Férfiasabb Napló

princi•  2024. január 2. 17:34

0. Bejegyzés: Újévi Gondolatok.

Az előző bejegyzésem töröltem. Majd kifejtve újraírom.

Sokan - főleg akik személyesen ismernek - nem gondolják rólam, hogy tulajdonképpen de. Pozitív személyiség vagyok. Az más dolog, hogy a körülmények és "drága" "embertársaim" bántalmazása némileg elvette a kedvem, úgy mindentől, főleg az életnek nevezett tragikomédiától. Ahogy a három súlyosabb betegségem is. De lapozzunk. Nincs itt semmi látnivaló.

Az Újév az ünnepről szól. Véleményem szerint ünnepelni kell, ha mással nem, egy imával. 

Régebben nagy feneket kerítettem a Szilveszterezésnek. Évek óta nem. Az idén különösen depressziós voltam. Azonban, mint említettem ünnepeli kell és bízni a jóban. A Szebb Jövőben. 
Ezen hévet meglovogolván felöntöttem a garatra; két üveg bor, egy üveg pezsgő és némi pálinka. - Biztosan jót tesz egyébként a cukromnak, de így jártam. És ugyan nagyivó voltam, de ez a mennyiség már nekem is sok volt. Így éjfél előtt már ún. "Krisztusi Pózban" átjutottam az óévből az újba. Az éjfélt lekésve.

Most pesszimista leszek. 2024, miben lesz más, mint 2023 volt? "Akinek értelme van..." az tudja a dolgokat; a régi lemez megy a régi lejátszóban. Kopni ugyan kopik, de még így is ártalmas.

Véleményem szerint 2024-ben is folytatódni fog, ha nem fokozódni az "áldásos" páholymunka. Nagy "örömünkre".
Egészen biztosan garantálni fogják az újabb háborúkat, a meglévők eldurvítását, és az emberek elszegényedését, és így tovább. De fő az optimizmus!


Optimizmusra három okunk is van: Én elhatároztam, hogy megtanulok kovácsolni, hiszen a kardhoz előbb azt kell kitanulni, ebben pedig nem vagyok egyedül. - Mégha egymásról nem is tudunk. Szerte a világban, pedig még a "sudrák" is felismerik a tényt; gondban vagyunk. Velük sokra nem megyünk. Hiszen amíg van Facebook, és egyéb agyrohasztó művalóság addig náluk minden tökéletes, mit számít, hogy ezen "szolgáltatásokat" önprofilozásra is felhasználják... Másrészt ott van az az átkozott lemezlejátszójuk. Elég könnyen kicsorbulhat, és a kivágódó lemez arcon b*ssza őket. Ez örömteli esemény lenne, de nem lesz. A részletekre gondosan ügyelnek.

Isten látja a viselt dolgaikat, és csak és kizárólag addig mehetnek el, amíg Isten azt engedi. Ettől pedig jobban félnek, mint az ördög a tömjéntől. Ezért nem marad más választásuk; amíg lehet minnél nagyobb rombolást végbevinni. 
Ma már nem a vallási, nemzetiségi/ etnikai kártyákat játszák ki, hanem a magát az emberi szabad akaratot próbálják ellenőrzésük alá vonni.

"Majd ezt mondta nekik: „Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen."
 /Lukács 22:36./

https://www.youtube.com/watch?v=imemHCNXiFs&pp=ygUWYSBrYWxpIGp1Z2EgbWliZW5sw6l0ZQ%3D%3D

BUÉK!(?)

S.P.Q.R