Született feleség

jagosistvan•  2011. szeptember 1. 17:11

Született feleség - humoros esszé 

 

Két féle nő van a világon. Aki szeretne feleség lenni és aki nem. Aki nem, azzal per pillanat nem tudunk foglalkozni, ergo maradunk azoknál a nőnemű lényeknél, akik az előző halmazban szerepelnek. Őket is két csoportba lehet osztani.  Vannak akik csak egyszer és léteznek olyanok akik többször is kimondják a boldognak nem nevezhető boldogító igent.

A történetünkben szereplő nő az igazi született feleség. Őróla mintázták a híres sorozat összes női főszereplőjét. Annyira sok őrült tulajdonsággal rendelkezik, hogy a forgatókönyvekkel foglalkozó bérírnokok úgy döntöttek csakis róla mintázzák az összes arát. Ezt a hölgyet nevezzük nyugodtan nevén. Éjdesem. 

Éjdesem repertoárja igen széles. Talán csak feminim fiú testvére az, aki túltesz rajta, de hát az csak a született férj kategóriában tudna színvonalasan teljesíteni, bát ki tudja? Ha lesz rá igény Hállivúdban elkészítik a Született guy-t is. Szóval Éjdesem…Alant felsorolom a teljesség igénye nélkül  azokat a tulajdonságokat, amelyekből ma ő a leggazdagabbnak hitt múzsa a Földön. Tehát. Egyszerű hiszti, látványos hiszti, fokozott hiszti, hisztis hiszti, egy pohár vörös bor, több pohár vörös bor, több üveg vörös bor. Utána hányás kocsmában, taxiból kiesve olajmezőn, hányás bárhol. Boszorkányság alapszinten, középszinten ráolvasással, legfelsőbb szinten szőke kollegina hajának ellopása átokszórás céljából. Egy hetes kosz a lakásban, egy hónapos kosz a lakásban, fél éves kosz a lakásban. Édesanya a lakásban. Fóbiák minden szinten a fentebb említett hiszti fokozatokkal vegyítve. Írás, mosás, főzés. Reiki tanok, istenkeresés, reggelente zokni keresés. Többféle rúzs, büdös rúzs, nincs már rúzs. Szex az ágyban, a házban, házon kívül., magán kívül, magában, magával, mással, vele, elemessel, lemerült elemessel, esemessel, Emesével azért nem mert nincs ilyen nevű barátnője. Ezeken kívül főz, főzet, boszorkány főzet, mos, fogat nem, szabályokat hág, hágat és ismét hájas. Fejet mos, másét is, hajat olykor. Szőkére, vörösre, feketére vagy amilyenre épp sikerül.

Mivel időm csak majdnem végtelen a többi  tulajdonságától most eltekintek. Úgy gondolom, hogy az olvasóknak van annyi fantáziájuk, hogy nincs is szükség rá. Vagy ha még sem, javaslom nézzék a sorozatot.

Éjdesem valójában jó lelkű asszony, aki ragaszkodik emlékeihez. Ennek elérése érdekében emléktárgyakat gyűjt. Főleg azoktól a naiv férfiaktól, akik hajlandók voltak elvenni. Célja hogy legalább annyi férje legyen, mint egyik ősi felmenőjének, aki biz nagy játékos volt a szerelemben. Tudja jól, ideje van elég, hiszen még odébb van az a kilencvenedik életév, amíg aktív feleségként le nem százalékolják.

Éjdesem közel lakik hozzánk. Mondhatnánk azt is hogy majdnem nálunk. Majdnem. Mostanában Stájerországban egy faluban csomózza a hagymát szabadidejében, mert az „első a család” project bebukásával elmentek a dollármilliók.  

Holnap esküvő lesz. Hagymácska herceg megkérte Éjdesem kezét. Az ok néhány mondat. – Az előző háromnak még sose mondtam ki hogy szeretlek. Neked kimondom, mert érzem, különleges kapcsolat van köztünk.

Éjdesem boldog. Boldog, hiszen újra az lehet, ami mindig is szeretett lenni. Feleség. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

jagosistvan2011. szeptember 1. 23:33

Tévedsz Animka. A trendi nő legszentebb feladata az önkisajátítás és a versenyhelyzet. Mondjak rá példát? :)))

jagosistvan2011. szeptember 1. 23:32

Erám, maradjon meg jószokásod. :)))

jagosistvan2011. szeptember 1. 23:32

Kyri persze hogy nincs. Ez csak egy paródiavagymi. :)))

jagosistvan2011. szeptember 1. 23:31

Barbom, harmadjára? :)))

jagosistvan2011. szeptember 1. 23:31

Pepom te a menyasszonyom vagy. :)))

jagosistvan2011. szeptember 1. 23:30

Katám Nálam biztosan. Elvegyelek? Sokba fog kerülni? :)))

jagosistvan2011. szeptember 1. 23:29

Gabi én még nem voltam feleség. :P

animka2011. szeptember 1. 22:07

Remélem nem ''ez itt a reklám helye''?
Bár elkeserítő tény,de vannak jó született feleségek is.
Én is ismerek a fent leírthoz hasonlót.
...még ettől is rosszabbat...humoros ?Szívszorító...a nő aki nem tudja hol a helye,mi a kötelessége.
Félkiló vakolat felhordása után ..lepedő akrobata az ágyban..de...a többi tabu..csak egy rántotta,hogyan kell azt? A nő...a család legelső embere...aki elcsábít..gasztro- ízekkel,harmóniával,lelki támasz,szervező,gazdasági elemző,gyermeknevelő,szerető,barát,nem hiszti egy,meg kettő...van ilyen...de kevés...ők a neveltek..nem elneveltek.Valahol génkezeltek,mint a kukorica,...vissza az elejére..az ősi fajtákhoz...semmi nemesítés,tudathasadás.A nő legszentebb feladata a család!

BakosErika2011. szeptember 1. 18:55

Nagyon jóó:) bár én csak egyszer voltam! :))

Törölt tag2011. szeptember 1. 18:52

Törölt hozzászólás.

szebarb2011. szeptember 1. 18:48

Én is kétszer:D

pepo2011. szeptember 1. 18:41

én sem voltam még feleség,,ez most akkor jó? :)

19702011. szeptember 1. 18:36

Feleség? Én még egyszer sem! akkor ez most jó?:-)

zotya682011. szeptember 1. 18:27

hihi! Régen én is néztem...
Már el sem merem árulni,hogy kétszer voltam feleség :D