Egyetlen név

stapi•  2018. november 11. 00:04

Egyetlen név

Fehér, szürke, rózsaszín vagy fekete...
Mindegy, a bánat itt nem lát színeket.
Ha itt vagy, vedd elő, s tárd ki szívedet.
E helyt minden lakó egy-egy remete.

Hitével, vagy anélkül, de kilépett
a túlcsordult világ vad sűrűjéből,
s feje fölött - dísznek - fakó kereszt dől.
Életműve - ha volt - mára kiégett.

S ha egy-egy nevet még őriz a fáma,
behavazza azt is a múló idő,
nincs gyógyír, sem varázskapszula rá ma,

hogy folyton őrizzen az emlékezet.
Egyetlen név, mit sóhajthat a tüdő:
Jézus! Ki ÚR élet és halál felett.

2018. november 10.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2018. november 16. 10:40

@Rozella: Engem is a sok lehetséges név, teória zavart össze, de rájöttem, az életben erre nem kapunk választ, max útmutatást. Mindegyik teóriában a jót kell megkeresni. Azt, ami neked jó. Köszönöm a türelmedet! Legyen szép hétvégéd!

Perzsi.2018. november 16. 10:38

@Pera76: Köszönöm Erika a soraidat, elgondolkodtató dolgokat írtál.

Szép hétvégét kívánok!

Rozella2018. november 15. 21:33

Én nem tudom... sokkal bizonytalanabb és szkeptikusabb vagyok annál, hogy egyetlen név mellett más ne jusson az eszembe, de tisztelettel vagyok mindenki iránt, aki teljes, tiszta szívvel hinni tud... / bármiben... /

Pera762018. november 15. 21:12

@Perzsi.: Megvan PDF formátumban...
Én azt gondolom, hogy - ha volt előző élet - az már a múlt. Ahogyan ebben az életben is ami letelt: már nincs. Olyan értelemben nem létezik, hogy megváltoztatni nem lehet, és azon kár rágódni. Ha érdekel amúgy, keress egy jó szakembert - pl. hiteles pránanadit - aki regressziós utaztatáshoz is ért, vagy olyan pszichológust, aki regressziós hipnózishoz is ért, és jó a szakmájában. Talán választ kapsz a kérdéseidre.
Viszont ha rájöttél ebben az életben arra, hogy mi a helyesebb út, akkor ha azon jársz, azt jelenti: a leckék meg vannak tanulva, ugyanazokat a leckéket már nem szükséges újra felvállalni...
Ahhoz meg, hogy segíts másokon, nem feltétlenül szükséges az angyalbőr. :) Emberként épp eleget lehet tenni ahhoz, hogy jobbuljon a világ. Egy ember: egy kulcsdarab a zárhoz, sok ember kinyithatja az eget.
Jó éjt!

Perzsi.2018. november 15. 15:25

@Pera76: Köszönöm Erika , hogy időt szántál rám. Az utolsó mondatod a lényeg, erre már rég rájöttem, sőt régóta érzem. Sok könyvet olvastam ebben a témában, és csak kapkodom a fejem. Éppen az aggaszt, mit tehettem előző életemben, hogy ezt bevállaltam, ami most van. És az ebben az életemben elkövetett hibáimért, melyekre későn döbbentem rá, mekkora hibák, vajon mit kell majd bevállalnom a következő életemben. Legszívesebben kiszállnék a körforgásból, és amolyan angyalféleként csak a szeretetre és a másokon való segítségre koncentrálnék. Gyanítom, ez nem kívánságműsor. Az általad ajánlott könyvet, ha be tudom szerezni, el fogom olvasni.Köszönöm!

stapi2018. november 14. 16:45

@Pera76: Kedves Erika, merőben más a hitem, így nem vagyok kompetens hozzászólni. De hátha jön erre valaki, és megpróbálkozik vele.

Szeretettel láttalak, várlak máskor is! Köszönöm a látogatásod! :)

Pera762018. november 14. 15:43

@Perzsi.: Ha valóban tanulmányozza valaki a karma fogalmát, és elmélkedni kezd azon, hogy miért van annyi szenvedés a földön, akkor sok mindenre rájöhet. Röviden: ok és okozat törvénye szerint működik a világ. (A földi lét.) Tehát ebben az életben a gondolataink, tetteink, szavaink - és a nemtetteink is - amikor segítséget adhattunk volna pl. - meghatározzák a következő életünket. És az előző élet miatt választottuk ezt, ezekkel a tanításokkal, amiket vagy megértünk vagy nem... A "semmiben" a lélek bűntelen, jó, viszont saját magának ad számot a múltbéliekért, és ezért válassza azt, ami a jelen. Erre épül a jövő. (A következő élet.) Mindig van lehetőség tanulni, okulni, többszöri elbukás után is a földi létben - de amíg a hibáinkból nem tanulunk, addig egy körben járunk. A karmagyűjtés vagy megszabadulás rajtunk áll.
Senki nem választ többet "ott", mint amennyit úgy érez, "itt" elbírni képes. Ez nem mindig vállalható, van, mikor a test úgy érzi, hogy sok...
Dr. Michael Newton Lelkünk útja köteteiben talán választ kaphatsz felmerülő kérdéseidre. (Már ha igaz, amiket regressziós hipnózis során a páciensei elmeséltek, és ha igaz az, hogy a pszichológus állításai igazak. :) )
Az embereknek sok igazságuk van, mindenkié más. Ezekkel nincs is baj. Nem a vallás, bőrszín, nemi hovatartozás stb. határozza meg azt, hogy mivé lehet egy ember, hanem a viselkedés - és ez rajtunk múlik. Jobbá tesszük-e a világot azzal, ha javítunk a gondolkodásmódunkon, cselekedeteinken, változtatunk tévesnek, nem jónak betudott szokásainkon - vagy nem: ez mentheti meg az emberiséget, a földet. Vagy nem. Ha a nemre többen voksolunk.
Sok út van. De a szeretet, jóság útja rosszfelé nem vezethet.

stapi2018. november 13. 17:52

@okeanus: Igen.. Végül is arra készülök. Csak nem értem, hogy kerül a csizma az asztalra...

okeanus2018. november 13. 13:25

"Saját fájdalmad s örömed:
Nincs rád szüksége a világnak,
S azért a szent fát félretedd."
/Petőfi/
/agGaszt/

Perzsi.2018. november 13. 12:28

@stapi:Kedves István, örülök, ha elgondolkodtál soraimon. Írtad:"Ki tudja, hogy hány emberen segíthetsz éppen az állapotoddal?!!!" Ezen én is gondolkodtam, többször is. Jelenleg úgy érzem/gondolom, hogy talán csak úgy segítek bárkinek is, hogy állapotommal próbára teszem a körülöttem lévők emberségét. Az eredményt nem árulom el. Viszont tény, hogy jelenleg eszközként tekintek magamra. Isten eszközének. Bárhogyan nevezzük is, nem kellemes állapot, és nem vigasztal az sem, hogy odafenn majd jobb lesz. Tudom, hogy nincsenek véletlenek, hogy minden okkal van. Egyes vallások /teóriák szerint magam választottam ezt az életet, mielőtt ide születtem. Nos akkor én egy nagy ökör vagyok, vagy egy jó közmondással élve: "Sokat akart a szarka, nem bírta a farka."Ne aggódj István miattam/értem. Hálát adok az égnek, hogy vannak emberek, akik jót akarnak nekem, mint te. Hidd el, ez nagy segítség. Kívánok neked szép életet, és remélem még sok jó verset fogok olvasni tőled.

Erzsi

stapi2018. november 13. 07:36

@Perzsi.: Kedves Erzsi! Visszatértem, mert agaszt a hozzászólásod. Csupán annyit írnék: Nem csak oka van mindennek, ami az életünkben/életünkkel történik, de célja is. Minden együttérzésem mellé szeretném odatenni ajándékképpen a következőt: Ki tudja, hogy hány emberen segíthetsz éppen az állapotoddal?!!! Tudom, hogy kívülről könnyebb... De muszáj a bajban valami kapaszkodót találni, és ez jó kapaszkodó volt eddig mindenkinek, aki ebbe a helyzetbe került - és kihasználta. Bocsáss meg nekem, kérlek. Jó szándékkal írtam, és egy belső parancsra.

stapi2018. november 13. 07:28

@Mikijozsa: Köszönöm szépen, örülök, hogy elolvastad! És boldoggá tesz az egyetértésed.

Mikijozsa2018. november 12. 19:29

nagyon jó, ámen

stapi2018. november 12. 19:27

@Pera76: @M.J.Kata: @Perzsi.: Köszönöm szépen, hogy elolvastátok!

@Pera76: Nem baj, nincs elkésve semmi. Köszönöm szépen!

Perzsi.2018. november 12. 13:59

Lehet, hiba, de én a Jézus atyjával igyekszem kommunikálni többnyire. Néha süketnek tetteti magát, vagy az is lehet, én vagyok süket a válaszára. István a versed remek, gratulálok neked!

Erzsi

M.J.Kata2018. november 11. 20:14

Nagy igazságról írtál, gratulálok :)

Pera762018. november 11. 16:14

A szonett meg remek, ezt elfelejtettem mondani a nagy igazságkeresésemben. :)

stapi2018. november 11. 15:14

@Pera76: :)

Pera762018. november 11. 14:43

@stapi: Én is ki foglak ábrándítani. Sok könyv van. És mindenkinek az övé az igaz. Mintahogy igazság is sokféle van: a keresztényeké Jézus, de voltak még nagy tanítók - Buddha, Krisna, Lao-ce, stb, és ma is vannak... És mindenki elfér a világban, ha elfér a másiktól. Ez a nagyobb igazság, de még ennél is létezik nagyobb, aminek a megismeréséhez sokan vagyunk kevesek. 😊

stapi2018. november 11. 14:30

@Mikijozsa: Köszönöm szépen, kedves Barátom!

Mikijozsa2018. november 11. 14:27

nagyon jó gratula

stapi2018. november 11. 14:16

@Törölt tag: @csillogo: Köszönöm szépen, hogy elolvastátok! :)

@csillogo: Ki kell hogy ábrándítsalak... Csak egy könyv van. A kérdés épp az, hogy abba be vagy-e írva? És azon semmiféle varázsszer nem segít, egyedül Jézus Krisztus. Ha övé vagy, máris nyugodt lehetsz. Ha nem, úgy kezdhetsz félni, mert más út nem létezik, bármit tanítanak is manapság.

csillogo2018. november 11. 08:00

A varázskapszula neve lehetne a szeretet, gyakorolni kell - aztán mindegy is mit havaz be a múló idő, valahol mindnyájunk neve fel lesz írva az égre, van akinek fénylő lesz a csillaga, van akinek csak pislákol, van aki többször visszatér, hogy megfejtse, hol ronthatta el, minden ember egy gyémántrög, de csiszolni kell a lelkünket, hogy mását felismerjen a teremtő!
Tetszett István!

Törölt tag2018. november 11. 00:33

Törölt hozzászólás.