Olimpia-2024

palko64•  2016. október 9. 19:35

Olimpia-2024

A NOB végrehajtó bizottsága 2020 július 1-jén, egyhangúlag foglalt állást azon öt sportág mellett, amelyek felvételét a NOB teljes ülése jóváhagyta.

Az árokásás (rövid-hosszútáv és váltó) a sárdobálás (szabadkézi és eszközös) a stikli (adóoptimalizálás) a titkosítás-kiszivárogtatás (egyéni-fedettpáros és csapat) valamint a maratoni rendszerváltás (szabadtéri tömegsport változat) került a 2024-as budapesti nyári játékok programjába a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) teljes ülésének szerdai döntése alapján. 

A NOB Agenda-Hungaria 2024 elnevezésű programja, lehetőséget ad arra a mindenkori rendezőnek, hogy bizonyos feltételrendszer mellett, maga döntsön sportágak egyszeri programba iktatásáról. Budapest  esetében, egy héttagú testület határozott arról, mely sportágakat javasolja a NOB végrehajtó bizottságának a meglévők mellé. (A testület tagjainak névsorát és az ülés jegyzőkönyvét, az eredményes  felkészülés jegyében, természetesen titkosították) 

Az öt új sportág csatlakozása csak a 2024-as olimpiára szól.

A döntéshozók indoklása szerint az öt új sportág vonzóbbá teszi az ötkarikás játékokat a fiatal Kelet-Közép-Európai szurkolók, és elsősorban a magyarok számára. A magyar sportvezetés is nagy reményeket fűz ahhoz, hogy ezekben az új versenyszámokban rengeteg, ez idáig csak határaikon belül ismert  tehetség mutathatja meg magát nemzetközi színtéren is, jelentős számban növelve e kicsiny,  de tradicionális olimpiai nemzet olimpiai érmeinek számát.

A kiszivárogtatás szerint, javasolták még a lóhátról történő honfoglalást /egyszeri (megismételhetetlen) kategóriában, valamint kettős és szabadon választott számú és helyszínű változatban/ a lovasíjászatot (szőrén-szőr nélkül és 1000 évre visszacsapó módban), a kilenclyukú hídépítést (közbeszerzéssel és közbeszerzés nélkül), az égig érő lajtorjamászást (józanul és 6 fél barack teherrel) a fedettpályás disznóvágást (1950-es évekbeli föld alatti és 2000-es évekbeli sportcsarnoki változatban) valamint a rémhírterjesztés és a könyvégetés középkori és legeslegújabb kori változatát.   

Baluburger-Fehérvári Pamela a helyi szervezőbizottság társ-vezetője a döntést követően úgy fogalmazott: ezzel új fejezet kezdődik az olimpiai játékok jeles történelmében. „A sportágcsomag felvétele sok fiatal sportoló számára ad reményt az olimpiai részvételre, ugyanakkor azon idősebb korosztályoknak is lehetőséget biztosít akik életkorukból és fizikai-edzettségi állapotukból eredően, olimpiai szereplésben korábban, még csak nem is reménykedhettek. 

Csak megjegyzésként a 2020-as tokiói olimpia műsorára olyan teljességgel érdektelen, csakis eltunyult, boldog, jóléti társadalmakra  jellemző sportágak kerültek, mint a gördeszkázás, a hullámlovaglás, a sportmászás, a karate és a baseball/softball.

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy cikkünk 80 évre titkosított változatát folyamatosan frissítjük

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2016. október 12. 20:52

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2016. október 10. 10:09

Nagy a remény, hogy magyar sportolókat ennyi öröm érhesse kétezerhúszban, feltéve, ha a titkosítást elvégzi a ballábasi hugyos banditavezérkék kiszolgálója vagyis a médiagatyakötekedő gárdája, akik 13 milliárd FT. hátralékkal végre e cikk segedelmével -, hátha kitunnának jönni a snasszból :)

palko642016. október 10. 09:57

@skary: Köszönöm az olvasást! :-)

palko642016. október 10. 08:41

@petruchio:
Köszönöm szépen a véleményed! Talán humorral könnyebb kiereszteni a gőzt, mint faldöngetéssel, bár az a hatásosabb.
Már ahol..., és már amikor...

petruchio2016. október 10. 05:16

Remek..végre humor is itt....amúgy meg úgy kell nekünk az olimpia mint púpostóth üvegesnek a hanyattesés

skary2016. október 10. 05:03

:)