Újszülött

P.M.•  2021. május 11. 07:57  •  olvasva: 141

                      Elhomályosult tekintettel figyelte, ahogy a terhességi teszten megjelenik a két csík. Alig telt el egy perc, az eredmény nyilvánvaló volt. Hirtelen úgy érezte, kicsúszik a talaj a lába alól. Mindkét értelemben. Óvatosan leereszkedett a fürdőszoba hideg padlójára, hátát nekivetette a falnak. Hogy történhetett, hiszen vigyáztak. Most, amikor már végre elmehetne dolgozni, amikor második gyerekük megkezdhetné az óvodát? Mit szólnak majd a szülei? Mikor önhibájukon kívül nehéz anyagi helyzetbe kerültek, segítettek, ahogy tudtak, de most már mindenki bízott benne, hogy helyrerázódnak anyagilag. Mit fog szólni a férje? Nagyon jól ismeri őt. Tudja, hogy nem lenne képes eldobni a magzatot. De mi van, ha majd mégis erre kéri? Számtalan nő megteszi, és ő nem ítéli el őket érte. Ez nem az ő feladata, majd Isten ítélkezik. Ki tudja szegények mit élnek át, amikor meghozzák a döntést. Hányan bánják meg utólagosan és hányan számolják titokban a soha meg nem tartott születésnapokat? Nem, ő nem képes angyalkát gyártani! Lassan felkecmereg a padlóról és kilép a fürdőszobából. A férje kérdőn néz rá, de látja az arcán a választ. Egymásra borulnak. Idegőrlő napok következnek, és álmatlan, átsírt éjszakák.Valahogy megleszünk, mondja a férje, és ezzel a döntés teljesen az ő kezébe kerül. Annyi nélkülözéssel és betegségekkel, fájdalmakkal teli év van mögöttük és a jövőben sem várható az egészség terén csoda. Hogyan tovább?

Egy reggelen fáradtan lép ki a szobából. Nem döntésképtelen, hiszen tudja, mit nem fog tenni, és ezzel a kérdés el is dőlt. Nincs másik megoldás. A férje épp egy filctollat vesz elő és ír. A terhességi teszt külső műanyag borítására, ráírja a dátumot és a tesztet berakja a kis emlékmegőrző dobozkába az előző mellé. Összemosolyognak. Akkor is és a szülőszobában is, amikor előbújik a fekete hajú, bogárszemű csöppke lány. Minden nap hálát ad érte Istennek. A kislánynak pedig számtalanszor elmondja, hogy Ő a legjobb dolog az életében, és a legjobb döntés.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

kapocsi.ancsa2021. május 12. 06:00

Mindig okkal jönnek, tanítani minket Élni. :)

Mamamaci402021. május 11. 14:26

barátkozok

Mamamaci402021. május 11. 14:25

Kedves Gita! Szinte éreztem, hogy ez saját történet, és tehetség kell ahhoz, hogy valaki úgy tudjon "láttatni", hogy nem adja ki magát. Anyáméké a dicséret, én nehezen barátkozó még mindig vele. Annabell, gyönyörű hangzású név, gratulálok a választáshoz.

P.M.2021. május 11. 12:37

@Perzsi.: Kedves Erzsi! Köszönöm, hogy nálam.jártál! Ölellek szeretettel és szép napot kívánok! Gita

P.M.2021. május 11. 12:36

@Mamamaci40:
Kedves Emőke! De szép neve van!🙂
Sok olyan írasom van, ami úgy hangzik, mintha velem történt volna meg. Ezt nem akartam egyes szám első személyben írni, pedig ez az én történetem. A kislány, Annabell, pedig már 11 éves lesz.
Köszönöm a látogatást!
Szeretettel, Gita

Perzsi.2021. május 11. 12:18

Kedves Gita! Ismét örülök, hogy olvashattam írásodat! Köszönöm:

Erzsi

Mamamaci402021. május 11. 11:11

Nagyon jó írás! Hirtelen végigfutottak előttem a saját döntésem filmkockái, tele veszéllyel és reménnyel, de 25 évvel ezelőtt egy szeptemberi pénteken megérkezett Ildikó. A stílus is tetszett nagyon, jövök még olvasni, ígérem.