A csúcslétezőről

csp01•  2020. szeptember 2. 12:10  •  olvasva: 90

A csúcslétezőről

1. A tudomány jelen állása szerintmintegy 13 milliárd 700 millió éve bekövetkezett az ősrobbanás, létrejött a tér, ami azóta is tágul.

 Aztán kialakultak az első égitestek,csillagok, bolygók, holdak. 

 Majd megjelentek az első életek.

 Ezt követően a fejlett élőlények.

S végül a fejlett élőlények közül egy, aki: megfejti a villág, a létezés mibenlétét és értelmét. Hogy mivel és mi által mi van és mi legyen.S mindezeket meg is teszi szükség és lehetőség szerint. 

 Őt nevezem csúcslétezőnek.

2. A tér nagy része üres, légüres tér, az űr, a világűr. Üres, kietlen (tekintsünk el pl. a bolygóközi portól). 

  A csillagok között nem egy magányos csillag. Nincsenek kísérő égitestjei, egyedül éli le teljes életét. 

  A bolygók (értsük bele a holdakat is) jelentős része lakatlan és lakhatatlan. 

 Az univerzum(ok) lakói közöt számos kezdetleges, fejletlen, primitív faj van. 

  Afejlettebb, intelligens fajok zagjainak többsége egszerű, hétköznapi életet él. (Nem kiemelkedő tudós, nem kimagasló bölcselő. Stb.)


  Mekkora tér marad üresen,kihasználatlanul, amire keletkezi egy csillag?...

  Hány magányos csillag után születik egy bolygós csillag?...

  Hány üres bolygó után lesz egy, ahol felbukkan az élet?...

  S hány egyszerű faj után lesz egy gondolkodó, magas szintű civilizáció?...

  S hány átlagos, hétköznapi élőlény után jelenik meg acsúcslétező?...


  Ezek a világfejlődés fokozatai: tér, csillag, bolygó, élet, értelmes élet, csúcslétező. Minden szint alapja a rá következőnek.  Mindenszint megelőlegzi az utána lévőt. Annak megjelenési közege.

 nagyméretű üres tér után kisebb, égitestekkel telített tér. Sok magányos csillag után egy bolygóval rendelkező. Sok élettelen bolygó után egy életel rendelkező. Sok kezdetleges életforma után egy értelmes élet.  Sok egyszerű, értelmes, de egyszerű élőlény után a csúcslétező.

 3. A csúcslétező tehát megtalálja minden szükségességét és meg is valósítja azt. Megválaszolja, helesen ami történjék? Mit tegyünk? kérdéseket és a válaszokból következő feladatokat teljesíti. Minden eléri létcélját, minden megkapja léte értelmét.

 A világ, a teljes világ, mindenlétező, minden dolog "megcsúcsléteztetik". A csúcslétező hiánytalan és tökéletes csúcslétezői tevékenysége, a teljes világ, minden létező,minden dolog megcsúcslétezettsége a világtörténelem csúcspontja.

  A történelem a csúcslétező és minden megcsúcslétezettsége felé haladás.

4. A csúcslétező természetesen több is lehet. S feltesszük, hogy csúcslétezők vannak, ez nem pusztán egy elméleti fogalom. Voltak, vannak, lesznek-a megcsúcslétezettség többször is bekövetkezhet(ett) és bekövetkezhet, bekövetkezik.

5. A csúcslétező, miután feltárta és megtette a szükséget, minden szükségét-meg tudja ezt tétetni másokkal is. Akik önállóan nemtudják feltárni és megtenni. A csúcslétező vezetésével, útmutatásával azonban megteszik. Pl. acsúcslétező megalapít egy erre épülő vallást és ők ezt követik. de rá is kényszertheti őket bármely eszközzel.

Ők ezáltal másodlagos csúcslétezőkké válnak. Maga a csúcslétező-aki minden szükségét felfedezi-az elsődleges csúcslétező.

   A csúcslétező lényegében a máshol szóba került bonizmushoz jut el, azt érvényesíti.

6. Beszélhetünk ún. akarati csúcslétezőről is. Aki nem képes az egetemes szükséget és az egyes létezők egyéni szükségét kitalálni és így megtenni, ám akarja ezt és próbálja ezt.  az ő tevékenysége is jelentős.

  Ő legfeljebb így tud csúcslétezni:

  "Minden szüksége=ezek, azok-és megtörténik, megtörtént

az ilyenek szüksége=ezek, azok-és megtörténik, megtörtént

az olyanok szüksége=ezek, azok-és megtörtént, megtörtént

ennek a szüksége=ezek, azok-és megtörténik, megtörtént

annak a szüksége=ezek, azok-és megtörténik, megtörtént

  Bármi is a szükség."

7. Ha Isten létezik-definíciójából következően csúcslétezőnek kell lennie-mi pedig ez esetben, mi, az összes létezők meg vagyunk csúcslétezve, tökéletesen és akár végtelenszeresen.

 


Szólj hozzá!


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!