Rocky színre lép

Denn•  2018. november 16. 20:22


Szombat éjjel féltizenkettő. A budapesti diszkóban tetőfokára hágott a hangulat, szinte kilehetett volna tenni a megtelt táblát, annyian tolongtak a táncparketten, de még mindig jöttek. Újabb és újabb kocsik álltak meg a parkolóban, mintha soha ki nem akarna fogyni a fiatalok áradata, mintha senki sem akarná otthon tölteni ezt a kellemes  koranyári éjszakát.

Mindezzel szemben, egy feltűnően jókedvű, harsány, 20-22 év körüli hat fős társaság épp elhagyta a discót.

- Egy perc haver, és visszajövünk. – bökte oda közülük egy kopasz, körszakállas, agresszív kinézetű srác, a nagydarab ajtónállónak.

- Rendben. – bólintott a megszólított, aztán a fogai közt halkan hozzátette. – De inkább húznátok innét a büdös francba.

Ahogy kicsit eltávolodott a három pár, átszólt a bejárat túloldalán álló hasonlóan megtermett társának.

- Ezek tutira kemény drogosok, legalább is a csávók.

- Honnan veszed Rocky ilyen biztosra? Lehet csak bepiáltak, mint az állat.

- Egy fenét! Ezer méterről is felismerem a fajtájukat… Sajnos. – tette hozzá, s egy pillanatig komor arccal a semmibe meredt, aztán megrázta mintegy belülről magát, és széles vigyorral köszöntette az újonnan érkező vendégeket .


A hat fiatal beszállt egy Audi Combiba, ketten előre kényelmesen, míg hátra bepréselődtek négyen. A kesztyűtartóból nyomban előkerült rövid sétájuk célja, egy kis zacskónyi fehér tabletta.

- Ezek csak extasik, akár bevehettek kettőt is. – mondta a körszakállas.

A mellette ülő vörös, eléggé lestrapált arcú lány szót fogadott, és mohó mozdulattal kettőt vett el, aztán a többiek is kiszolgálták magukat.

- Ha eljöttök hozzánk, kaphattok erősebbet is. – folytatta a srác.

- Meg gondolom mást is.. – jegyezte meg a vörös lány, a körszakállashoz simulva. – De… mi ez a kemény az inged alatt? – kérdezte furcsállóan. – Csak nem egy pisztoly?

- Talált, süllyed béby!

- Elárulnád minek van nálad? – kérdezett tovább a lány, de most már elhúzódva tőle.

- Hogy jól fejbe lőjem, aki sokat kérdezősködik! – vágta rá a körszakállas vigyorogva, ám aztán hirtelen komolyra váltott. – Ha nem tetszik valami, ellehet tűzni innen! – hangja keményen, szinte félelmetesen dörrent, mitől megfagyott a levegő a kocsiban.

- Persze előbb kioperáljuk belőled az extasit. – törte meg végül a csendet egy másik srác a társaságból, és ez visszahozta a régi hangulatot.

- Mit kukacoskodsz Rita, manapság minden második pasinak van fegyvere. – tette hozzá a barátnője, hosszú szőke haját igazgatva a visszapillantó tükörben.

- Ám legyen. – tárta szét a karját a vörös. – Meg sem szólaltam. De mi lenne, ha visszahúznánk „denszelni”?

És ezt a megjegyzését már egyértelmű tetszéssel fogadták.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!