Petra

verselo•  2018. január 29. 16:27

8. fejezet. 


- Mosolyogsz?
- Miért nem szabad? -kérdi az ifjú az Apját.
- Nem is arról van szó fiam, csak amit avval a nővel műveltél. Ő egy érzéki nő, vele finoman kell bánni, érzéssel. Te még ezt nem tudott, nem is tudhatod, mert Te még fiatal vagy.


Hát persze, Apám csak Te, az öreg tudsz foglalkozni kellő szinten a nőkkel, Te, aki az Anyám helyet más nővel "játszik", szórakozik, és szerelmeskedik. Pont Te, mondott meg nekem, hogy mit kell egy nővel csinálnom. Múltkor meséltél, hogy hogyan NE bánjak a nőkkel, és Te, magyarázod most a másik felét. Apám, hogy is van ez? Ő a minden, a kedves, a jó, a kellemes szerető, a fiatal, az elragadó Nő. Akivel csak finoman, szépen lehet bánni, mert a Te szeretőd! 


Niki a fürdőköpenyben, becsavart hajjal a két fiú üvöltésére jön ki a konyhából és kérdi, hogy min veszekedtek?

Már semmin. – feleli Mihály.
- Drágám – hallottam.
- Szép kis férj vagy Te Apám! – mondja hangosan az ifjú
- Hallgass!

Niki, elüvölti magát.


Elég legyen!

Te, fájdalmat okozol nekem, s fiam még kontrázol rá, ha Apád elakar menni akkor úgy is elmegy. Te, fiam a magad életét tedd rendbe, és avval foglalkozzál, és ne az Apádéval. Nekem fáj, hogy Apád ilyen velem, és nem neked fiam. Már teljesen mindegy, úgy is széthullott a család. Misi az órájára pillant. Már ennyi az idő! Most mennem kell, el kell mennem, csak ezt hajtogatja.


Menj, ha menni akarsz. Biztos a másik Nő jobb, mint én – mondja hangosabban Niki.
Menj! Ne is lássalak egy darabig. Tűnj el a szemem elől! Kezével mutat az ajtó felé.


Mihály kilép az ajtón, maga mögött hagyta a feleségét, és fiát.

Már nyomja a 8-as számot, és várja barátnője bejelentkezését. Nem veszi fel a készüléket. Küld egy sms-t a következő szöveggel:


" Petra remélem otthon vagy, most indulok itthonról. Kb. két óra múlva leszek Nálad "
Misi.


Nem siet, lassan megy. Közben gondolkodik, azon, amit Niki mondott, hogy Ő, vagy Petra.

Vajon van e még vissza út? Ha szerelme, nem fogadja be. Akkor visszajöhet feleségéhez? Ha, Niki, se fogadja vissza, akkor mi lesz?

Rengetek kérdéssel halmozta el magát. Közben nézegette a házakat, és a járó kelőket. Megpróbált Petrához, és Nikihez hasonló Nőt keresni, de nem talált. Terve az volt, ha talál, leszólítja őket, és röviden elmeséli a történetét, és megkérdezte volna, hogy ilyen esetben vissza fogadná.

Megállt egy ruházati bolt kirakat előtt, meg látta tükörképét, hosszan nézegette, és ezt mondta neki: Bolond vagy Te, Tóth Mihály, de még milyen!

Ekkor elhatározta magát, és...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

verselo2018. január 29. 19:44

Köszönöm.

Mikijozsa2018. január 29. 18:10

szép ez, tetszett