KÖLTÉSZETNAPI PÁLYÁZAT, EREDMÉNYHIRDETÉS!!!

szederfalu•  2020. március 30. 15:45  •  olvasva: 3022

Kedves Szerzők!

Eljött hát a nap, amit izgalommal vártunk mind. Ki azért, mert pályázott, ki meg azért, mert felelősséggel kellett válogatnia és döntenie.

Az eddigiektől eltérően készítettem egy kis statisztikát is.

Összesen 239 hozzászólás érkezett a pályázati blogba. Ez nem jelent ennyi pályázatot, mert a számláló beleveszi a törölt hozzászólásokat is. 18 érvénytelen pályázat érkezett, volt olyan, aki 4 verset is küldött, természetesen ez esetben egyiket sem tudtuk figyelembe venni. Itt jegyezném meg, hogy 14 pályázó azért esett ki, mert törölte a hsz.-ét, majd feltett egy másikat. Határozott kérésünk ellenére. A kiírásban szerepelt, hogy ezt ne tegyétek, mégis megtörtént. Nem tehettünk kivételt senkivel, pedig volt közte olyan vers, ami simán nyerte volna a pályázatot... Ezek a dolgok szomorúsággal  töltenek el bennünket, mert író emberek legyenek már ennyire értő olvasók, hogy figyelnek erre. Valamint másik negatívumként meg kell említenünk még a versek minőségét. Tudjuk, hogy ez egy amatőr oldal, de azért sok tehetséges, vagy legalább közepesen tehetséges költő van itt. A pontszámokból látni fogjátok, hogy nem igazán volt benne kiugró minőségű írás, a győztes mű kivételével. (1-15 pontot adtak fejenként a három zsűritag)De ettől függetlenül nagy örömmel olvastuk és értékeltük őket. MIndenkinek gartulálunk! 

A 15 nyertes pályázó a főoldalra feltöltött verse alá fogja megkapni a szöveges értékelést. Akinek még nincs fenn a verse, azt kérem tegye meg, pera76 moderátornak ha ír, soron kívül publikálni fogja. Az I-V. helyezett verse kiemelt vers minősítést is kap. Az I-III. helyezett vers automatikusan bekerül a 2020. évi Poet Antológiába.

Újdonság idén, hogy az okleveleket nem postai úton fogjuk kiküldeni, hanem email-ben, PDF formátumban, amit ki lehet majd nyomtatni, ha valaki azt szeretné, azt neki kell megtennie. Ezért kérjük a helyezetteket, hogy a szederfalu@citromail.hu email-címre küldje el a saját email címét, mert poetos belső üzenetben nem tudunk fájlokat küldeni. Az oklevelet szokásunk híven Bogdán Annabella tervezte és készítette el.


Jöjjön tehát a névsor:


I. rudolfB: Három lépésnyire 44 pont

II. Molnar-Jolan: Csatlakozás 34 pont

III. R3ventlov: A teremtés könnyei 33 pont

IV. zelgitta1: Egyszer minden út hazavisz 30 pont

V. iliesrenata: Ebéd 29 pont

VI. Church73: Nepenthe 28,5 pont

VII: nyakoattila: Sic transit gloria mundi 28 pont

VIII. harminchat: Hajnal 25 pont

IX. Andras Kacso: Időkapu 23 pont

X. Piroska71: Átutazók 22 pont

XI. REDHOOD: Vineta a bűnös város 21,5 pont

XII: bakoserika: Ha ledobálom 21 pont

XIII. valdan: Élet dióhéjban 20,5 pont

XIV. judit.szego: Fanni levele Radnótihoz 20 pont

XV: pfbea: Madártej 19 pont


Gratulálunk!


Szeretnénk még megemlíteni azt a néhány nevet, akik az előválogatóba bekerültek. Ilyet sem csináltunk még, de most igen. Ez afféle mezei, szóbeli pirospont a szerzőnek :)

Gratulálunk: horla51, dvny, Pekka, lakovics, Kornélia78, CSB, logosz, Jakabbalu, Szederszem, sarahwyard97, Any, eskarita, roseprincess, Eleonora, Vagyvalami, Matyi87, gergelycsillag, balazs5000, berndrichard, stapi, Wgrey, John Bordas, Hespera, Bermuda3, Edeke, vargaerzsebet !!!


Jövőre is várunk mindenkit! És ne feledjétek: nyáron indul a jelentkezés a 2020. évi 13. Poet Antológiába!


Berényi Klára

Péter Éva Erika

Szoby Zsolt

és

Bogdán Mária

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762020. április 15. 09:28

Ezt még ki nem hagynám, ugyanis a kisherceg rém okos kölök volt. Mondjuk ebben az összezavarodott álmú világban már a kishercegek sem az igaziak. 😀

"A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek meg belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak nekik."
..."életem folyamán nagyon sokszor kerültem kapcsolatba komoly emberekkel. Jócskán akadt dolgom a fölnőttekkel. Közvetlen közelről láthattam őket. És nem mondhatnám, hogy ettől jobb lett róluk a véleményem."
Exupéry: A kis herceg

Pera762020. április 15. 09:19

@szederfalu: @Edeke: 😀🙃

Edeke2020. április 14. 22:26

@Pera76: Kicsit elbizonytalanadtam a monogrammtól, de aztán rájöttem, hogy ez túl értelmes megjegyzés...

szederfalu2020. április 14. 21:32

@Pera76: öhh, hát izé 😀🤷‍♀️

Pera762020. április 14. 13:52

@szederfalu: Nemrég egyik kliensem ezt mondta - az emberi butaságról beszélgettünk:
- Egy-egy ember helyett más kéne. (L.E.)
Mondom a kisebb fiamnak, hogy ez mennyi igazságot jelent... De mivel nyelve van, 😀 s vág az esze neki is, ő is mondott egy frappánsat:
- S van, aki helyett senki sem kéne.
Nem tudom, miért jutott ez most eszembe.Talán, mert vénülök, s a vének szoktak ismételgetni dolgokat.
😀
De borzi vagyok. Vagy a világ ment el valahová.
Van, amikor én se kéne megszólaljak. Ez lenne a helyesebb: 🙈🙉🙊

szederfalu(moderátor)2020. április 14. 09:50

@DanyiDenesDezso: köszönjük ezt a magvas hozzászólásod! Majd ha legközelebb vallási témájú pályázatot indítunk, bizonyára jobban elnyeri a tetszésedet. Az időkapu pályázat inkább futurisztikus, vagy az időkben csapongó versek írására ösztönzött.
A zsűri nevében pedig ki kérem magunknak ezt a stílust. Ez ugyan egy amatőr irodalmi oldal, de, hogy teljesen hozzá nem értők lennénk, az sérti a személyiségünket.
Ennek ellenére szeretettel várjuk a következő pályázatra szánt írásaid!

DanyiDenesDezso2020. április 13. 01:27

Vigasztalás, köszönet, és elismerés
„A teljesítményem rólam, a sikerem viszont rólunk szól. A siker lényegében annak a mérőszáma, hogy mennyire vesszük észre és értékeljük a teljesítményt.” (Barabási Albert-László tudós kutató a siker egyetemes törvényeit fejti meg új könyvében, A képletben)
„A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója.” (mondta Stephen Hawking atomfizikus)
„A büntetés és a jutalmazás... a szellem leigázásának eszköze, és alkalmasabb a torzulások előidézésére, mint kiküszöbölésére.” (Maria Montessori, olasz pedagógus- orvos-pszichiáter meghökkentő, de bizonyítottan igaz, elgondolkodtató állítása)

Ezek szellemében:

Köszönetem
a Honlap Tulajdonosainak, Működtetőinek, a pályázat Szervezőinek és lebonyolítóinak, az Időkapu-mottó (talán Isten- sugallta) kiötlőjének, s a kétségtelenül jó szándékú, (de a világ rafinált istentelenségén gellert kapó, ezért célt is tévesztő, ám) egyértelműen nehéz munkát végző zsűrijének!
Elismerésem
- több előttem bejegyzőhöz hasonlóan - minden alkotónak!... akik között szép számmal akadnak gyakorló, hitvalló kereszt(y)én(y)ek is, mert ők szentekhez méltó bátorsággal mutatják ki e romlott világrendszert, és lázadó, embergyilkos démonistenét legyőzni igyekvő szellemiségüket verseikben.
Vigasztalnám
viszont gratuláció helyett a (Szentírás szerint is inkább segítségre szoruló) világias szellemiségű „nyertes mezőny” nagy részét, mert sajnos csak kevesen jelenítik meg műveikben a halált legyőző, és Édenünket Újjátevő Megváltó Istenhez való ragaszkodásukat. Márpedig „aki szégyell engem az emberek előtt, azt én is szégyellni fogom az én Atyám előtt” – figyelmeztetett az Emberfia, Jézus, még földön jártakor. Ezért aztán „Ha nincs hitvallás, elkerülhetetlen az asszimiláció, - észrevétlenül idomulunk a világhoz” - erősíti meg ezt a Hit6 nevű evangélikus magyar netes honlap is. És „Aki velem nem gyűjt, az tékozol” – fűzi tovább saját kijelentését az evangéliumok lapjairól a Názáreti, amit egy későbbi apostoli levél húsbavágó precizitással már így értelmez: „Akár esztek, akár isztok, MINDENT Isten dicsőségére műveljetek!”

Ennek az egyetemes felszólításnak mutat fityiszt a Poet-os szerzők (idén kiemelt) nagy része, az őket túlértékelő zsűrivel… De nem az én reszortom az ítélet, sem a számonkérés, amúgy is hidegen hagy minden Istentől-idegen agy, s ezt már a latinok is így gondolták a „Similis simili gaudet” (Hasonló hasonlónak örül) közmondásuk tanúsága szerint. Mert a rómaiak kikérték életük fontosabb dolgaiban az ő görög mintáról koppintott, emberarcú bálványisteneik véleményét. (Jupiter – Zeusz, Júnó – Héra, Vénusz – Afrodité, stb.) Amit viszont miránk, a hozzá megtért egyénekre bízott a keresztyénység alapítója, a majd végső Ítéletosztó Istenfiú, az a vele imateljes bensőségben rejlő bűnbánó életünk, az igehirdetés és a tanítványképzés a végidőkig. Igen, ilyen életmentő munkát is kapott minden önátadott keresztyény a Megváltónktól, amit persze nem reklámoztak soha a vallásszervezetek, maguknak tartva fönn az igehirdetés és társadalom-fölöttiség jövedelmező, kizárólagos jogát.

Tehát „A kereszténységre egyetlen komoly veszély leselkedik: hogy a hívők sem veszik komolyan” - idézhetjük sajnos Balavány György újságíró megállapítását 2019-ből.

Ha bárki azt gondolná, savanyú a szőlőm, csak azért írok ilyen kategorikusan, annak bevallom, hogy ugyan (…most itt)

„Legyőztek!... győzelem, ha van,
de nincs, akinek megadjam magam”

József Attila földi viszonyokon túllátó, húsvétot idéző, a mindent és mindenkit legyőző Jézust utánzó isteni szavaival…

Ezért volt fölemelő érzés ilyen lelkes és tehetséges alkotógárdával egyhúron (időkapun át-) pendülni, attól függetlenül, ki mit alkotott, s hogy van megelégedve a „mű-ítélettel”, mert az objektív és nívós mérce magasnak bizonyult eme erre törő amatőr zsűrinek. De tudomásul kell vennünk, hogy a mai világban egyszerre megfelelni az elérzékiesedő, keresztényietlen bálványízlésnek, egy csupán saját önfenntartását, és progresszív szellemi vezérelvek nélküli érdekeit mecénáló honlapnak, az időálló poézisnek, és a Legfönségesebb Költőnek/Zsűrinek: Istennek is, - lehetetlen. Ám… többen is próbálkoztunk vele!…Hála érte az i.sz. 33. Pünkösdjén Teremtőnk Földre bocsátott Szentszellemének!
Fikarcnyit se lepett meg zsűrizetlen helyezésem a (remeknek titulált, de csak orruk hegyéig látó-ható, öncélú, gyakran zavaros, semmitmondó, simulékony formákba szedett-szabott,) pehelysúlyú, pogányos fércmunkák között. (Mik ezek az orrunk hegyétől való továbblátást falként eltorlaszoló élmények? Pl.: az Istentől jogosan és kiérdemelten kapott kollektív büntetésünk, a halál, aztán kísérőjelenségei, az időmúlás, öregedés, betegség, nélkülözés, szegénység, önzés, szeretetlenség, erkölcstelenség, hűtlenség, erőszak, sikertelenség, földhözragadt, élvezet-centrikus testi gondolkodás és ezt erőltető életvitel, „törvénytelenség, háborúk, járványok, elemi csapások”, külső katasztrófák, s egyéni tragédiák, stb.)
Az 55 éves (bár kissé cikornyás) keresztyényi utam kívánja meg a Világmindenség, s Izrael egyedüli Istenéről, és „testté lett Igéjéről”, Krisztusról való tanúskodásomat is ebben a nagy Gyülekezetben, amit most a Magyar Költészet nevében a magát így évente aposztrofáló, már 17 ezres lélekszámú Poet.hu képvisel.
De hogy a honlapot működtetők dicséretére is írjak valamit, - még ha József Attilánk uszításával is szembe mennek: - „Döntsd a tőkét, ne siránkozz! / Ne szisszenj minden kis szilánkhoz! / Ha odasújtsz, körül a sorshoz”, a háttérhatalom nemhogy rikoltoz, inkább feloldoz!… mert sikerül minket megfejnie versben, s majd prózában (aprópRénzben) is!
Mégis: nagyon jól teszik a bibliai „nehéz idők” kereszt(y)én(y)ei, ha részt vesznek ilyen félvilági, szakmai megméretésekben, mert Urunk Jézus Krisztus azt kérte 1990 évvel ezelőtt, velünk közös Atyaistenétől: „ne vedd ki Őket a világból, mert nekik már ez itt is egy próba.” Azt meg a gyerek is tudja, hogy a nemesfémeket is próbázni szokták, - nemcsak a hívőket a zsidó-kereszt(y)én(y) Biblia szerint…
Ha szükséges, sorsfordító keresztyényi fölvilágosodást és ezáltal kiteljesedő életet kívánok kivétel nélkül Mindenkinek a Megváltóban, mert csak Őbenne bízva, tevékenykedve nyerhetjük el az igazi, Istentől származó értelmet, meg az Ítéletnap után „az Isten gyermekeinek ígért (örök-)ÉLET koronáját”, e mostani, ördögi helyett… Vagy rosszabb esetben: mellett. Mert attól, hogy valaki ebben a tökéletlenségben meghal, még nyerhet örökéletet az Isten Miatyánk-ban imádkozott eljövendő tökéletes Országában. – De ahhoz hinni is kell benne, igaz? Na, ezt nem tette, s teszi a zsidóság nagy része, és nem teszi a látszat-kereszténység sem. Pedig erre kérlelnek minket is, mint kárhozattól féltett késői híveket, a sokat szenvedett, olykor mártírhalált vállaló, Újszövetség-író apostolok, tanítványok: – „Örvendezzünk együtt mindig a Krisztusban!”
Adios! „még ellenségeinket is szeretni biztató” keresztyény sorstársaim... e kietlen, mégis dús legelőjű, – hívőt, hitetlent, jót, rosszat is művészivé hizlaló – magyar Parnasszuson!
Mindenkinek kiváló egészségért, tényleges, szellemi újjászületésért könyörgöm imámban az egyedül üdvözítő Megváltó-hit 2020-as Húsvétján, Dénes

szederfalu2020. április 6. 15:34

@Angyalka73: majd legközelebb összejön, köszönjük!

szederfalu2020. április 6. 13:12

@Törölt tag: dobj rám egy ímélt lécci, hogy elküldhessem az okleveled!

Törölt tag2020. április 5. 17:33

Törölt hozzászólás.

Angyalka732020. április 5. 16:48

@szederfalu:
Kedves Mária!
Úgy örültem, hogy tavaly ősszel egy versem bekerült az Antológiába, ezért a most kiírt pályázatra is szerettem volna írni verset, de ÖNMAGAMRA bosszankodtam, mert nem jött ihlet a 2. versszakom után :)
Persze a munkám is lekötött, pedig úgy gondoltam most is versem írásakor, hogy jó felé kapirgálok a megadott témakörben :)
Még rá is bólintottál, hogy igen, lehet mesés történet is :)
Tudom, sebaj, mondod most ezt, nos, már nem bosszankodom, csak gratulálok minden résztvevőnek, elolvastam a verseket !

Vigyázzon magára minden kedves Moderátor, jó egészséget Mindenkinek!
Tisztelettel, Melinda

Edeke2020. április 5. 13:17

@szederfalu: inkább megértem.

szederfalu2020. április 5. 13:08

@Edeke: szerintem nem. Minden évben világosan leírom. Azt is, hogy hagyják úgy.
Ha én pl gyorsan el akarok tekerni fél 9-kor a boltba, de kilyukad a bicajom kereke és nem érek oda csak 9 után 5 perccel, akkor szerinted beengednek arra hivatkozva, hogy sajnos nem tudtam megjavitani a gumit és tolnom kellett?

Edeke2020. április 5. 12:38

@szederfalu: Nézd, soha nem kötekednék. És ezt sem ennek szántam, de @ditte142: bejegyzése nyomán, szted nem jogos a kérdés?

ditte1422020. április 5. 12:05

Kedves "Szederfalu"! Kedves TEAM!
Így is boldog vagyok, köszönöm szépen!
Szép napot kívánok!

szederfalu2020. április 5. 11:46

@Edeke: valahogy pont tőled nem vártam volna a kötekedést.

szederfalu2020. április 5. 11:10

Kedves Szerzők, azt hiszem mindenkihez felkerült az értékelés. A csúszás miattam volt, bocsi :)

Edeke2020. április 5. 11:02

@szederfalu: Most valóban, miért ez a szigorú szabály? Lehetnek bénázások, véletlenek, nem mindenki ért a pc-hez. Ezért is bünti jár?

szederfalu2020. április 5. 10:12

@ditte142: ó, és a pontosság kedvéért elárulom, hogy mezei pirospontot kaptál volna, de sajnos a szabály mindenkire vonatkozik.

szederfalu2020. április 5. 10:10

@ditte142: legközelebb ilyen esetben hagyd fenn inkább mind a 4-et, és írj nekem! Hiszen 4 ugyanaz lesz, viszont volt, aki több verset tett fel.

Gergelycsillag2020. április 4. 19:13

Kedves Szervezők!

Köszönjük a lehetőséget, és az ezekben az időkben is áldozatos munkát!

Kedves Pályázók!

Ezúton szeretettel gratulálok minden résztvevőnek!

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Tisztelettel,
Gergely Vince

ditte1422020. április 4. 15:52

Csak a pontosság kedvéért írom le, hogy- egyébként is, indulva az esélytelenek szent nyugalmával - annyira lelassult a gép , hogy hiába kattintottam a küldés gombra , egyszerűen nem reagált a gép, mire bosszúsan még hármat rákattintottam, vártam, vártam- hát ki is jött négy példányban. Hirtelen, automatikusan törölni kezdtem,- veszett fejsze nyele!
Hát, ennyit az autodidakta számítógépes gyakorlatomról.

adamne2020. április 4. 14:24

Szeretettel gratulálok minden résztvevőnek: Manyi

Bogsika2020. április 4. 05:37

Sok szeretettel Gratulálok a szerzőknek :Tünde

szederfalu2020. április 3. 17:13

@Edeke: a homlokod közepére🙂

Edeke2020. április 3. 12:39

@szederfalu: a piros pontot hova lehet kitenni?

szederfalu2020. április 3. 11:32

Kedves Szerzők, intézkedtem, hogy az első öt helyezett verse megkapja a kiemelt státuszt. Remélem mihamarabb megjelenik a versük mellett.

church732020. április 2. 13:01

Köszönet a munkátokért, tisztelt zsűri tagok!

Gratulálok minden résztvevőnek!
Jó egészséget kívánok!

Barátsággal: Zoli/Church

JungelGuldig2020. április 2. 02:34

Gratula :/

JohanAlexander2020. április 1. 15:38

Gratulálok a résztvevőknek és a győzteseknek.

vargaerzsebet2020. április 1. 13:31

Gratulálok mindenkinek és nagyon köszönöm a szóbeli piros pontot!!!!

petreskati2020. április 1. 12:41

Gratulálok mindenkinek.

Fehersas2020. április 1. 11:41

Gratulálok!

Gloren2020. április 1. 10:46

Mindenkinek nagyon sok Szeretettel Gratulálok!!!

1111112020. április 1. 08:00

Szeretetteljes gratulációm mindenkinek!

nyakoattila2020. április 1. 01:12

Köszönöm szépen a szervezők és a zsűri munkáját!
Gratulálok a helyezetteknek, az előválogatóba bekerült versek szerzőinek és mindnyájatoknak, akik részesei voltatok ennek a költészet napi pályázatnak.
Örülök, hogy köztetek lehettem!
Üdvözlettel: Nyakó Attila

merleg662020. március 31. 22:14

Nagy tisztelettel és szeretettel gratulálok minden résztvevőnek és kívánok mindannyiuknak további alkotói sikereket!

Jerzsi2020. március 31. 21:08

Szeretettel gratulálok.

REDHOOD2020. március 31. 20:43

Gratulálok mindenkinek aki indult a pályázaton, mivel nagyon sok szép verset lehetett olvasni e megmérettetésből adódóan.
A zsűrinek pedig nagyon köszönöm az értékelést!

Örömmel és tisztelettel, Nyámádi Attila

bermuda32020. március 31. 19:57

Első nekifutásra már a megemlítettek közt lenni is sikerélmény, köszönöm!

Metta2020. március 31. 17:42

Szeretettel gratulálok a nyerteseknek,valamint minden alkotónak aki részt vett a pályázaton!

Vagyvalami2020. március 31. 15:25

Mindenkinek szeretettel gratulálok és köszönjük a szervezőknek a lehetőséget!
További jó munkát kívánok mindenkinek a versíráshoz!!

Törölt tag2020. március 31. 15:09

Törölt hozzászólás.

Zsuzsa03022020. március 31. 13:17

Szeretettel gratulálok minden résztvevőnek és a díjazottaknak!!!!!! Jó egészséget kívánok a résztvevőknek, nyerteseknek és a zsűrinek is :)

Elmenni2020. március 31. 13:14

Minden résztvevőnek gratulálok és hála köszönet a zsűrineka türelemért, kitartásért!
(Beküldtem a versem)
Vigyázzatok magatokra!

szederfalu2020. március 31. 11:53

kedveseim, az imént feltettem az értékeléseket, oda ahova tudtam, és akié készen volt :)

piroska712020. március 31. 10:45

Köszönöm szépen a 10.helyezést, erre nem számítottam! Gratulálok a nyerteseknek és a piros pontosoknak is! Köszönöm a zsűri munkáját!

Kornelia782020. március 31. 10:30

Köszönöm Nektek a munkàt...gratulàlok minden győztesnek és a mezei pirospontosoknak is!!!
Puszi és maradjatok egészségesek!

szederfalu2020. március 31. 10:11

@pfbea: igazat szól a szád 😉🌺

pfbea2020. március 31. 08:52

Gratulálok minden helyezettnek és résztvevőnek, a zsűrinek pedig köszönet a munkáért és hogy kibírták ezt a pár kivétellel sok gyengécske alkotást - köztük az enyémet ..:) Persze akinek nem inge...az nyugodtan kérje ki magának. :) De be kell valljuk, a téma sem volt éppen könnyű. Legközelebb ügyesebbek leszünk, én legalábbis igyekezni fogok, viszont alkotni meg jó, akárhogy is sikerül a végeredmény, az úgy, ahogy van, érték.
Bea
Rudolf, én megmondtam.:D

Pera762020. március 31. 07:10

@zelgitta1: ❤
Ha már egy vers fenn van a főoldalon, mégegyszer nem szabad fenn legyen. A második ugyanazt törlöm.

zelgitta12020. március 30. 22:46

Szép jó estét😊
Hadd legyek szerénytelen, egy kicsit reméltem, hogy “ valamit” nyerni fogok...
A 4. hely igen megtisztelő, s köszönöm a zsűrinek az áldozatos, időigényes óriási munkáját. Egyben gratulálok MiNDEN egyes nyertesnek, függetlenül a helyezéstől.
Kedves Mária és Erika, most tettem fel a versem a főoldalra, a címben két szót kénytelen voltam felcserélni,mert ez a vers már szerepel itt regebbről...

Any2020. március 30. 21:07

Csatlakozom az előttem szólókhoz, köszönöm a zsűri munkáját, nem lehetett könnyű! Gratulálok a díjazottaknak és nagyon köszönöm a pirospontot, nagyon örültem neki. Andea

R3ventlov2020. március 30. 21:01

@szederfalu: @Pera76: @Törölt tag: @Törölt tag:
Szeretettel és hálásan köszönöm nektek! Mind a megtisztelő elismerést, mind a rá/ránk fordított munkátokat! :)
Egyúttal gratulálok a pályázóknak is, kiemelten a kiemelteknek :)
Üdvözlettel:
Zsolt

eskarita2020. március 30. 21:00

Köszönjük az értékelést és gratuláció a nyerteseknek! Részemről öröm, hogy az előválogatóba bekerülhettem!

Molnar-Jolan2020. március 30. 20:09

Rudolf versét már a főoldalon "megszíveltem". :-) Gratulálok Neki és a többieknek is. Külön köszönet a zsűri fáradságos munkájáért.

Kipy2020. március 30. 19:28

Gratulálok mindannyiótoknak :)

berti542020. március 30. 19:27

Én elkéstem, de jövőre benevezek! Üdvözlet a moderátoroknak és a nevezőknek! Sok ihletet a versíráshoz: Árpi

lakovics2020. március 30. 18:56

Köszönöm a piros pontot, és nagy gratula mindenkinek! :)
Erzsi

judit.szego2020. március 30. 18:42

Szeretettel gratulálok minden résztvevőnek!!!!!!

BakosErika2020. március 30. 18:34

Nagy szeretettel gratulálok minden indulónak és a nyerteseknek.
Szívből köszönöm, hogy bekerültem én is a nyertes 15-be. ❤
Köszönöm a munkátokat.

Törölt tag2020. március 30. 17:25

Törölt hozzászólás.

RudolfB2020. március 30. 17:17

@Törölt tag: @szederfalu: megtiszteltek!!! Szederke a te hsz-ed meg főleg!!!! ;) még azért hosszú út van előttem.

Angyalka732020. március 30. 17:15

Gratulálok a nyerteseknek!
Mihelyst lesz egy kis időm, szeretettel el fogom olvasni e verseket :)
Melinda

szederfalu2020. március 30. 17:13

@RudolfB: neked réges-régen a hazai elitben lenne a helyed, de nagyon örülünk azért, hogy itt vagy poeton 🙂❤️

Törölt tag2020. március 30. 16:47

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2020. március 30. 16:21

Törölt hozzászólás.

ferzoltan2020. március 30. 16:16

Kedves társak! Gratulálok mindenkinek helyezéstől függően és függetlenül. Az, hogy valaki nem a szabályzatnak megfelelően jelentkezik és több verset küld be, vagy ügyeskedő, vagy nem vette a fáradtságot, hogy elolvassa azt. Következőkorra zárkózzon fel, hiszen a moderátorok ugyanúgy dolgoznak vele, mint mi a műveinkkel... Engem sokkal jobban zavar az emberek felesleges türelmetlensêge... De ezen én kell dolgozzak, hiszen engem zavar...🙄
Várjuk a nyári lehetősêget, addig mi, a többi 41-en kívülálló elméletben oda rangsoroljuk magunkat, ahová érezzük! Hiszen kívül tágasabb és több lehetősêggel élhetünk 😅😂🤣. Ha mindenki más elfogadja, mi leszünk a 42-ek...
Üdvözlettel, Zoltán.

iliesrenata2020. március 30. 16:14

Gratulálok Mindenkinek! 🙂

Törölt tag2020. március 30. 16:14

Törölt hozzászólás.

Edeke2020. március 30. 16:09

Emlékszem, amikor @RudolfB: versét olvastam, tudtam, hogy eldőlt a sorsa ennek a pályázatnak. Mindenkinek gratulálok!

RudolfB2020. március 30. 16:04

Gratulálok mindenkinek! Megtisztelő, hogy első lehetek!:)