A rendörségi vallatószobán - Poet tali, Szeged

jagosistvan•  2010. augusztus 8. 21:45

A rendörségi vallatószobán, avagy hogyan telt a tegnapi nap (Poet és DéeMKá találozó)

 

A férfit betessékelték a 8-as irodába. Szemben vele már ott ült az a nyomozótiszt, akit pár perccel ezelőtt látott feljönni a lépcsőn. Az ügyeletes a szék felé mutatott majd kiment. A férfi leült és várt. A nyomozótiszt néhányat lapozott az előtte lévő aktába, majd ránézett. – Na akkor kezdje az elején.

 

- Hát az úgy kezdődött tisztelt rendőrség hogy korán keltünk Ágival, mert délelőtt átkellett mennünk Vásárhelyre, mert a művészeti kötünk (DéeMKá) ott lépett fel. Kormányos Sanyiék vittek át bennünket, ami józanságra adhatott volna okot, amíg be nem tettük a lábunkat az egyik vásárhelyi kocsmába. Ott nagy könyörgések (Kormányos Józsi volt) hatására kértem egy sört. Amint kivégeztem a kistuborgot, az előadás helyszínére mentünk, ahol már ott tüsténkedett Magdi és Ancsa. Hozták a hírt, hogy egy kicsit csúszunk, amit azért se bántam, mert így tudtam egy kicsit beszélgetni a kisfiammal, ugyanis megkértem a nagymamát, hogy ha lehet, hozza már el Gergőt, elvégre is az édesapja fellép a világot jelentő deszkákon. Végül is világot jelentett. Többet is. Amíg nem mentem fel, addig az izgulás, majd utána a belső világom deszkáit.

Itt találkoztam régi barátommal, Apró Zolival, aki segített néhány kupicával oldani a feszültségem. Cserébe neki ajánlottam az egyik versem. A lényeg hogy találomra kiválasztottam egyet és az előadása előtt bejelentettem ország világ előtt hogy ezt bizony az én komámnak ajánlom. A végén egy kicsit furcsán néztek, ugyanis az utolsó sora így hangzott: Létközelséged vágyat ébreszt titokban. Szegény megkönnyezte. remélem csak barátilag és az unicum hatására.

Tisztelt rendőrség én bátran kijelentem, hogy jók voltunk. Sanyink nagyon kente. Előadott saját illetve valami orosz nevű ürge versét. Azt mondta, hogy a csávó jó arc volt csak meghalt fiatalon, de csinált egy csomó gyereket. Tényleg neki mennyi gyerektartást állapítottak meg. Nem nézne utána? Ancsa és Magdi hozták romantikus formájukat és volt duettjük is. Ágim meg nagyon jó volt. Azt hiszem én is, mert az összes nyugdíjas nekünk tapsolt, akinek volt keze. Bár lehet, hogy ez Juhász Pistának és az Ördögfű zenekarnak köszönhetjük akik kísértek bennünket népi hangszerekkel. Nyomozófelettes úr, ha őket is vendégül látja valamikor, mondja már meg nekik hogy köszi a segítséget.

A kora délutánt már Szegeden töltöttem az otthonomban az én kis hite asszonykámmal, aki nagyon próbálta hinni hogy nem lesz semmi Gabesz. Gabe volt de ő is csak később. Összekészítettük az okleveleket, amikor csörgött a telefon és Barb hívott hogy hívjam fel Beát hogy húzzon bele mert elnézte a busz indulásának időpontját és négy perc múlva indul. Egyébként tisztelt hatóság a Barbnak nagyon szép telefonja van. Biztosan nem lopta, legfeljebb találta valahol egy asztalon. Na, szóval felhívtam Beát, ő meg örült, majd gondolom őrült tempóba kezdett, mert végül is elérte.

Mi meg Ágival, mint valami menekültek – hét szatyor, egy retikül, egy táska és még egy hátizsák – elindultunk a Millennium Kávéház felé hogy megkezdjük a szervezést, mielőtt a többiek odaérnek. Megnyugtatom őrmster úr hogy nem gyalog mentünk.

Drága százezredes úr tudom, hogy hibáztam, de felment a pumpa. A magáé is higgye el. Ott állok a lefoglalt terem előtt és nem akartam hinni a szememnek. A terem, amit kibéreltünk, sehogy se állt. Illetve állt és funkcionált raktárként. Ott és akkor öltem. Pilantással és hanggal. Végül megoldottam. Kisajátítottam a másik termet. Esélyük se volt nemet mondani, ugyanis látták, hogy a telefon a kezemben van és csak egy gombnyomás és idecsődítem Európa legjobb leszámoló brigádját, a POET maffiát.

Higgye el drága alhadnagy úr, hogy nem direkt nyomtam meg. Vagy véletlen lehetett vagy telepatikusan késztettek rá. Na, mindegy. A lényeg hogy elkezdtek szállingózni. Fél ötre teljesen elfoglalták a Dugonics teret. Ja hogy akkor, én akkor milyen oklevelekkel készültem? Kéremszépen én és a társaim egy pályázatot hirdettünk meg. Semmi köze sem volt a Poethez. Én azt se tudom mi az a Poet. Maga tudja? Látott ott engem? Az kizárt dolog. Az nem én lehettem. Igen mások is mondták, hogy hasonlítok valami híres poetesre, valami Jagira. Igen? Tetszettek azok a versek a zászlós úrnak. Végül is lehetek én a Jagi. Az még nem bűn ugye?

Öt után egy kicsivel kezdtük az előadást. A hat zsűritagból négy jelen volt. Kovács Ági, Szécsényi Barbi, akinek van egy szép telefonja, Kormányos Sanyi és jómagam. Akik hiányoztak, Fehér József és Szecs… ő… izé Kövesdy Márton. Tudja tábornok elvtárs, már annyi gagyi pályázat van, hogy mindig összekeverem őket.

De viszont ott volt a Bea, aki nélkül az élet gyötrelem. Ön is ismeri ezt a számot csendőr úr? Maga nem? Kár.  Volt ám zongoristánk is. Nyomta a fürelizt meg a boci-bocit is.

Ági konferálása után elkezdtük előadni a döntőbe jutott műveket. A sort én kezdtem Mygan versével. A zsűri minden tagja felolvasott, ám hogy még színesebb legyen az előadás felkértünk még néhány kedves barátunkat. Így esett meg hát hogy az estén felolvasott még Bánfi Beáta, Csontos Márta, Ceglédi Anna, Ditrói Zoltán, Gabe,  Lucz Ákos.

Megtisztelt bennünket  jelenlétével Rummel József a KOBaK alapítója, Baranovszky Jenő fotós és kedvese. Jenőnek nagyon szép fényképezőgépe volt, de Barbara telefonja azért szebb volt. Higgye el nem lopta. Esetleg ha arra jár mondja már a Jenőnek hogy köszi meg minden. Nem drága felügyelő úr, nem tudom hogy van –e buszbérletük vagy bélyeggyűjteményük. Voltaképp nem is ismerem őket. Hiszen tudja, én csak hasonlítok rá. A művek felolvasása után toleráltuk a dohányosok elvonási tünetét és szünetet rendeltünk el kötelező jelleggel. Itt már újra lazítottam és ittam egy kis sört meg egy kis pepo féle vöröset. Szép bor volt, de biztosan nem lopta. A pepo nem olyan. A szünet után eredményt hirdettünk. Először kiosztottuk a DéeMKá-s emlékplaketteket, majd a győztesek megkapták jogos jutalmukat. Nagyon örültem, hogy köztük volt Marie is akit mindenki csak úgy aposztrofál hogy a Jagi csaja. A ceremónia végeztével kiültünk a kerthelyiségbe és mivel mindenki tudja, mennyire gyűlölöm az alkoholt, hát oda hoztak nekem egy rakattal, hogy pusztítsam el. A kérésnek eleget tettem. Külön köszönet Csillik Reninek, amiért készített nekem otthon egy kis csokoládé likőrt. Elvégre is a csokiházhoz az dukál.  Innen már gyorsan és egyre ködösebben teltek a percek. Írtam valami naplóba, láttam valami küzdelmet Barb és a tolla közt, Anna rám bízta Ági táskáját. Emléklapok osztogatása, Ivory megjelenése, majd gyaloglás a Sörkertbe. Ott valami pizza darabolás, rágott fasírt trancsírozása, erotikus pillanatok pepoval és Zolkával. Egy kis marhulás Pállal és Edinával, kivételesen most bőr nélkül. Egy pillanatra viszont kijózanodtam. Amikor Bea megharapta az ujjamat. de hál istennek közelben volt Zolka rumja, meg pepo bora és gyorsan fájdalomcsillapítottam magam. Majd újabb képek…Zsolti, Gabe, Ákos, Magdi… záróra.  Néhányan kocsiba szálltak, mi meg szedelődzködtünk a taxi állomásig. Ágival hazamentünk. Ájulás, összebújás reggel meg csengetés. Rendőrség nyissák ki! Hát lényegében ennyit tudok elmondani drága vezértizedes úr.

- Ez mind szép Jagos úr, de nem erre vagyok kíváncsi.

- ?

- Ami engem érdekel az, hogy hogyan lehet belépni a DéeMKá-ba?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

jagosistvan2013. augusztus 14. 11:31

:)

Marie_Marel2013. augusztus 14. 10:42

:-))))

Seeman2013. július 28. 20:59

:D :D :D :D

Mygan2010. augusztus 9. 23:27

sajnos az elnöki hivatalból származó megfigyelői kötelességemnek az éjszaka folyamán nem tudtam eleget tenni, így csak a saját szubjektív megítélésemre és korábbi poet találkozók kommentjeire tudtam hagyatkozni a liga tiszteletbeli tagságára méltó személyek kiválasztásában.
majd legközelebb...

az elnök
sk

jagosistvan2010. augusztus 9. 21:38

Igenis értettem! :)))

Mygan2010. augusztus 9. 21:31

eztet ki kell érdemelni

Mygan2010. augusztus 9. 21:30

eztet ki kell érdemelni

jagosistvan2010. augusztus 9. 20:55

Tisztelt Mygan elnök úr!

Örömmel szemléltem hogy bekerültem a ligába. Ígérem nem fogok csalódást okozni. :)))

Marie_Marel2010. augusztus 9. 19:07

Mygan... :-))))

Azér ez nem teljesön világos: alkoholista-ellenes-é, avagy alkohol ellenes netán? Mer nem engedöm az alkohlista ellenösséget, mer aztat a törvény is üldözi, ugyi.... mint kátrányos megkülönböztetést - vagymit.

Mygan2010. augusztus 9. 19:02

Jagi!
:)
+
http://blogol.hu/comment.php?log=3364741

tisztelettel: az elnök

jagosistvan2010. augusztus 9. 17:35

Ugye? :)))

LIne2010. augusztus 9. 14:34

Áááááá!

mennyi megpróbáltatás ért Titeket! :))))
(a címet olvasva,... megdöbbentem, jaj, mi történt? ) no de aztán :)))))))

narnia2010. augusztus 9. 07:47

:-)

Na oszt a Zsaru végül akkor most már DMK-s vagy még bevizsgáljátok az előéletét :))

:-)

kormanyossanyi2010. augusztus 9. 07:43

:-))) Remélem nem gondoltad komolyan Jagi, hogy a következő fellépésünkön, az Őrdögfű zenekar helyett
Déemkás rendőrök kisérnek majd minket...

Törölt tag2010. augusztus 9. 06:26

Törölt hozzászólás.

kapocsi.ancsa2010. augusztus 9. 05:52

:)
Véletlen nem te kértél rá? :)
De még repeta is volt ..láttam:)

pepo2010. augusztus 9. 05:44

nekem nem lóg egy puszival sem

még meg is csókolt. beeee.. jó az a bor..

de én is. :)

de sokszor emlegettél engem teee.. de hát ez van

tudtam én, valahogy éreztem..gyere ide picifiú ögyél mög..:)))))))))))

jagosistvan2010. augusztus 9. 00:16

Végül is igen, hisz én mindenütt otthon vagyok. :)

dreaming582010. augusztus 9. 00:08

Ja, otthon??? ;o)

jagosistvan2010. augusztus 8. 23:47

Én köszöngettem meg integettem de ti már nem láttatok. :)))

Azért kaptok majd puszit.

Holdsugar2010. augusztus 8. 23:39

Neköm is.. :)

dreaming582010. augusztus 8. 23:36

Jagi, te dinnye!
Ez k...rvajóóóó :))))
...de azé' elköszönhettél vóna :S..
Lógsz egy puszival :)

Törölt tag2010. augusztus 8. 22:55

Törölt hozzászólás.

jagosistvan2010. augusztus 8. 22:54

Na jó. Az én bajszomat nézted. Pali meg ott dünnyögött Zolka ölében. :P

Törölt tag2010. augusztus 8. 22:48

Törölt hozzászólás.

jagosistvan2010. augusztus 8. 22:47

Nem Edina. te a Pál bajszát nézted. :)))

Törölt tag2010. augusztus 8. 22:43

Törölt hozzászólás.

jagosistvan2010. augusztus 8. 22:20

Barbi telefonja szép. :)

Borivoje2010. augusztus 8. 22:19

Mondtam én,hogy az nem Te voltál,hanem valami
Jagi...
A citromlevet pedig be sem vallottad,pedig az főbűn!
És most már tényleg érdekelne,hogy milyen a Barbara telefonja...:)))
Köszönök mindent!

jagosistvan2010. augusztus 8. 22:07

Aaaz szép telefon. :)))

jagosistvan2010. augusztus 8. 22:06

Te is jó voltál Ancsa. Ami meg az izgulást illeti, láttam amikor a pultnál vettél egy felest. :P

jagosistvan2010. augusztus 8. 22:05

A fasírtot végül is felhúztok pál perecére. :)

szebarb2010. augusztus 8. 21:58

Neked meg mi bajod a telómmal? Tükrös és irigy vagy?:-)

az sajttal töltött pulykamell volt, Marie maradéka, de friss.:-)

Hajrá déemká!

kapocsi.ancsa2010. augusztus 8. 21:56

:)))
Jagi, a Duett oké..De hol volt abban romatika?
Nem kicsit voltam ideges, a felolvasás nem nekem való :)
Nektek jobban megy:P
Üdv

Törölt tag2010. augusztus 8. 21:55

Törölt hozzászólás.