Szereplők

Denn•  2019. február 14. 10:33

ANGÉLA

Egy autóbaleset alkalmával, amit úgy érzi ő idézett elő, elveszti szeme világát, míg édesapja a baleset következtében már egy éve kómában fekszik.

Álmaiban, ahol lát továbbra is, egy különleges világra lel, s, habár ott nem élnek emberek, de a Szél, az Erdő, a Kispatak, és „többiek”, mind-mind beszélnek, sőt emberi módra viselkednek. A napok múltával egyre bizonyosabbá válik számára, hogy ez a furcsa világ valóságosan létezik, csak lelke az alvással töltött idő alatt képes összekapcsolódni vele.


KATALIN

/Angéla édesanyja/

Idővel egyre több bizonyosságra lel a másik világ létezéséről, de próbálja ezt képzelgésnek, és véletlenek sorozatának betudni.


SÓHAJKA

Látszólag csak egy egyszerű szellőlány, aki szeretne már szabadon szállni a nagyvilágban, nem csak a Titkos völgyben élni. Még nem sejti, hogy már most is hasonló mértékű erő lakozik benne, mint édesapjában, a Szélviharban.


SZÉLVIHAR

Látszólag rideg apa, szigorú elvek szerint neveli kislányát. Ám mikor gyermekének sorsa válságosra fordul, kiderült mennyire szereti, s bármit megtenne érte.


DÉLISZÉL

Ő épp ellenkezőleg, engedékeny kislányával, aki,ha rossz fát tesz a tűzre, akkor sem tud haragudni rá.


NÉMA HEGY

Sóhajka szeretné szóra bírni, hisz szegény nagyon magányos lehet szeretteitől távol élve, akikhez lehet soha sem juthat el.


SÖTÉT ERDŐ

A hely, ahová még a Szélvihar sem mer beszállni. A hely, amely fokozatosan egyre nagyobb teret foglal el Angéla „álom világában”. A hely, amely egy nap megszólítja Sóhajkát, teljes szabadságot ígérve neki.


DIDERGŐ KISVIRÁG

A Sötét Erdőben él egyetlen virágként, s habár sosem érte még napfény, mégsem hervad el. Minden álma, hogy egy napfényes rétre kerüljön valami csoda folytán, ám érzi, hogy valami összekapcsolja lelkét az erdővel, amit nem tud, vagy tán nem is akar szavakba foglalni.


PILLANGÓ

A másik világ egyetlen olyan lakója, „kinek társai” élnek a földi világban is. Érzi, hogy nem ez az ő világa, de nem emlékszik a múltjára. Folyamatosan keresi a kiutat, így idővel enged a Sötét Erdő csábításának, miszerint rajta keresztül meglelheti a kiutat. Jó barátja a Szellő lánynak, ki biztos benne, hogy becsapta az Erdő a Pillangót, és utána indul, hogy megmentse.


LÉLEGZŐ RÉT

Angéla egyik „álmában” éppen a közepére „pottyan”. Mikor kiderül, hogy minden egyes fűszála él a rétnek, kezdetben képtelen rászánni magát, hogy elhagyja, így az álomban ragad. Mikor mégis rászánja magát, már késő, mert a rét megnyílik alatta.


A HANG

Kapocs” két világ között. Sokáig még a Mesélő sem tudja róla, hogy kicsoda.


APADÓ TÓ

Hite elhagyta, nincs semmi terve, így vált azzá, ami a neve.


FÜRGE KISPATAK

Mindíg vidám és játékra kész, Sóhajka nála szeret legjobban elidőzni.


NYAFOGÓ NYÁRFA

Gyakran zsörtölődik, mert mindig egy helyben kell állnia, ráadásul épp télen veszíti el a lombkoronáját, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá, hogy melegítse.


REMEGŐ NYÁRFALEVÉL

Minden évben van egy remegő levél a Fürge Kispatak mellett álló Nyárfán, mely az ősztől előre fél, hogy mi lesz vele. A Kispatak és a Szellőlány hiába próbál lelket önteni belé, ám Angélának talán sikerülhet.


MESÉLŐ

Hiába van rálátása a két világra, kiderül, még ő sem tévedhetetlen.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2019. február 17. 08:49

@kevelin: Ennek örülök, és igen, látszólag meseszerű, de összekapcsolódik a valósággal.

kevelin2019. február 14. 14:56

Èrdekes megszemèlyesitèsek tetszik a meseszerűsèg