.youtube.com/watch?v=GDqFKr4awXM