Az írás hatalma

stapi•  2019. augusztus 28. 16:25

Az írás hatalma

 

 

              A minap segíteni voltam egy kedves rokonnál. Többen voltunk, jól éreztük magunkat, a munka is haladt.

 

Szó szót követett, és valahogy elkottyintottam magam az egyik ember előtt, hogy néhanapján írok. Mivel kíváncsinak bizonyult, és a telefonján volt Internet-kapcsolat, megmutattam neki két-három írásomat, melyből az egyik négy és fél A4-es oldalnak felel meg. A rövidebbet, meg egyik versemet elolvasta, és tetszett neki – vagy legalábbis úgy tűnt. A hosszúba is belekezdett, s nagy érdeklődés közepette megszólalt: „..nagyon gazdag szókincsed van...“ Talán tovább olvasta volna, ha nem jön közbe valami dolog, amit el kellett intéznie, de annak végeztével már nem tért vissza hozzá, a feledés homályába veszett a „gazdag szókinccsel“ megírt iromány.

 

              Nos, hát ekkora hatalma van az írásaimnak. Mindössze abban bízom, hogy talán más tollakból származó műremekek esetleg érdeklik a nagyérdeműt. Mert akárhogy is nézzük, az írás MÁGIA. Kire így hat, kire pedig úgy... Némelyekre sehogy. :) Azt hiszem, ehhez is hit kell.

 

 

2019. augusztus 28.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2020. január 28. 14:35

@AlmodoHold: A nyomodban járok, kedves Holdacska! :) Talán igazad van, talán nincs... majd az utókor eldönti - feltéve, hogy túlélnek engem. :) Köszönöm, hogy ide is eljöttél!

@Mikijozsa: Köszi, hogy itt jártál, kedves Mikibá! Remélem, igazad lesz. :)

Mikijozsa2020. január 28. 14:20

nagyon jó anekdota biztos sokaknak fog tetszeni, gratula

AlmodoHold2020. január 28. 14:16

Korunk népbetegsége, hogy egyre kevésbé szeretnek az emberek olvasni. Az élet felgyorsult. Ez csak egy ok. Nem könnyű a rohanó ember figyelmét elkapni. Talán divatba jön majd itt is a haiku költészet, (Japán versforma) amely azt tartja, ha három sorral, 17 szótaggal nem tudod megragadni az olvasó figyelmét, nem biztos, hogy száz sorral igen. Tőled nem áll messze a haiku, hiszen remek 4 sorosaid vannak :-)

stapi2019. augusztus 29. 19:04

@Mikijozsa: Köszönöm szépen, kedves Miklós, hogy eljöttél! Hiába, az irodalom után kevesen érdeklődnek igazán.

Mikijozsa2019. augusztus 28. 17:15

Jó csattanósat hoztál, benne minden lényeges, gratulálok

stapi2019. augusztus 28. 17:01

@Törölt tag: Igen. Talán nem éhesek az emberek ez efféle "táplálékokra".

Közben még kiegészítettem egy mondattal. Köszönöm, hogy elolvastad!

Törölt tag2019. augusztus 28. 16:39

Törölt hozzászólás.