Minden megtörténik

csp01•  2018. június 28. 13:25

MINDEN MEGTÖRTÉNIK

1. A létezés megtörténhetés vagy megtörténés vagy vagy megtörténtség (Hat/het-lehetségesség, tehát: megtörténhetség.) A megtörténés lehetősége, folyamata, lezárultsága.
2. A létező tehát vagy létezhető vagy éppenlétező vagy márlétezett.
3. A megtörténhetés is megtörténés, amivel történt valami, az ennek lehetőségével-képességével előtte is rendelkezett. Így minden egyes létezhető létező, s a nemlét nem egyéb mint a lét túl szűken értelmezése. Nem téves irányú, pusztán téves mértékű értelmezése.
4. A megtörténhetés=létezhetés a lét leggyöngébb szintje. Az első megtörténéssel kerülünk eggyel feljebb, az első megtörténés akár puszta rágondolás is lehet.
5. A létezés összefüggésbe hozható és hozandó a hatalom fogalmával. Minden megtörténés egy hatalmi viszony produktuma. A-val történik B által. B képes A-t léteztetni, létesíteni, megtörténni, megtörténtetni. B hatalma A felett.B aktív (tőle kiinduló,az általa) megtörténhetésének és A passzív (rá irányuló, a vele) megtörténhetésének közös pontja.
6. A létezés összefüggésbe hozható és hozandó a birtoklás, a birtokoltság fogalmával. Történik A által B-vel. A létezi, létezteti, létesíti, megtörtén(tet)i, vanítja, vanja B-t. Használhatjuk itt ezt a kifejezést: birtokba veszi. Birtokos-birtok kapcsolatuk örökérvényű.
7. A létetető egyben léteztetett is. A megtörténtető egyben megtörténtetett is. És viszont. Minden eseményben az először léteztetőt tekintsük-tekintjük a léteztetőnek.
8. Ha A B-t mindenképpen létezteti, megtörténteti, A B-nek szükségszerű aktív létesítője, míg B A-nak szükségszerű passzív létesítője. Például A az ember mint lélegző lény, B az oxigén. A a sofőr, B a jármű. A a kőzetlemezek elmozdulása, B a földrengés, A a földrengés, B a templomtorony ledőlése...
9. Ha A tudja B-t léteztetni-megtörténtetni, ám nem feltétlenül teszi ezt meg: A B-nek potenciális aktív, B A-nak potenciális passzív létesítője. A az ember, B a homéroszi eposzok (elolvasása), A a macska, B az egérfogás.
10. Szükségszerűen létesíti-megtörténteti minden önmagát, ugyanígy a létet, a jót-rosszat. Ezek univerzállétezők.
11. Minden potenciális létesítője mindennek. Azt mondom a C a szépség jele. Így egymást létesítik, közös megtörténésük van. Azt mondod: az alma debrás. Alma és debra egymást létesítik. S persze téged is.
12. A létezés megtörténés, a megtörténés a biztosság és a lehetetlenség, illetve kettejük viszonya, mértéke, aránya, ami ha nem 100-0% az arány a lehetségesség nevet viseli.
13. Minden az, amiként meg tud történni, történik-történik meg, megtörtént.
Valamit sürgősen fel kell írnod, fel kell jegyezned valahová. Megfelelő bútordarab híján a papírt, a noteszt a falhoz nyomod és-írsz. A fal asztalhatósága asztaltsággá válik, vált. Asztal is a fal, bizonyos szemszögből.
Távol minden épülettől. Fel kell jegyeznem valamit, talán épp ezt a szöveget.Te lehajolsz, hátadra téve a papírt-írok. Asztalhatóságod asztaltsággá válik, vált. Asztal is vagy, a megfelelő szempontból.
14. Mindannyian nemcsak mindenhetőek, de mindenendőek is vagyunk, az itt nem tárgyalt szükségszerűség keretei közt.
"Megtörténik:
A A-ként MEGTÖRTÉNT B-ként MEGTÖRTÉNT C-ként MEGTÖRTÉNT
B A-ként MEGTÖRTÉNT B-ként MEGTÖRTÉNT C-ként MEGTÖRTÉNT
C A-ként MEGTÖRTÉNT B-ként MEGTÖRTÉNT C-ként MEGTÖRTÉNT
Igen, minden önmagaként is-ennek is szerepelnie kell itt."
15. A rendelkezik bizonyos adottságokkal. Ezek őt , -t eleve determinálják, elő-és felkészítik bizonyos megtörténésekre. Megszabják szükségszerű és potenciális létesítőit, léttársait. Kölcsönöznek neki egy bizonyos miséget, amiságot. Ezen adottságok azonosak a megtörténhetéssel, a megtörténésben potenciából aktualizálódnak.
16. mindensége, mindentsége nem következik be spontán. Igenis szükséges a mindent, a mindenhetőséget, a mindenendőséget, mindentséget ismerő és megtenni tudó és akaró és megtevő-tudat?
Ismételtessék meg a 14. második fele.
17. Az (elméletileg) megtörténhető események száma véges, még ha emberi ésszel felfoghatatlan is.
Minden mindennel és minden által és mindenhogyan, mindenért, minden okból, minden célból, mindenhol és mindenkor és minden előzmény után, minden eredménnyel, minden mértékben, minden mennyiségben,minden eszközzel, minden egyéb,
a fenti: 1. megtörténik- ez az ún. mindenmegtörténés
2. megtörtént, meg van történve-ez az ún. mindenmegtörténtség
18. Hangsúlyoztatik a minden. Minden=mindenféle és minden és mindegyik és minden egyes.
19. A mindenmegtörténés után, a mindenmegtörténtség állapotában a létezés telítődve van. Minden meg van történve, megvantörténve, mindenmegvantörténve. Minden csak ismétni tud, csakismétni tud, csakismétnitud.(Ismétni=ismétlődni, ismételtetni). Ez az ún. csakisméthetőség, csakisméthetség.(csakismét+lehetség összevonva)
20. S kell, hogy ismétsen?=ismétlődjék, ismételtessék? ez, az valami, akármi, minden? mi? ti? te, ő és ő és ők és én?
21. Ha igen, a csakisméthetség összetartozik az ismétendőséggel.
22. Ha nem, ezzel további két lehetőség áll elő.
1. Nem kell ismétni, csupán szabad. Ez a véghetőség.
2. Nem kell, nem is szabsad ismétni. Ez a végendőség.
23. Elképzelhető, hogy valami miatt egy bizonyos számú ismét után következik be a véghetőség vagy a végendőség.
1. Ismétett ennyiszer, ez szükséges volt, hanem ezt követően már csak megengedhető, megengedett a további ismét.
2. Ismétett ennyiszer, ez szabad volt. Azonban innentől fogva nem kell, nem is szabad ismétni.
3. Ismétett ennyiszer, ez szükséges volt, ezt követően már csak szabad, végül már az sem.
4. Ismétett ennyiszer, ez nem volt feltétlenül szükséges, innentől fogva viszont muszáj, kell ismétni.
5. Addig nem volt, nem lett volna szabad, azután szabad az ismét.
6. Addig nem volt, nem lett volna szabad, azután szabad, azután már szükséges is.
7.
8.

24. Ha az ismét nem lehetséges, bármi okból, ez az isméthetetlenség.
25. Beszélhetünk általános, kollektív és egyéni ismétendőségről, isméthetségről, véghetőségről, végendőségről, isméthetetlenségről, aszerint, hogy általában mindennek, csak egy bizonyos eseménytípusnak vagy csak egyetlenegy konkrét eseménynek kell-e ismétni, tud-e ismétni, szabad-e ismétnie, tilos-e ismétnie.
26. A mindenmegtörténés csak szimbolikusan lehetséges(?)
"Minden megtörténik mindennel, minden által, mindenhogyan és mindenért, minden okból, minden célból, minden eszközzel, minden előzmény után, minden eredménnyel, mindenhol és mindenkor, minden állapotban, minden mennyiségben, minden mértékben, minden eszközzel (nem véletlenül írom kétszer!), minden egyéb és minden egyéb-megtörténik, megtörtént."
Számtalan formában lehetséges.
Talán a legegyszerűbb és legtömörebb: "Minden megtörténik... megtörtént."
Bármilyen formában tesszük, ez a mindenmegtörténtetés. Lehet-e mindenmegtétel? vagy inkább az mást jelent, mást jelentsen?...
27. Változatok a mindenmegtörténtetésre:
-"Minden MEGTÖRTÉNIK, ez is MEGTÖRTÉNIK, az is MEGTÖRTÉNIK."
-"Minden meg-tör-té-nik."
-"Minden megtörténik-1, 2, 3,... minden megtörtént."
-"Mindenmegtörténés."
-"Mindenmegtörténtetés."
-"Mindent megtörténtetek." (nemcsak egyes szám első személyben!)
-" Mindent megtörténtettem".(nemcsak egyes szám első szmélyben!)
-...
-...
-
-
.
.
.
28. További változatok a mindenmegtörténtetésre:

29. A mindenmegtörténés, a mindenmegtörténtetés, a mindenmegtörténtség szükségessége a mindenmegtörténendőség, a mindenmegtörténtetendőség, a mindenmegtörténtendőség.
30. Lehetetlen az utcasarkon egyszerre jobbra és balra fordulni, ezen kívül visszafordulni. Lehetetlen előbb aludni és elmenni bevásárolni aztán elmenni bevásárolni és aludni. De mindenmegtörténésben az utcasarkon egyszerre fordulok jobbra és balra, hátra, lefelé, fölfelé. A mindenmegtörténésben igen, előbb alszol és elmész bevásárolni aztán elmész bevásárolni és alszol.Te is, ők is.
31. A mindenmegtörténtetés így is, úgy is, AC-sen, némán, ceruzával is, oldalra nézve is stb, stb. emberi képesség és kötelesség.
Mindenmegtörténtetünk, ki-ki saját formájában. "..." , "..." , "..." , "..." , stb.
32. Vajon a valóság, a tényleges megtörténtség a minimális vagy a maximális megtörténtséghez áll-e közelebb?
A lehető legkevesebb történik meg a lehető legkevesebbel, a lehető legkevesebb által, a lehető legkevesebb: okból, célból stb.
A lehető legtöbb történik meg, a lehető legtöbbel, a lehető legtöbb által, a lehető legtöbb: módon, okból, célból, eszközzel stb. Ez is jócskán elmarad a mindenmegtörténéstől.
(Leg-, legesleg-, leg- és legesleg- , ... stb.)
Hol a valóság? Feltételezésünk szerint az előbbihez közelebb.
...
33. A lét vansága valami, bármi, legalább egynek a léte. Ha legalább egyvalami létezik, a lét maga is létezik-és a lét nincsensége lehetetlen. Ha semmi sincs (ha semmi sem lenne, de mondjuk kijelentő módban), a semmi van, ami szempontunkból éppúgy és éppolyan, tulajdonságokkal és megtörténhetőséggel (megtörténéssel, megtörténtséggel) rendelkező létező mint én, te, ő, az ágy, a gyűlölet, a talán, az eső...
34. A léte(ző)t definiálhatatlannak mondják .
A létezőnek nincs neve. Ami meg van nevezve, amit lehetséges megnevezni, az nem a létező.
A létező önmaga ellentéte és önmaga tagadása is.
(A) létezőből csak egy van. A létező nem közösködik.

Megkülönböztethetjük az öntudatlan létezést a szándékolt, tudatos léttől. Előbbi legyen az ún. "létődés". A létezővel, a létező által történik ez-az, külső körülmények szerint, és csak azok szerint, a létező maga nem formálja tudatosan saját megtörténéseit. Ha igen: cselekszik, bizonyos célok érdekében, ezzel alakítja, bizonyos formában-mértékben-irányban létét, sorsát, ezt nevezzük így: "létekszik". A lét és a cselekvés összevonva.
Az ember, legalábbis bizonyos emberek képesek a létekszésre.

Továbbá különböztessük meg a létezés folyamatát, eseményét annak végeredményétől. Utóbbit hívjuk úgy: létezet vagy létezmény. Lásd: készítmény, festmény... a készítés, a festés végterméke.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!