9. - Visszatérés

Demzsi•  2023. június 5. 17:48  •  olvasva: 59

9. Visszatérés.

Rég voltam ezen az oldalon. Nem is tudom mit kellene ide írni. Nem tudom fogok-e tudni egyáltalán írni bármit… Annyi kérdés van bennem. Sorra próbálom őket megválaszolni. „Nem kell kapkodni, csak szépen nyugodtan.” – hallottam megannyiszor. De a számok csak egyre nagyobbak lesznek. És én el fogok veszni benne. Tudok egyáltalán hasomlót nyújtani? Olyat, mint korábban? Helyes egyáltalán ez a kérdés?

 

Nem hiszem. Kinek kellene megfelelni? Ezeket a sorokat csak azért írom, lecsapoljam a saját gondolataimat. Hogy segítsek magamon. Senkinek nem kell megfelelni. Nem itt és nem most!

 

A munka világa. Kisgyermekként annyiszor hallottam róla. Tiszta szívvel hittük, hogy mennyivel jobb és egyszerűbb világ vár majd ránk. Elhagyva az iskola padjait kint a nagyvilágban. Itt vagyok immáron egy éve. Több, mint egy éve. A nagyvilágban. És milyen? Adja magát a kérdés. Ember, fogalmam sincs… Forgatom a telefonomat és keresem a jó szavakat. Valamivel több pénzem van. Igen, ez biztos. Szabadidőm? Egyébként az is van. Mármint nem kell hétfőtől péntekig 8 órában robotolnom. És ez valahol felszabadít. A tudat. De akkor élhetek is mellette, nem? Amúgy de! Csak nincs hozzá erőm. Vagy ez csak egy kifogás? Halmozom magam elé a gátat, mint árvízben a homokzsákot? Keresem a kibúvókat, miért nem érek rá?

Ha ez így van, akkor szégyellhetem magam. Elsőnek akarom arcon köpni magam. Hogyan vizsgáljam ki a dolgot? Mi az igazság?

Nem tudom megkérdezni az idősebbeket. Érdemben nem tudnak segíteni. Nem értik, amit én értek. Teljesen más generáció, teljesen más világ, ugyan azok a problémák. De vajon tényleg ugyan azok? 1/1? Nem hiszem… A környezet formálja ezt az egész katyvaszt. Egyszerűbb volt az ő világuk. A problémáik is. Szóval nekem senki ne mondja, hogy ugyan az ez az egész! Mert tökre nem!

Akkor beszéld meg a barátaiddal. Vajon ők is így éreznek? Ugyan ezt gondolják? Hasonló cipőben járnak? Vagy mizu? Akik azért tanulnak még, sokkal intenzívebb közösségben vannak. És akik nem? Akikkel vállnak vetve indultunk el a munka világába? Velük mi van? Vajon mit gondolnak? Ki kéne deríteni… Vagy oldjam meg saját magamnak a dolgot? Menni fog az, nem vagy te béna gyerek!

 

Annyi a kérdés. Oly kevés a válasz. De ennek most ki kellett jönnie. Nem fogok vissza olvasni. Ez így kívánkozott ki. Ez vagyok én, ezt tudom nyújtani. Kevéske, de őszinte.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

skary2023. június 6. 06:42

aha