Paródiák

jagosistvan•  2011. január 27. 10:17

Az úr az én pásztorom...

Az Úr az én pásztorom. Most is vigyáz valahol a birkákra.

(graffiti)

jagosistvan•  2011. január 27. 09:51

Szenzációs hír - Meglett a terrorista(?)

Szenzációs hírre ébredt a Föld. Nyomára akadtak a világ legveszélyesbb  terroristájának aki mellesleg nő. Carlos a sakál csak kismiska volt ő hozzá képest. Az egykori NDK-s úszónő, akinek leánykori neve Majoranna Egart, még a nyolcvanas években lépett be a Stasi kötelékébe, de mikor az feloszlott magánzó lett. Magánképekkel járta a világot miközben magánokiratokat hamisított. Egy időben együtt dolgozott a Héber pöröllyel is. Legborzasztóbb tettük az volt hogy merényletet hajtottak végre a mikulás ellen. Majoranna volt aki leszerelte a rénszarvasok fékpatkóját és így a Mikulás nem tudta bevenni az egyik kanyart. Ezek után Magyarországra szökött ahol Réti Boglárka néven nyitott magánóvodát és belemerült a hatoslottó szövevényes világába. Amikor nem nyerte meg a telitalálatot nyoma veszett. Már mindenki azt hitte eltűnt végre ez a bestia amikor egy Zámbó Imre rajongó egy palackra lett figyelmes a Duna partján. A palack tartalma jól eséllyel mutat rá hogy az igenis Majoranna Egart szüleménye. A rengeteg közhely és egyszerűség legalább is erről tanúskodik. Ime a vers:

 

nem kell már versenyeznem

hiszen voltam győztes nem egyszer

iskolai úszóverseny

nekem megér néhány szemesztert

Uram pennájával írok

olykor számba véve olvadok

milyen jó hogy így szerettek

figyeld csak meg hogy hagyom!

és szomorú is tudok lenni

ha bántanak görbül a száj

és nem győzöm megköszöni

ilyenkor a sok biztatást

bombát veszek teszek-veszek

munkahelyre így megyek

tárkonyos tekintetem

néhány pogányt eltemet

s lám felélénkül egyből a szív

írok verset dallamot

vesztettél mert nem győzhetsz le

már a youtube-on is támadok

felrobbantom soraimmal

az igényesség templomát

az én uram ott úgy se élne

jobb helye van korzikán

 

 

Most kaptuk a hírt miszerint téves volt az az információ, hogy Majorannát az egyszerűség jellemezné. Dr. Bársonyos Lajos készített egy személyiség térképet amelyen sok összevissza vonal látható. Tehát biztosan nem lehet egyszerű. Közben az EU rendörség nagy erővel körbevette korzikát. Ha minden igaz, már csaak pár nap és kézre kerül a világ leghirhedtebb terroristája. Hamarosan jelentkezünk...

jagosistvan•  2010. november 3. 15:04

Részletek a Mikimanó naplójából

Részletek a Mikimanó naplójából

Megdöbbentő felfedzés tanui lehettünk a minap. A dugulás elhárító szervek megtalálták a méltán híres, hírhedt Mikimanó naplóját. Mikmanóról tudni kell hogy az elmúlt évszázad legnagyobb vezére volt. Legalább is saját maga szerint. Ime egy kis összeállítás a naplójából:

 

...nem értem. Nem értem miért baj az ha uralkodok másokon. Hiszen amondó vagyok hogy kell egy vezér.

 

... Most küldtem szét a körlevelet. Ha minden jól megy megint pénz áll a házhoz. Nincs kedvem dolgozni, inkább feketén vállalkozgatok. Terveim közt szerepel szellemek és más misztikus lények bemutatása könyv formájában. Író vagyok, költő és zeneszerző zenész. Érctorkom harsogva zúgja a szélben, isteni mivoltom ősi erejét.

 

...Meghirdettem első önálló estemet. Ha minden jól megy sokan fognak dicsérni. Rám is fér.

 

...csalódtam az emberekben. Alig voltak. Csak azok jöttek el akikhez én is szoktam. Heten voltunk mint a mesterlövészek. Félelmetesen jó voltam. Bánhatják ezek a senkiháziak.

 

...Ma reggel feltörték a postaládámat. Szép zöld volt. Még Kukutyinból hoztam magammal ahol zabot hegyeztem munka helyett. Tele volt levelekkel. Minden levelet megszoktam tartani. Ki tudja mikor mit ír bele, amivel később zsarolni tudom. Szóval feltörték. A csajom volt. Már ő is ellenem van? Boszorkány az istenadta. csakúgy ahogy az anyja is. Végül is nem haragszom, de azért nyilatkozok majd a TV-nek, hogy hogy jártam. Talán megérti a nép és együtt érez majd velem.

 

...Ellentámadtam. A kis boszorkányt megkötöttem egy átokkal és az anyja ellen fordítottam. Ma már kedvemre nézek bele én is a postaládájukba. Igaz hogy nem zöld, hanem kék, dehát nem vagyok válogatós.

 

...Ma ismét arra ébredtem hogy szakad a víz rólam. megint vele álmodtam. A rohadék állandóan azzal piszkál hogy lehúzom az embereket. Hogy verje meg a Devla. Hát miért baj az? Miért baj az ha én vagyok a vezér?!

 

...szeretem a nyitott kapcsolatot és a fiatal lányokat. Csak nehogy MSZP-s legyen az apja mert akkor tömlöcbe záratom őket.

 

...Most el kell tűnnöm egy időre. Az APEK (Aranytorkú Pribék-Elemek Klubja) rám állt. Azt mondták túl kappanosan énekeltem. Osztán? Leszarom. Kapják be mint Misztikum város papja  a pillecukrot.

 

...Na megint itt vagyok. Indultam a miniszterelnök pályázaton. Ha nyerek leigázom a világot. ha nem, akkor csak azt a néhány hülyét akik elhitték nekem hogy a mikulás csokiból van.

 

... föltámadott. A tenger is. Aztabele. Megyek mosom kezeimet...

 

 

folytköv

jagosistvan•  2010. október 2. 20:56

Óvodai szituáció

- Engem a zovónéni jobban szeret bibibá!

- Hát ha az ember kisírja magának...

- De akkor is jobban.

- Főleg ha kéred.

- Irígy vagy mert szép vagyok. Anyukám is mondta. Bebebe! Meg különben is, megkértem a zovodás társaimat hogy szeressenek, mert ha nem, átmegyek a malom utcára és akkor oda járok és nem fogok köszönni nekik soha többet és nem segítek játékokat pakolni a dadusoknak. 

- Tudod mit? Akkor én is szeretlek - Szólt Pista bácsi és tovább sepregetett. 

jagosistvan•  2010. május 21. 11:42

Isten éltessen Sanyi! (kapsz egy kis paródiát)


Sanyink a Kormányos

Úszik a hajó a tavitengeren,
minden matróz csendben szendereg.
Sok volt a rum ami hátrányos,
csak egy legény van talpon
Sanyink, a Kormányos.
Tekeri a kormányt
alkarból, bicepszből,
őszülő ősszel küzd,
üvölt de rettentőn.

Fűzberek közepén megpihen néha
Mint a léha, aki béna,
- nyugdíjas kor a negyvenkettő -
vézna verslábakon megyek feléd
Te jó öreg rímteremtő.

De a Sanyink nem figyel!
Túl kormányozza magát
A képzelet tengerén,
én meg csak intek messziről
egy almafán ülve szerényen felé.