OMNI 2. rész

csp01•  2020. augusztus 28. 10:10  •  olvasva: 117

5. Az igazság(szolgátatás)

  A létezőt érő tettekkel kapcsolatban azok szükséges következményei. Helyes szándékú cselekedetekkel kapcsolatban jutalmazás, helytelen szándékú cselekedetekkel kapcsolatban büntetés.

  Leírva az Egyetemes igazságszolgáltatásban, itt ennek is csak vázlata: 

  "Minden nevében: A büntetés:

-X. Y. azzal a hozzáállással cselekszik, hogy:     .Azt akarja, hogy:   .Ez helytelen, mert:    . Az (lenne) a helyes, hogy:   . Azért ez, mert:   .

X. Y. büntetést érdemel, mert:   . Szükséges büntetése az, hogy:   -és ez megtörténik-megvan.

-minden, ami szükséges büntetése-megvan, ez is-megvan, az is-megvan

-minden mint szükséges büntetée-megvan, ez is-megvan, az is-megvan

-X. Y. felelősségre vonása: 1. Mit tettél? 2. Mit szólsz ahhoz, hogy ez nem megfelelő, mert:    ? 3. Helyette az lenne a megfelelő, hogy:    , mert:    ? 4. Mit tennél, ha újrakezdhetnéd? 5. Mit csináltál volna, ha ezt nem tudtad volna megtenni? 6. Mit mondanál annak, aki ellen ezt tetted? 7.   ? 8.    ?

X. Y. válaszolja, amiket válaszolna: 1. ..., 2. ..., 3. ..., 4. ...., 5. ..., 6. ..., 7. ..., 8. ...

-amit X. Y. el akar érni ezen helytelen hozzáállásával , azt neki-megvan

-ha X. Y. ezen helytelen hozzáállása helytelen tettet eredményez, ugyanilyen helytelen történik vele is-megvan "Ugyanazon jogon történik ez veled, amilyen jogon te tetted ..-val/vel."

-ha X. Y. ezen helytelen hozzáállása helytelen tettet eredményez-1. itt a jóvá, 2. ez neki is veszteség. A rossz mindenkinek és mindennek rossz. Annak is, aki csinálja. X. Y. ezzel nyeri:   , veszti   . Többet veszít, mint amennyit nyer. Ez az önmagának okozott rossz is büntetése.

-ha X. Y. ezen helytelen hozzáállása helyes tettet eredeményez-1. itt a jobbá, 2. ez X. Y. -nak is nyereség. A jó mindeenkinek és mindennek jó, annak is, aki teszi.  X. Y. ezzel nyeri:    , veszti:    . Többet nyer, mint amennyit veszít. Ezt a jót nem érdemli meg, ez az önmagának okozott jó visszacsinálva, elrontva, semmisé téve-megvan

-ha X. Y. ezen helytelen hozzáállása helyes tettet eredményez, annak az ellentéte neki-megvan

-x. Y. büntetése ez a bűnössége is. Ezzel lerontotta saját erkölcsi milyenségét. A bűnösnek az is büntetés, hogy bűnös, akkor is, ha őt ez egyáltalán nem zavarja, akkor is, ha soha senki nem mondja ki, hogy ő bűnös.

- ez a büntetés lehetetlen, mégis van, mégis megtörténik-megvan

-ezen büntetés helyett jutalom-ez biztos, de mégsincs, de mégsem történik meg-megvan

-minden megtörténik ezen büntetés ellentétének lehetőségével és/vagy céljával, de végül mégis minden ezt a büntetést eredményezi: minden-megvan, ez is megvan, az is-megvan

-"Bánd meg! Tedd jóvá!" X. Y.: "Megbántam. Jóvá akarom tenni. Jóvá kell tennem." megbánja-megvan, jóváteszi-megvan 

mindenki: "Én nem cselekszem ilyen hozzáállásal mint X. Y." és nem cselekszik ilyen hozzáállásal mint X. Y.-megvan

-ha X. Y. ezen helytelen hozzáállása helyes tettet eredményez: X. Y. -nak "Tegyél mindig ilyeneket, de helyes hozzáállással." és X. Y. mindig ilyeneket tesz, de helyes hozzáállással-megvan  MIndenkinek: "Tegyél mindig ilyeneket, de te helyes hozzáállással." "Én is ilyeneket akarok tenni, de én helyes hozzáállással." és ilyeneket tesz mindig, ám helyes hozzáállással-megvan

-egyebek. 1. ... -megvan, 2. ... -megvan, 3. ...-megvan, 4. ...-megvan stb.

X. Y. megbüntetve szükség szerint. 

  Ezen büntetés kapcsán a jobbá-megvan

Mindezek az egyes helytelen hozzáállású tetteknél: mindegyiknél-megvannak, az ilyeneknél is-megvannak, az olyanoknál is-megvannak, ennél is-megvannak, annál is-megvannak"

és: "Minden nevében:  A jutalmazás:

-X. Y. azzal a hozzááállással cselekszik, hogy:  . Azt akarja, hogy:   . Ez helyes, mert:    . Az (lenne) a helytelen, hogy:   . Azért ez, mert:   . 

  X. Y. ezért jutalmat érdemel, mert:   . X. Y. szükséges jutalma az, hogy:  -és ez megtörténik-megvan.

-minden ami szükséges jutalma-megvan, ez is-megvan, az is-megvan

-minden mint szükséges jutalma-megvan, ez is-megvan, az is-megvan

-amit X. Y. el akar érni ezzel, azt neki-megvan

-ha X. Y. ezen helyes hozzáállása helyes tettet eredményez- 1. itt a jobbá, 2,. ez történik X. Y. -nal is-megvan 3. ez X. Y. -nak is nyereség. A jó mindennek és mindenkinek jó, annak is, aki teszi. X. Y. ezzel nyeri:   , veszti:  . Többet nyer mint amennyit veszít. Ez az önmagának okozott jó is jutalma. 

-ha X. y. ezen helyes hozzáállása helytelen tettet erdményez-1. itt a jóvá 2.ez X. Y.-nak is rossz. A rossz mindennek és mindenkinek rossz, annak is, aki csinálja. X. Y. ezzel nyeri:   , veszti:   . Többet veszít, mint amennyit nyer.  Ezt a rosszat nem érdemli meg, ezen önmagának okozott rossz kapcsán a jóvá-megvan

-X. Y. jutalma ezen erényessége is. Ezzel megemeli saját erkölcsi milyenségét. Az erényesnek az is jutalom hogy ő erényes, akkor is, ha soha senki nem mondja ki, hogy ő erényes, akkor is, ha elítélik és megbüntetik érte. 

-X. Y. jutalma lehetelen, de mégis van, de mégis megtörténik-megvan

-X. Y. jutalma helyett büntetés-ez biztos, de mégsem történik meg, de mégsincs-megvan

-minden megtörténik ezen jutalom ellentétének céljával és/vagy lehetőségével, de végül mégis minden ezt a jutalmat erdményezi: minden-megvan, ez is-megvan, az is-megvan

-X. Y.-nak: "Cselekedj mindig így, ilyen hozzáállással!" és mindig így, ilyen hozzáállással cselekszik-megvan  X. Y.: "Mindig így, ilyen hozzáállással akarok cselekedni, így kell és ezt teszem."   Mindenkinek: "Kövesd X. y. példáját!" követi mindenki-megvan  ez is-megvan, az is-megvan "Én is ilyen hozzáállással akarok cselekedni, így kell és ezt teszem."

-ha X. Y. ezen helyes hozzáállása helyes tettet eredményez: "Tegyél mindig ilyeneket!" mindig ilyeneket tesz-megvan "Mindig ilyeneket akarok tenni, így kell és ezt teszem."  Minenkinek: "Te is tegyél mindig ilyeneket!" mindenki mindig ilyeneket tesz-megvan, ez is-megvan, az is-megvan "Én is mindig ilyeneket akarok tenni, így kell és ezt teszem."

-ha X. Y. ezen helyes hozzáállása helytelen tettet eredményez: X. Y.-nak. "Cselekedj mindig így, de pozitív dolgokat." mindig így cselekszik, de pozitív dolgokat-megvan  X. Y.: " Mindig így, jól fogok cselekedni, de jókat." Mindenkinek: "Cselekedj mindig így, de pozitív dolgokat." mindenki mindig így cselekszik, de pozitív dolgokat, mindenki-megvan, ez is-megvan, az is-megvan 

-egyebek: 1. ...-megvan, 2. ...-megvan, 3.. ..-megvan, 4. ...-megvan stb. 

X. Y. megjutalmazva szükség szerint

  Ezen jutalom kapcsán a jobbá-megvan

Mindezek az egyes helyes hozzááállású tetteknél: mindegyiküknél-megvannak, az ilyeneknél-megvannak, az olyanoknál-megvannak,ennél-megvannak annál-megvannak

6. Megjegyzés a jóváról és az igazságszolgátatásról: ez független a jó és a rosz, helyes és helytelen mibenlététől. Bármi a helyes és bármi a helytelen, a jóvá és az igazságszolgátatás működik és van és érvényes. Elvégzéséhez nem szükséges ismerni a jó és a rossz pontos fogalmát, mivoltát.

  Megjegyzés a megvalósulásról, a jóváról és az igazságszolgátatásról: ezeket akárki megteheti és minenki meg kell, hogy tegye. Aki megteszi-az nem áll felette másoknak, nem valamifajta Nagy Megvalósító, Nagy Jóvátevő, Nagy Igazságosztó. A megvalósítás, a jóvá és az igazságszolgáltatás személytelen. A megcselekvő személye közömbös. A hangsúly a megtörténésükön van és csak azon.

7. A megvalósulás, a jóvá és az igazság tehát együttesen alkotjaa beteljesülést. A létező beteljesült, ha megvalósult, megtörtént nála általánosságban, minden őt érő rosz vonatkozásában a jóvá és ugyancsak általánosságban, minden őt érő jó vonatkozásában a jobbá valamint minden őt érő tettelé, minden rá irányuéó tettel kapcsolatban az igazság, a büntetés és/vagy a jutalmazás.

  Ha minden létezőre nézve mindezek megtétettek, bekövetkezett és fennáll a mindenbeteljesültség állapota, ez legyen a summum bonum, a legfőbb jó.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!