MEK 6

csp01•  2018. június 27. 14:38

MINDEN ESEMÉNY KAPCSÁN... 6
További általános részek:
A, a büntetés: ... .+,
-(meg)van, (meg)történik ... .+,
-minden mint (a) szükséges büntetés ... .+, ... .+,
-minden, ami (a) szükséges büntetés ... .+, ... .+,
-mindenki (meg)bünteti szükség szerint ... .+,
-minden, ami éri őt/ér téged, az a szükséges büntetés(ed) ... .+, ... .+,
-amit akar(sz), ami a célja/célod, azt neki/neked is-a ez a cél nem megfelelő ... .+,
"Amit ő akar/te akarsz másnak, azt kapja/kapod."
-Ha ez a nem megfelelő hozzáállása/hozzáállásod nem megfelelő tettben is megnyilvánul: vele(d) is ugyanez a tett. Ugyanez, pontosan ugyanez, ugyanezen és pontosan ugyanezen: okból, célból, módon, mértékben, előzménnyel, eredménnyel, helyen, eszközzel, időben stb., stb. ... .+,
"Ugyanazon a jogon történik ez vele(d), amely jogon ő teszi/te teszed, ő tette/te tetted ...-val/vel. Ha az megfelel, ez is. Ha ez nem, az sem. Ha az jogszerű, ez is. Ha ez jogsértő, az is. Nincs és nem lehetséges, hogy az igen, ez nem: vagy mindkettő vagy egyik sem."
-Ha az, amit akar(sz), megfelelő, ám helytelennek hiszi/hiszed és ennek ellenére akarja/akarod: ezen megfelelőség ellentéte neki/neked ... .+,
-A nem megfelelő hozzáállásból származó nem megfelelőséget kénytelen (vagy) helyrehozni ... . +,
"Ha nem tette(d) volna azt, hogy: ..., nem kellene helyrehoznia/helyrehoznod. Nehéz, hosszú, nem kívánatos stb. a visszafordítása? Megtételekor kellett volna erre gondolni, gondolnia/gondolnod.
-Amit el akar(sz) érni a nem megfelelő hozzáállással, annak épp az ellenkezőjét éri/éred el, annak épp az ellenkezője történik (ha az, amit el akar(sz) érni, nem megfelelő) ... .+,
"Íme, a tökéletes büntetés: éppen és pontosan az ellenkezője annak, amit szeretne/szeretnél. Ha nem akarná/akarnád, ha nem tenné/tennéd azt, hogy: ..., akkor az, amit akar(sz), inkább lenne, az, amit nem akar(sz), kevésbé lenne. Az ő szempontjából/a te szempontodból jobban járna/járnál, ha nem akarná(d), ha nem tenné(d) azt, hogy: ..., hanem helyette: ... "
-a szükséges büntetés lehetetlen ... .+, de mégis van, így lehetetlenül ... .+, így is ... .+, így jobban ... .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés nincs-ez lehetséges ... .+, de van, így ... .+, így is ... .+, így jobban .. .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés helyett jutalom, ez biztos ... .+, de mégsincs, ... .+, így, biztosan sem ... .+, így kevésbé ... .+, csak így nincs ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb. , mégis a szükséges büntetés van ... .+, így is ... .+, így jobban .. .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés helyett jutalom-ez lehetséges ... .+, de nincs ... .+, így sem ... .+, így kevésbé ... .+, csak így nincs ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb., a szükséges büntetés van ... .+, így is ... .+, így jobban .. .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés ellentéte biztos ... .+, mégsincs, ... .+, így, biztosan sem ... .+, így kevésbé ... .+, csak így nincs ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb. , mégis a szükséges büntetés van ... .+, így is ... .+, így jobban .. .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés ellentéte lehetséges ... .+, de nincs ... .+, így sem .. .+, így kevésbé ... .+, csak így nincs ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb. a szükséges büntetés van ... .+, így is ... .+, így jobban .. .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés nincs-ez lehetetlen: ... .+, és a szükséges büntetés van ... .+, így ... .+, így jobban ... .+, csak így ... .+., egyebek ... .+, ... .+, stb.
a szükséges büntetés helyett jutalom-ez lehetetlen ... .+, és nincs helyette jutalom ... .+, így sem .. .+, így kevésbé ... .+, csak így nincs ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb. a szükséges büntetés van ... .+, így is ... .+, így jobban .. .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés ellentéte lehetetlen ... .+, és nincs helyette jutalom ... .+, így sem .. .+, így kevésbé ... .+, csak így nincs ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb. a szükséges büntetés van ... .+, így is ... .+, így jobban .. .+, csak így ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-nincs a szükséges büntetés ... .+, de mégis olyan minden, mintha megtörtént volna ... .+, így olyan ... .+, így is olyan .. .+, így inkább olyan ... .+, csak így olyan ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés helyett az ellentéte van ... .+, de mégis minden olyan mintha a szükséges büntetés történt volna meg ... .+, így olyan ... .+, így is olyan .. .+, így inkább olyan ... .+, csak így olyan ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-a szükséges büntetés helyett jutalom van ... .+, de mégis minden olyan mintha a szükséges büntetés történt volna meg ... .+, így olyan ... .+, így is olyan .. .+, így inkább olyan ... .+, csak így olyan ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb
-Büntetésképpen elvenni tőle(d), amit kell ... .+, kizárni ahonnan kell ... .+, eltiltani, amitől kell ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-Mindenki vele(d) ellentétesen kíván cselekedni ... .+, és cselekszik ... .+, az ellentétes cselekvésre rávesz mindenkit ... .+, magát a megbüntetettet is ... .+, ráveszi/rávesz megbánásra ... .+, jóvátételre ... .+, egyebek ... .+, ... .+, stb.
-minden megfelelő van mindennél, nála(d) büntetésképpen kevésbé, a büntetendőséggel egyenesen arányosan ... .+, (azt, hogy kevésbé, a zárójel fejezi ki):
minden megfelelő : mindennél ... .+, ennél is ... .+, annál is ... .+, nála(d) kevésbé (... .+)
ez a megfelelő: mindennél ... .+, ennél is ... .+, annál is ... .+, nála(d) kevésbé (... .+)
az a megfelelő: mindennél ... .+, ennél is ... .+, annál is ... .+ nála(d) kevésbé (... .+)
-semmi nem megfelelő nincs, semminél, nála(d) büntetésképpen igen, a büntetendőséggel egyenesen arányosan ... .+, (azt, hogy kevésbé, a zárójel fejezi ki):
semmi nem megfelelő: semminél ... .+, ennél sem ... .+, annál sem ... .+, nála(d) igen ... .+,
ez a nem megfelelő: semminél ... .+, ennél sem ... .+, annál sem ... .+, nála(d) igen ... .+,
az a nem megfelelő: semminél ... .+, ennél sem ... .+, annál sem ... .+, nála(d) igen ... .+,
Felelősségre vonása/vonásod:
1. Mit akarsz tenni? 2. Miért? 3. Mit szólsz ahhoz, hogy ez nem megfelelő, mert: ..., helyette az a megfelelő, hogy: ..., azért, mert ...? 4. Mit csinálnál, ha ezt nem tudnád megtenni? 5. Mit szólsz a következményekhez? 6. Mit csinálnál, ha újrakezdhetnéd? 7. egyéb1 ...? 8. egyéb 2 ...?
ő válaszolja/te válaszolod, amiket válaszol(sz), válaszolna/válaszolnál (ezt és/vagy azt vagy semmit):
1. ... 2. ... 3. ... 4. ... 5. ... 6. ... 7. ... 8. ...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!