Hálás fiókok

stapi•  2017. november 9. 09:46

Hálás fiókok
(Kiadatlan versek)

Fiók mélyén,
padlás éjén,
rejtőzködve éltek.
Hálát várva,
szem-lezárva
nyugovóra tértek.
De a hála
gyenge szála
elszakadt már régen.
Versek árnya,
szivárványa,
elröppent az égen.
Csak a fiók
tradíciók
élnek még egy csöppet...
Fohászkodva,
hálálkodva
őrzik a bús csöndet.

2017. november 9.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2018. január 25. 12:00

Kedves Magdi! Csak most jutottam el ide, bocsáss meg, kérlek.

A jelenről próbáltam írni, megszólítva verseimet, kifejtve, hogy mit csinálnak éppen... Belenyugszanak, hogy a hála sosem érkezik meg... Mondandójuk (esetleges) fénye, színe elröppent (aktualitását vesztette), csak a fiókok ősi hagyománya él még, oda menekülnek, ott róják le hálájukat a biztonságért, hogy nem a kukába kerültek (még), és ott fohászkodnak tovább. Várva, hogy az "aktualitás" újra megszülessen, hiszen az mindig az éppen élő emberektől függ.

Nem tudom, nem bánom-e meg ezt a magyarázatot, hiszen milyen vers az, amit magyarázni kell? Talán jobb helyen is vannak a fiókban (azaz most még a gépben, esetleg a poeten)... :(

Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastad! :)

magdus2018. január 22. 20:51

Amíg a fiókok őrzik addig jó, de a gépben nem tanácsos. Én is kinyomtatom ezért melyeket elfogadhatónak tartok. Persze őrzöm a kiadott könyveimet is. A biztonság kedvéért a család is.
Úgy vélem azonban- szép ritmusban ugyan- de hálátlanság miatt a Te fiókodból kiröppentek a rejzőzködő versek. "..rejtőzködve éltek, nyugovóra tértek.." múlt időt jelez, még ez is.."a hála gyenge szála elszakadt már régen". A fiók már csak a csendet őrzi. A befejezés viszont azt jelzi, hogy verseid jó helyre reppentek és a fiók ezért őrzi "fohászkodva, hálálkodva...a bús csöndet" . Talán jól érzem. Egy vers megfejtése soha nem lehet tökéletes, csak remélem hogy közelítettem hozzá. :)

stapi2017. november 16. 12:33

@Törölt tag: @Pflugerfefi: @Belle: @Mikijozsa: Megkésve, de nagyon szépen köszönöm a látogatást és a hozzászólást mindnyájatoknak!

Mikijozsa2017. november 9. 15:25

igen ez szépen kihúzott fiók . ugye, valamikor fióknak írtak a nagyok később rábukkantak és máris lett szenzáció ám manapság a netre, vagy gépbe töltött gondolatok úgy tűnnek el mintha sosem írtuk volna meg - előveszem régi füzeteim ott minden a fiókban de amit a gépekbe irkáltam mind elvesztek kidöglött gépek hasában... ez van
tetszett a versed, gratula

Törölt tag2017. november 9. 13:09

Törölt hozzászólás.

Pflugerfefi2017. november 9. 11:18

Remek! Ott várnak sorsuk jobbra fordultára!

Törölt tag2017. november 9. 10:00

Törölt hozzászólás.