Én kutyám, s én cicám 7.

verselo•  2019. január 14. 19:42

 

Macsk, s Macsek!



Ugye, furcsa név egy cicának.

De, mikor kb. 10 éve, világra jött a testvérével, akkor így neveztem el a cicát. Testvérét Macseknak {sima szőrű, fekete, barna, fehér foltos-azaz tarka-barka} lány cica.

Macsk,{hófehér gyönyörű „angóra”} fiú cica. Macsk úgy nézett ki, hogy az egyik szeme sárga, másik pedig kék volt, állandóan kérődzött, mint egy kis boci.  

Mikor kicsit voltak az volt a szórakozásuk, hogy egy madárkalitkában voltak összebújva. Készült erről fénykép is. Ott pihentek, jó lakottan. Kalitkát nyugodtan bezártam, és ha akartam feltehettem a falból kiálló kampóra. Nem zavarta őket. Ők, nyugodtan aludtak. Már nagyobbacskák voltak, elkezdtek mászkálni, felfedezni a külvilágot.

Egyszer elkóborolt, még pár hónapos volt, sehol se találtam. Már kezdtem lemondani róla.

Testvére nem evet semmit, csak nyivákolt, hívta a tesóját. Ekkor eszembe jutott e csodálatos net. Megírtam, hogy szégyellje magát az, aki a fehér cicát elvitte, és nem kérte el. Megkérném, hogy hozza vissza, mert a testvére nem eszik. Csodák csodájára írásomat követően 5. napra visszakerült. Igen, de hogy! Gondolom, hogy megfürdették, mert a szőre össze volt állva. Csomókban. Szegénynek, levágtam a csomóit. Csak nekem hagyta, azt is, hogy szeménél a csipát kiszedjem a kezemmel.  Attól a naptól kezdve minden tavasszal a szőre összeállt. Néha, úgy nézet ki, mint egy repülő, mert az oldalán két nagy összeállt szőrzet volt, mint egy szárny.

 Hobbijuk az volt, mikor meghallották a lépteimet, akkor jöttek az utca végére elém. Ez, úgy nézet ki, hogy bal oldalt a Macsek, középen én, jobb oldalt pedig a Macsk volt. Így kísértek haza. Tudjuk, hogy a fiúk, azok vándorolnak, lányok kényelmesebbek. Macsk is így tett. Amikor mentem munkába reggel adtam nekik enni, mert, ha nem, akkor jöttek utánam. Így, az etetés reggel fél ötkor történt. Mikor, kint a kertbe ettünk, akkor jöttek az állataink kunyerálni egy, két gazdi által meghagyott falatot.

Aranyos fehér cica volt, bármerre ment mindig hazajött. Most is, mikor felment abba a Világba, ahol az állatok vannak, már nyugodtan.

Mivel tegnap dolgoztam, s a Nejem hívott fel telefonon, hogy a MACSK a küszöbön volt.  Utolsó útját ott fejezte be.

Most már hiába kiabálok, hogy MACSK! Már nem jön a szavamra, csak fentről jelez vissza, hogy itt vagyok. Ne keress!


Érd. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!