4 nagy

csp01•  2020. szeptember 2. 12:18  •  olvasva: 83

A négy nagy kérdés

1. A lét, az élet, a fejlett és értelmes és gondolkodó és intelligens élőlény tevékenysége négy, láátszólag egyszerű kérdéssel kell, hogy kezdődjék.

Ezek:

Miért kell?

Mi kell?

Mi van?

Mi legyen?


Miért kell-ami kell, bármi is az? Mi a szükségesség végső oka? A jó kell? Mi a jó és a rossz? Miért jó, ami jó, miért rossz?

  Kell bármi is?

  Van jó és rossz?

  Mi kell-definiálva a kell fogalmát, meghatárzni, hogy mi kell, mik kellenek?

  Mi van-a valóság feltárása, feltérképezése, fel- és kiderítése, megismerése.

  Mi legyen-a van és a kell egyezése, illetve különbözősége esetén? Például különbözőség esetén egyeztetendőek-e és ha igen, hogyan?


  Ezen kérdések feltétele a felsőbbrendűség, annak kezdete.


2. Miért kell?

  Miért kell, ami kell, bármi is az?

  Kell-e akármi is?

  A jó kell?

  Mi a jó? Miért jó, helyes, miért hasznos, ami jó, ami helyes, hasznos?

  Létezik-e jó és rossz vagy ezek csupán vaz ember által kreált és érzett fogalmak valós, objektív tartalom nélkül, mindenféle objektív és valós tartalom nélkül?

  ...


3.  Az én definícióm a következő:

  jó az, ami a létet, a vant, a megtörténést-megtörténtséget eredményezi. Előidézi, realizálja, megkönnyíti, megteremti,  elvezet hozzá stb. A nagyobb, a legnagyobb, a több, a legtöbb létet. Sok és nagy-mennyiségileg és minőségileg. Minőségileg-alsóbb- és felsőbbrendű lét. A lét annál magasabb rendű, minél összetettebb, minél bonyolultab megtörténéseket jelent.

4. Minden kell. A minden kell. A (leg)több, a (leg)nagyobb kell (a leg)inkább.

  Minden egyes helyzetben a lehetőségek közül az kell, az legyen, amelyik legtöbb és legnagyobb(=legmagasabb szintű) létet erdményezi.

5. Mi kell?

  Kell=a lét, a van, az Igen, a megtörténés.

  Tilos=a nemlét, a nincs, a Nem, a megtörténetlenség. 

6. Mi van?

  A maximális lét=a (lehető) legtöbb és a (lehető) legnagyobb lét. A (lehető) legtöbb és a (lehető) legnagyobb történik (meg) a (lehető) legtöbbel és a (lehető) legtöbb által, a (lehető) legnagyobbakkal és a (lehető) legnagyobbak által. 

 A (lehető) legtöbb és a (lehető) legnagyobb: okból, célból, módon, helyen és időben, előzménnyel és eredménnyel, mértékben, mennyiségben, eszközzel. Stb.

  Ellentéte: a minimális lét. a (lehetŐ) legkisebb és a lehető (legkevesebb) lét. A (lehető) legkevesebb és a (lehető) legkisebb történik, történik meg a (lehető) legkevesebbel, a (lehető) legkisebbekkel, a (lehető) legkevesebb által, a (lehető) legkisebbek által.

  A (lehető) legkevesebb és a (lehető) legkiseb: módon, okból, célból, helyen, időben, eszközzel, előzménnyel,  és eredménnyel, mennyiségben és mértékben, stb. 

  Ez a semmi. A teljes, totális, maradéktalan és maximálius, az abszolút nemlét. Semmi nem létezik. Semmi nem történik (meg), semmivel, semmi által.

  Sehogy, soha, sehol, semmiért, semmi miatt és semmi végett, semmi eszközzel, semmi előzmény után, semmi eredménnyel,, semennyi, semennyire... stb. 

  Soha? Nem soha-idő sincs. Sehol? Nem sehol-tér sincs.


  A valóság nem a semmi-az Én biztosan létezik, én biztosan létezem, hiszen gondolkodom és cselekszem és akarok és érzek. Gondolok arra, hogy létezem. Cogito, ergo sum. Lehet, hogy minden egyéb csupán az én képzetem, csak az én tudatomban létezik-persze akkor is, ott is, úgy is létezik-de én mindenképp nem gondolati létező vagyok.


  Vajon a maximális lét a valóság?

  Ezt nem tudhatjuk.

  X létező megsemmisül, pedig még létezhetne eddig vagy akár addig is. Történhetne vele/általa még ez/az, léte növekedhetne. S érdemes lenne megtörténnie általa/vele még annak, hogy:     vagy annak is, hogy:     . Ám ki tudja, lehet, hogy így, X megsemmisülése által valami más léte nagyobbodik. Valamié, ami erre inkább rá van szorulva, inkább érdemes mint X. X ezen meg nem történése szükséges a világ maximális megtörténtségéhez, elengedhetetlenül szülkséges.

  Ha a világot a legtökéletesebb létező teremtette és kormányozza-)(a) maximális létűnek kell lennie? Ha valóban a maximális lét a kell, ha a fenti gondolatmenet helyes, az istenség célja csakis ez lehet.

 Vagy általunk ismeretlen és talán megismerhetertlen okból másként cselekszik?...

7. Mi legyen?

  Legyen a maximális lét. ezt célozzuk meg, erre törekedjünk.

  A (lehető) legtöbb, a (lehető) legnagyobbak a (lehető) legtöbbel, a (lehető) legnagyobbakkal, a (lehető) legtöbb által, a (lehető) legnagyobbak által, a (lehető) legtöbb és a (lehető) legnagyobb: módon, okból és célból, helyen és időben, eszközzel, előzménnyel és eredménnyel, mennyiségben és mértékben. Stb. 

  Megvalósításuk része az ún. "mindenmegtörténtetés". Minden esemény szimbolikus megtétele.

  Rövidebb formában például:

  "minden szükség szerint van-megvan"

  Hosszabb formában például:

  "minden szükség szerint van-megvan, az ilyenek is szükség szerint vannak-megvannak, az olyanok is szükség szerint vannak-megvannak, ez is szükség szerint van-megvabn, az is szükség szerint van-megvan"

  Ugyanígy: "Szükség szerint minden van:

minden módom-megvan, minden helyen-megvan, minden időben-megvan, minden okból-megvan, minden célból-megvan, minden eszközzel-megvan, minden előzménnyel-megvan, minden eredménnyel-megvan, minden mértékben-megvan, minden mennyiségben-megvan, mindennel-megvan, minden által-megvan, minden egyebek-megvannak"

Még hosszabban akár: "Szükség szerint minden van:

mindn módon-megvan, az ilyen módokon-megvan, az olyan módokon-megvan, ezen a módon-megvan, azon a módon-megvan, 

minden helyen-megvan, az ilyen helyeken-megvan, az olyan helyeken-megvan, ezen a helyen-megvan, azon a helyen-megvan

minden időben-megvan, az ilyen időkben-megvan, az olyan időkben-megvan, ebben az időben-megvan, abban az időben-megvan

minden okból-megvan, az ilyen okokból-megvan, az olyan okokból-megvan, ezen okból-megvan, azon okból-megvan

minden célból-megvan, az ilyen célokból-megvan, az olyan célokból-megvan, ezen célból-megvan, azon célból-megvan

minden eszközzel-megvan, az ilyen eszközökkel-megvan, az olyan eszközökkel-megvan, ezen eszközzel-megvan, azon eszközzel-megvan

minden előzménnyel-megvan, az ilyen előzményekkel-megvan, az olyan előzményekkel-megvan, ezen előzménnyel-megvan, azon előzménnyel-megvan

minden eredménnyel-megvan, az ilyen eredményekkel-megvan, az olyan erdményekkel-megvan, ezen eredménnyel-megvan, azon eredménnyel-megvan

minden mértékben-megvan, ilyen mértékekeben-megvan, olyan mértékekben-megvan, ezen mértékben-megvan, azon mértékekben-megvan

minden mennyiségben-megvan, ilyen mennyiségekben-megvan, olyan mennyiségekben-megvan, ezen mennnyiségben-megvan, azon mennyiségben-megvan

mindennel-megvan, az ilyenekkel-megvan, az olyanokkal-megvan, ezzel-megvan, azzal-megvan

minden által-megvan, az ilyenek által-megvan, az olyanok által-megvan, ez által-megvan, az által-megvan

mindenért-megvan, az ilyenekért-megvan, az olyanokért-megvan, ezért-megvan, azért-megvan

minden egyéb-megvan, az ilyen egyebek-megvan, az olyan egyebek-megvannak, ez az egyéb-megvan, az az egyéb-megvan"

  Kell: mert nagy(obb, mert sok, mert több, kell a lét, kell a maximális lét. Csak az én verzióm.

8. Miért kell? Mi kell? Mi van? és Mi legyen? Ki-ki megválaszolja őket világlátása, gondolkodásmódja szerint és megcselekszi a válaszokból következő tennivalókat.

9. "Minden nevében:

-Miért kell? A megfelelő válasz(ok)=...

A kell=ezek és azok  A tilos=ezek és azok

A jó=ezek és azok  A rossz=ezek és azok

-Mi kell? A megfelelő válasz(ok)=...

 Kell=ez, az, emez, amaz, ezek, azok, emezek, amazok

-Mi van? A megfelelő válasz(ok)=...

  Van=ez, az, emez, amaz, ezek, azok, emezek, amazok

Mi legyen? A megfelelő válaszok=...

  Legyen=ez, az, emez, amaz, ezek, azok, emezek, amazok

 és van:ez, van: az, van: emez, van: amaz, vannak: ezek, vannak: azok, vannak: emezek, vannak: amazok"

  Legalább így, ilyen formában. Tétessenek meg az élet során legalább egyszer.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!