Meglepő válasz

verselo•  2013. július 24. 20:46

Egy ismerősöm a napokban talált az út szélén két kb. két vagy három hónapos kiscicákat.

Szépek, de picit sérültek mesélte. Valószínűleg a kezdeti ilyenkor fellépő „cicabaj”van rajtuk. Mivel gondos cicamama, aki még a kölyköket odaadással, és szeretettel gondozná nem található mellettük. Így a „cicabaj”kijött rajtuk, de feltételezhető, hogy így születtek, és kitetették az alomból, mert nem épek, sérültek. Ismerőm pénzt, és fáradságot nem kímélve saját mobiljáról hívta az Állat védő egyesületeket.

Azt hitte, hogy az első telefonfogadásánál a segítőkészség működik, de nem így történ. Többnyire elutasító választ kapott. „Sajnos már nincs hely. Már nem tudjuk őket befogadni. De a meglepő válasz a következő telefonálásnál volt.

„Sajnos nem tudunk kimenni, mert Hőségriadó van” Persze, kimegy a cicákhoz, és közli velük, hogy tartsatok ki, mert aki tudna segíteni az nem, jön, mert Hőségriadó van, vagy túl élik, vagy nem.

Hol itt az állatvédelem!

Érd. 2013-07-24.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

verselo2013. augusztus 9. 19:43

Tudom, hogy szokás volt, de aki ilyet csinál az állattal, azt kapná vissza meglepődne, és többé nem tenne ilyet. Biztos.

Edeke2013. július 24. 22:41

Régen ''megkeresztelték'' a kiscicákat, amelyik ''felesleges'' volt. Gyerekként láttam, ahogy történik. Nos durva, de a kitevésnél humánusabb megoldás.