Titok zokni

verselo•  2014. május 4. 20:13

E, kis történet arról szól, hogy véletlenszerűen, a találmányok, felfedezések.

Valamikor, tán a múltban nem is tudom, de az a hír járta, hogy két ember összeveszett. Veszekedés tárgy az volt, hogy ki lesz a Divat újság címlapján. Jó barátoknak, Jánosnak, és Jakabnak úgy hozta a sors, hogy egyforma zoknik voltak. Ez, akkor derült ki, amikor kipakoltak az erdélyi vendégházban.

Egyik este a tábortűznél összevesztek. Miért, az most nem lényeges. De komolyan összevesztek, csak szóban. Szerencsére. Mérgükben elfogyasztották a nyársonsült nyulat, majd megitták a két liter vörösbort, jól be csicsantottak, mert a hétköznapi életben nem ittak szeszt, csak ásványvizet. Eltántorogtak a vendégházig, (szerencséjük volt, mert a szobájuk a földszinten található) bementek a szobába, és lefeküdtek, ahol találtak helyet. Ilyen állapotban még szerencse, hogy idáig eljutottak. Ital hatására álomba merültek.

János hamarabb felkelt, és fogta az ollót, és lejjebb vágta az egyik zokni szárát, és betette a többi közé, hogy barátja ne vegye észre. Majd visszafeküdt, mintha semmi nem történt volna.

Jakab felkeléskor benyúlt a zoknis dobozába, és a levágott zoknit húzta ki, kicsit fura volt mikor felvette, de nem törődött vele. Még komában (másnaposan) azt hitte, hogy lejjebb csúszott a szára. Felkelt a zoknit levágó barát is. Felöltőztek, túrára mentek a közeli erdőbe. Tornacipőből Jánosnak kilátszott a zokni. Jakabnak, viszont mivel kis zoknija volt nem látszott ki. De, büszkén ment a tornacipőben. Erdei séta után megint elfáradtak, mivel nem szokták az ilyen fajtamozgást. Így most már békében, és barátságban lefeküdtek, hogy kipihenjék magukat másnapra. Jakabnak, kényelmes viselet volt a rövid zokni, hogy ne vegye észre János barátja, felkeléskor titokban húzta fel a zoknit. János ránézett Jakab lábára, és mosolygott.

-         -   Mit mosolyogsz?- kérdezte Jakab.

-          -  Csak azt, hogy megint nem vettél fel zoknit, így fájni fog a lábat. – felelte János.

-          -  De, felvettem, csak titokban, mikor Te aludtál, hogy ne vedd észre.

 

Két, jó barát összenézet, és jót nevettek egymáson.

 

János, és Jakab divattervezők voltak.

Megegyeztek, hogy mivel Jakab hordta a levágott zoknit, hogy Ő adja be újításnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!