SZELESkedő

valentine.sucks•  2014. január 20. 22:26

Legelső blog blama a'la Ntin

Mély üdvözlet költőtársak!

Gondoltam - ha már a lehetőség adott -, csatlakozom a poet blogisták nem csekély létszámú táborába, s megpróbálkozom a híres-neves blogolással. Nem ígérem, hogy a dolog izgalmakban fog bővelkedni, azt sem tudom megmondani, miről fogok egész pontosan írni. Terveztem filozofálgatást, szabad verselést vagy csak egyszerű helyzetleírást, aztán majd meglátjuk. Első körben - a pesti lucskos, nyomott, esős időjárástól elszakadva - egy versrészletet hoztam Nektek, amivel még nem igazán tudom, mit kezdenék.

A komor nap közben azon kaptam magam, hogy Egyiptomba kalandoztam, csak úgy spontán. Találtam egy oázist, és heverésztem a partján. Persze, csak elméleti síkon. Ennek örömére elkezdtem egy cím nélküli versen munkálkodni, mely egy utazó karaván életképét tárán elénk. Eddig nem sok minden van meg a versből, egy összefüggő rész, illetve egy önálló sor. Ezt osztanám most meg veletek csak úgy - bepillantóba.


"A teve csak rángatja, csűri a pofáját,

majd nemes mód szemközt köpi tulajdon gazdáját.

Szitokszó száll fel a piramis csúcsára,

s onnan alább a királyi kriptákba.

Ott nemes kor nagyjai rongyosan hallgatják,

elültetett magjuknak csírádzó lármáját.

Odakinn a karaván azonban meg nem áll, 

szinte követeli magának az út porát."


Valamint egy sor a már korábban említett oázisról:


"Délidőben oázisnak türkizkék tengerén

hívogatón csillan, s kacérkodik a selymesded napfény."


Nos, egyelőre ennyi van meg. Igazából nem is szeretném erőltetni a menetet, szóval csak várom, hátha beugrik valami, amivel a két részt össze tudnám kapcsolni. Na meg az esőben sohasem árt egy kis Egyiptom, szóval legalább addig nem fázik az emberfia, míg afféle tájakon jár. 

Elsőre nem gondoltam volna többet írni, nem tudom, mikor jön a következő bejegyzés, talán, majd ha lesz egy újabb részlet, vagy csak ha szimplán szeretnél valamit megosztani. Lehet, hogy egy pár nap múlva, de az is lehet, hogy holnap. Majd meglátjuk.


A legközelebbi alkalomig minden jót Nektek, majd jelentkezem!


Üdv,

SzV