Állataink

verselo•  2018. december 23. 19:59


 

 

Én kutyám, s én cicám 3.

Tóni:

Ismerősünk kért meg, hogy vigyáznánk rá két napra. Igent mondtam. Visszajött, és azt mondta, hogy kertes házból lakótelepi házba költöztek, itt maradhatna? Igent mondtam, így Tóni a miénk lett.


Döme:

Szóval egy kutya a kertes házba kevés volt. Így kaptam egy pár törpe snaucert. Őket elneveztem a lány Pici, a fiú pedig Döme. Már három kutyus boldogan szaladgált a kertben. 
Döme egy olyan kutyus, volt, hogy előtte nem volt akadály. Párduc ügyességgel mászott fára, ugrott akadályt. Hársfán úgy ment fel, hogy csak ámultunk. Döme sokszor volt az utcán, mint bent a kertben.
Barátom elvitte, mondván, hogy tőle nem tud elszökni, mert, nála a kerítés magassága 3,5 méter.
Elment vásárolni a közértbe, épp tette be az árut a táskába, szólt a szomszédja:

- Pista, a kutyád kint van az utcán.
- Nem hiszem el, nem tud kijönni sehol, mert a kerítés jó.

Szó, szót követ. Pista barátom, hívja Dömét. Kutya leül mellé. Kiadja a parancsot megyünk haza. Kutyám ugrik, és átugrotta a 3,5 méter magasságú kerítést, úgy, hogy volt még egy méter a csúcs, és a kutyám között, mikor a tetején volt.

Ez volt a Döme. Egy aranyos, fára mászó, magasságot nem ismerő kutya.

Pici: 

Ugye lány kutyus, és tüzelt. Törpe snaucer, és a magyar vizsla között van különbség. Láttam, hogy a Toni kullog a Pici után. Pici, kutyám vemhes lett. Ellett 5 kölyköt. Mind fekete, 4 snaci, és egy vizsla. Snacikat, elajándékoztuk, vizslát (kölyköt) megtartottuk. Toni még nálunk élt fél évet, elvitte a betegsége, elment az égi kutyusok közé. Megtette, amit meg kellett tennie. 

Kölyök mivel 6 csöcsből szopott, így jól lakott állandóan, és, dundi volt. Járása a mackóhoz hasonlított, így Maci nevet kapta. Maci ahogy fejlődött, örökölte apja fajtáját, Ő volt a magyar fekete vizsla.

Jellemző volt, hogy Maci az idegen cicákat nem igen szerette. Hajtotta őket. Csak a saját cicát tűrte meg. Rábeszéltem!

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

verselo2018. december 25. 14:01

Köszönöm. Viszont kívánom Nektek is.

Mikijozsa2018. december 25. 11:47

Nagyon jó, Jézus is az istállóban barmok közt vala, Boldog Karácsonyt