Szövetség

stapi•  2018. szeptember 23. 09:12

Szövetség

A lélek megmentése

 

 

              Semmi sincs a birtokodban, amit meg tudnál menteni, egyedül a lelked, szellemed, lelkiismereted. Minden mást elvehetnek tőled, nincs hatalmad felettük. De a lelkiismereted megmentheted, ha le nem paktálsz az ellenséggel.

 

Na de ki az ellenség? Az, aki szép szavakkal, üres igéretekkel tömi tele a fejed, miközben neki magának eszébe sincs a saját törvényeihez ragaszkodni, alkalmazkodni. Nincs türelme kivárni, míg egy-egy helyzet megérik a szüretre, aratásra, hanem elébe megy a dolgoknak. „Álomszép“ képeket fest, hogy milyen jó lesz a változás, de nem előzi meg a törvények aprólékos és folyamatos átalakításával, változtatásával a „terep“ előkészítése, hanem parancsokat, utasításokat ad a saját törvénye ellenére, ellenében. Aztán csodálkozik, hogy vannak „ellenlábasok“, akik viszont betartják a törvényeit, és igy módjuk sincs a parancsok teljesítésére. És persze ez a türelmetlen társaság rohadtul nem érti, miért történnek a dolgok. Azaz miért nem úgy mennek, ahogy a hirtelen kiötlött agyszüleményük kívánná.

 

Ahogy egy picike betekintést nyertem a „szövetség ládikájába“, rájöttem: Hiányzik az iskolájuk! Nincsenek szakirányú diplomáik a vezetőknek. Nem csodálom, hogy álomvilágban élnek, és – kedvenc közmondásommal élve – maguk alatt vágják a fát. És ez még rendben is volna, mert a saját életükkel azt tehetnek, amit akarnak, na de kérem tisztelettel: Mi is azon az ágon üldögélünk!!! (De vajon minek?...)

 

              És pontosan itt van az eb elhantolva: mit tehetsz, ha nem akarsz velük együtt a mélybe hullani? Talán lehet valamit tenni. Talán semmit. Nem tudom. De azt tudom, hogy a lelkemet meg kell mentenem, mert csak az az enyém, semmi más. Ezt tanácsolom Neked is! Gondold át jól, hogy egy döntésnek milyen következményei lehetnek, és ne hagyd magad az álomvilágukba zárni. Dönts helyesen, és tarts ki tűzön-vízen át az igazság mellett, az életed árán is!

 

              Nincs más mód a lelked, lelkiismereted megmentésére.

 

 

2018. szeptember 23.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2020. május 10. 20:49

@Gmeindlmargitka: Köszönöm szépen, hogy eljöttél!

Gmeindlmargitka2018. október 3. 22:54

Nekem tetszik!
Igen az kellene, csak az igazság!
Ám "Az igazság odaát van" manapság sajnos.

stapi2018. szeptember 23. 15:08

@Mikijozsa: Köszönöm szépen! Örülök, hogy visszajöttél. :)

Mikijozsa2018. szeptember 23. 13:08

@stapi: nagyon ideillő, szépen megírtad , grtaulálok

stapi2018. szeptember 23. 10:16

@Mikijozsa: Köszönöm szépen, hogy itt jártál!

1 Korintus 13. Bizony, a szeretet mindent legyőz!

Mikijozsa2018. szeptember 23. 09:32

https://www.youtube.com/watch?v=nM_6DiHL1KY