Vigyázz, hogyan élsz!

Talankolto•  2019. június 25. 21:18

Vigyázz, hogyan élsz!

álmodban táncolsz az élet peremén

hajnalban hozzák a könnyes ölelést

hiába menekülsz erőd csenevész

égető tárnába lélek maradék

örömmel látják a végső remegést

szalagod végén nem maradt menedék

sóhajra ébred a kályha melegít

aranyló fénnyel a lángja felemészt

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Talankolto2019. június 27. 11:22

@Eleonora: természetesen nem kötelező. Akinek így érdekesebb követheti. De az én elvem is a "mindent szabad (csak csúnyát nem) :-) köszi!

Eleonora2019. június 27. 08:54

@Talankolto: Szia!
Nem, úgy tudom nincs más szabály. Lehet szomorú vagy negatív szót megadni. Azt már nem gondolnám, hogy a vers hangulatát be kellene határolni, hisz lehet, hogy egy-egy szó mindenkiből mást hoz elő. Nekem anno Róza segített a szabályok megismerésében, talán ő meg tudja mondani, hogy van-e ilyen.
Üdv.
Nóra

Talankolto2019. június 27. 00:40

@Eleonora: Köszönöm szépen!

Sajnos nem találom a szabályok között, hogy létező versből, alkotásból származó szavakat kell-e megadnom, csak azt, hogy egy hétig érvényes legyen a tíz darab, versbe szövésre alkalmas szó. Van egyéb szabály?

Például adhatok-e meg szomorú, negatív szavakat és kérhetem-e, hogy vidám, vagy vicces verset írjon a többi játékos? (Én ilyet csináltam már és jó móka volt ilyen módon verset írni)

Köszönöm a segítséget!

Eleonora2019. június 26. 19:08

Örülök, hogy most mégis játszottál :) A szavakat én adtam, versed már címében is összecseng az eredeti művel, bár kicsit másként. Ezeket a szavakat
Nagy László Táncbéli tánc-szók verséből válogattam.
Lassan letelik az egy hét ott, vagy már le is telt, adj te szavakat!
Grat!

Talankolto2019. június 26. 18:24

@Mikijozsa: Ó, ma de jó volt a hideg vízben fürdeni. Komolyan ezt csináltam. Azért a legkondit bekapcsoltam utána még. :D

Mikijozsa2019. június 26. 17:57

@Talankolto: nem érdekes, csak mikor írtam arra gondoltam, lám a csiga, alig hagyja el házát vagy mit beszélek, el sem hagyja ám az ember állandóan mehetnékje van hol a Spicc-belgákra szeretne menni síelni - hol meg a Balatonra - ahelyett otthona kádban hűtené magát, dehát muszáj na a lóvét valahol elverni, ja : Üdv szeretettel

Talankolto2019. június 26. 17:42

@Mikijozsa: Ó, valóban. Bocsánatodért esedezem. Félreértettelek. Nem csigaház, csak hasonló. Vagy olyasmi módon. Vagy ilyesmi... Már leírtam százszor büntiből. Illetve mivel programozó vagyok, írtam rá progit, ami leírja százszor. ;-)

Mikijozsa2019. június 26. 13:52

@Talankolto: igazad van, de nem azt írtam, hogy csigaházban kell élni, hanem azt, hogy ahhoz hasonlóan, s ami a tejet illeti, hát persze, ha a tej 1%-os akkor az azt jelenti hogy abból 1 deci a tej és a többi víz meg ismeretlen adalék, stb

Talankolto2019. június 26. 12:11

@Mikijozsa: Úgy kell élni, ahogy szeretnél. Szerintem ma már a csigaházak sem a régiek. Sok millió évvel ezelőtt talán belefértél volna egybe, de ma már... Egy cickány sem igazán férne bele egyikbe sem. Ráadásul a Danone joghurt is egyre kisebb és drágább. Egyszer még 0.9L-es UHT tejet is láttam. Mivé lett a világ? :-)

Mikijozsa2019. június 26. 12:00

úgy kell élni mint egy csiga a házikójában :)

Talankolto2019. június 26. 10:17

@BakosErika: Én gyakran játszom ezt, de itt nem szoktam. Inkább amíg randioldalakon próbálkoztam, akkor próbálkoztam ezzel és elég jól működik, sokat elárul mindkét félről a végeredmény és maguk a szavak is.

BakosErika2019. június 26. 05:45

Szeretem én is ezt a játékot, bár mostanában nem nagyon írok. :)