Vendég-blogger

vezsenyi.ildiko•  2018. február 17. 11:26

"A hideg éjszakák nem ölik meg, de feledtetik az álmokat. Sokan soha nem ismerik meg az ilyen hideg éjeket, mert vagy átálmodják, vagy átalusszák az életet, amely elfogadja őket olyannak, amilyenek, s ezért ők is elfogadják létüket olyannak, amilyen. De vannak, akik sem álmodni, sem aludni nem képesek, ha a hideg az, ami átöleli őket a sötétben. Mert a hideg nem pusztán ölelni akar, nem. A hideg szorítani, összeroppantani, összezúzni akar, ő így tesz mindent a magáévá. A lélegzet az, amibe szerelmes, azt akarja megszerezni mindenkitől, kipréselni, kiszakítani belőle, a közteseket mind félredobva, mert ő nem azokat keresi, csakis a legutolsót. Igen, az utolsó lehelet, az, amire vágyik. Amikor azt meglátja előpárállani, akkor sikolt föl kéjesen, mert tudja, most szerezte meg, most már az övé. S úgy tud tovább állni, hogy lényegének egy részét mindig hátrahagyja. Ahol a hideg egyszer már birtokba vett valamit, ott neki mindig lesznek gyarmatai." Részlet, egy kedves, kortárs íróbarátom naplójából

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

vezsenyi.ildiko2018. február 19. 10:03

@Kicsikinga: Köszönöm, hogy olvastad és írtál, Kicsikinga! :-)

Kicsikinga2018. február 18. 11:44

"A lélegzet az, amibe szerelmes, azt akarja megszerezni mindenkitől, kipréselni, kiszakítani belőle, a közteseket mind félredobva, mert ő nem azokat keresi, csakis a legutolsót. Igen, az utolsó lehelet, az, amire vágyik. Amikor azt meglátja előpárállani, akkor sikolt föl kéjesen, mert tudja, most szerezte meg, most már az övé."

Nem mindennapi!

vezsenyi.ildiko2018. február 18. 11:39

@Molnar-Jolan: Igen, igaz! :-)

Molnar-Jolan2018. február 18. 09:01

Egy kicsit Hókirálynős feelingje van. :)

Mikijozsa2018. február 17. 21:58

@vezsenyi.ildiko: köszi :)

vezsenyi.ildiko2018. február 17. 13:10

@Mikijozsa: Pont ilyennek képzeltelek! :-)) Kösz a sok jókívánság! És, viszont!

vezsenyi.ildiko2018. február 17. 12:52

@Mikijozsa: Szegény anyukám, akit büntetni akartam, mit sem tudott és értett volna az egészből. :-))

Mikijozsa2018. február 17. 12:25

@vezsenyi.ildiko: szegény asszony, ki nézte el ezt tétlenül? jaj, nálam ez nem fordulhatna elő, hogy mellettem egy asszony fázzon, olyan világ nincs, szomorú, kívánok neked szép nyárias élményeket, noha azzal kicsit várni kell, de akkor legalább jól befűtött szobát, ahol derűs verseket írhatsz :)

vezsenyi.ildiko2018. február 17. 12:12

@Mikijozsa: Szia, Mikijozsa! Kösz az olvasást. Egy író gondolatai ezek, aki fűtetlen lakásban él.
Én egyetlen éjszakát töltöttem sértődöttségből télen, egy egész télen fűtetlen téglaházban.
Mondhatom, felejthetetlen élmény volt. Hiába volt rajtam sapka, sál, zokni, melegítők, takarók. Azt, a csontot követelő hideget, nem lehet elfelejtenem.

Mikijozsa2018. február 17. 11:41

a hideg az űr amelyben csak gyengül tehetetlenül, azt hiszem értem a fejtegetést, de lehet hogy mégsem, szép napot néked :)