A természetbe zárt ember képzelménye

csp01•  2018. június 28. 13:28

A természetbe zárt ember képzelménye
-Természeten túl-

1.
Képzeljünk el egy olyan mesebeli élőlényt, aki mindenféle és minden, bármilyen és bármelyik fizikai környezetben meg tud élni, hőmérséklet, nyomás stb., stb. neki mind-mind közömbös és Közömbös, KÖZÖMBÖS... fagyban, hőségben, szárazon, vízen, hóban-sárban egyaránt lehet és van és jól van, akinek nincs, Nincs, NINCS szüksége tápanyagra, semmilyenre és semennyire, nem tud éhen és szomjan halni (sem), akinek sohasem kell aludnia, ébren, aktív állapotban töltheti, tudja tölteni és kell, hogy töltse és tölti az egész életét, a teljes örök életét-hisz természetesen halhatatlan, nem tud, sőt nemtud, Nemtud, NEMTUD benne működési zavar keletkezni, ezen kívül sebezhetetlen, senki-semmi nem tud, vagy inkább nemtud, Nem tud, NEMTUD kárt tenni benne, semmilyet, semekkorát, soha, sehogy.-vagy legalábbis ő könnyen és gyorsan és azonnal és biztosan regenerálódik-, halhatatlan tehát és örökifjú is, mindezeken felül mindent és minden módon érzékel, Érzékel, ÉRZÉKEL , rendkívül pontosan észlel, lát, hall, tapint, szagol, ízlel stb. (stb. is!), végül tetszés szerint alak-és méretváltó, tetszése szerint észrevehetetlenné váló, mozgását illetően bármely sebességre és teleportációra is képes...
A mesebeli testi tökéletesség.
A mi testi milyenségünket nem ezzel, még a lehető legnagyobb testi tökéletességgel sem lehet összehasonlítani sem.
Testi tökéletességünk elsősorban akármikor megsemmisülhetőségünkben , akármikormegsemmisülhetőségünkben áll. Hisz testünk roppant és hihetetlenül és nagyon és annál is jobban és elképesztően törékeny. A legjelentéktelenebb , legártalmatlanabb és legkisebb (illetve ilyennek tűnő) külső behatás is halálos, végzetes, fatális lehet a számára. A számunkra. Nekem, neked. Neki is.
Ugyanilyen nagyfokú megbetegedhetőségünk.
Se szeri, se száma azoknak a, mindazoknak a szervi hibáknak, bajoknak és problémáknak amelyek, mindamelyek testünk megfelelő és helyes és szükséges működését, létezését, amelyek és mindamelyek a mi megfelelő és helyes, szükséges, kívánatos működésünket, létezésünket megakaszt(hat)ják, megbotlaszt(hat)ják és a többi. A miénket.

Képzeljünk el, igen, nyugodtan és bátran képzeljünk el egy száz, százhúsz , esetleg százharminc, százötven, száznyolcvan esztendős embert, hányszor és hányféleképpen tudott volna, tudna meghalni, megszűnni, elpusztulni, megsemmisülni, véget érni, amíg végül ide eljutott, eljut.

Mekkora volt a valószínűsége? Hogy ilyen hosszú idő alatt, hogy ilyen irdatlanul hosszú és végeláthatatlanul hosszú idő alatt nem (Nem, NEM), nem üti el vonat, autó, nem eszik véletlenül (?) mérges gombát, nem dől, nem omlik, nem borul rá a ház, nem kerül, keveredik véletlenül (?) atomtámadás helyszínére... stb., stb.-nem ! és Nem ! és NEM!, hogy nem (Nem, NEM), nem születik, keletkezik benne (benne, nem a testében, benne) rosszindulatú daganat, hogy nem fertőzi meg és nem kapja el a pestis, az ebola, a kolera, sem a tífusz,hogy nem, Nem és NEM képződik vérrög egyetlenegy erében sem, Sem, SEM, hogy nem fog soha túlzottan megemelkedni a vérnyomása, soha, Soha, SOHA ... stb.
Mekkora volt a valószínűsége, hogy az anyja NEM fog elvetélni vele... hogy teherbe fog esni vele?...
(Most százennyi-százannyi évesen már szabad történnie vele ennek-annak?
Mit csinált ezalatt a száz-kétszáz év alatt?)
2.
Bizony ez a (mi) emberi test(ünk) rettenetesen törékeny.
Képzeljünk el valakit, valakiket, akik képesek, képessé válva ezen test "korrigálására" (szükséges az idézőjel?) az orvostudomány, a fiziológia, a biológia segítségével, "kiigazítják" fizikai burkunkat. Beavatkozás a természet rendjébe? Szentségtörés? Te talán így gondolnád-gondolod.
De miről is van-lenne-lehetne szó?
3.
Az akármikormeghalhatóságunk nem iktatható ki, de mindenesetre minél kevésbé tudjunk agyvérezni ( és megfázni is), lefejeződni, lefejeztetni (és lábtörni is)...

Képzeljünk el olyan... embereket, akiknek nincs szükségük sem folyékony, sem szilárd tápanyag bevitelére. Szervezetük-vagy inkább ők maguk előállítják, ami működésükhöz elengedhetetlen, vagy előállítani sem kell, tudnak működni nélkülük is.
Végső esetben minden tápanyagot, vitamint, fehérjét belesűrítenek egy tablettába, tápanyagtablettába, amiből rendszeresen bevéve egyet, megoldva a táplálkozás.
Nincsen szükségük oxigénre, képesek élni oxigén nélkül is, oxigénhiányosan, oxigénmentesen, oxigén és így folyamatos oxigénfelvétel nélkül. Vagy legalábbis ezt is kitermelik testükben, nincsenek rászorulva a(z oxigéndús ) külvilágra.
Nincsen szükségük pihenésre, alvásra. Éberek, aktívak, fáradhatatlanok és tevékenyek és cselekvők életük minden egyes pillanatában.
Testi és szellemi képességeik megnövelve, felfokozva. Nagyobb testi erő, jobb kézügyesség, még inkább magasabb intelligencia, tágabb memória, gyorsabb felfogás.
No és persze a hosszú életük. Lelassított öregedés. A középkorúság is 70? 80? inkább 90 évesen kezdődik, életük felső határa pedig elérheti akár a
esztendőt is.
Ezzel ellentétesen kifejlődésük. Nem tart tízegynéhány évig, amíg legalább többé-kevésbé felnőnek. Gyorsan fejlődnek, pár év alatt eljutnak a nagykorúságba.
Mert fejlődjenek ki mihamarabb és mielőbb, kezdjék meg életük lényegi részét mielőbb és mihamarabb, hogy az minél terjedelmesebb lehessen és legyen. S ennek érdekében a gyermekkor lerövidítése.
4.
"A természet a tökéletes, a megfellebbezhetetlen, a kötelező. Ha azt mondja, éljünk 80 évig: akkor bizony élni 160 évig és cselekedni és építeni és használni 160 évig beteges és torz, abszurd."
Képzeljünk el valaki(ke)t, akik képessé válva sérülékeny és beteges testünk, tested ellenállóbbá, egyszersmind eszesebbé stb. tételére, mindezt meg is teszik.
Ők nem a fent idézett módon gondolkodnak.
A szükség és a valóság vágjon egybe. Ha a biztos és aktív és hosszú élet, életed a szükség és ha lehetséges ezt a természet által rendeltnél biztosabban, hosszabban, aktívabban-mi lehet az ideális? optimális?... a természetes? (természetes a megfelelő értelemben).
Idegenkednél-idegenkedsz tőle?
5.
"Mindenki testileg tökéletes: _ .
( Emberi) testünk átalakítva:
ellenáll minden sérülésnek _ . minden kórságnak _ .
él tápanyag nélkül _ . oxigén nélkül _ .
mindig éber _ .
maximális képességű _ . testileg _ . szellemileg _ .
megnyújtva az élethossz _ .
gyors felnövés, gyors kifejlődés _ .
Mindezt mind akarjuk és elfogadjuk és megvalósítjuk _ .

Egyebek : ... , ... , ... , ... , stb., stb. "

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!