Árokparti köpködők

stapi•  2019. január 9. 11:34

Árokparti köpködők

 

 

              Árokparti köpködők. Így foglalta össze a nagyapám azon személyek összességét, akik kerülték a munkát. Ha egy pengő volt a napszám, ők kettőt akartak keresni. Ha két pengőt fizettek, ők négyet akartak kapni. Sose mentek dolgozni, inkább az árokparton csoportosulva bagóztak és köpködtek. Na meg persze fröcsögve szidták az urakat.

 

Ebből a díszes társaságból verődött össze a mára hitelét vesztett párt, ők csinálták a tanácsköztársaságot, majd a fiaik – a nagy testvér segítségével – a 2. világháború után kinevezték magukat a demokrácia megalkotóinak – és persze az ország új, Igazságos Mátyásainak.

 

Amilyen hamar felépíttették apáinkkal a szétbombázott hazát, olyan hamar tették földönfutókká a lakosság nagy részét, és adósították el az országot – felzabáltatva a megtermelt javakat a nagy tesóval... És akkor még nem beszéltem az őrült mészárlásról, amit elkövettek évtizedeken keresztül – a mai napig is büntetlenül!

 

Folytathatnám a sort, de inkább ugorjunk az időben, hiszen „egyenesági leszármazottaik“ ma épp feldúlják a fővárost és az országot attól az irigységtől hajtva, hogy most nem rabolhatnak a bársonyszékekben ülve. S hogy nyomatékot adjanak nemes szándékuknak, felgyújtják a gyerekek karácsonyfáját, és összetörik a kicsik szánkóit. Emellett a közvagyont, és civilek lakásait meg más vagyontárgyait rongálják meg, hiszen valahogyan mégiscsak le kell vezetni fékezhetetlen dühüket...

 

Már-már arra a megállapításra jutok, hogy talán érdemes lenne rájuk bízni az országot, hátha valamely biztosító kifizetné az okozott kárt, és ily módon felvirágoztatnák jobb sorsot érdemelt kis hazánkat – melyet ugyebár a mostani vezetők szétlopnak. Ők ezt biztosan tudják, ezért hangoztatják is, hiszen nemrég még ők voltak a helyükön, tehát megbízható tapasztalatokra tettek szert...

 

Kíváncsi vagyok a holnapra. Ma még csak rongálnak, korláton mászkálnak meg a földön fetrengenek – de mi lesz holnap? Tanulunk tőlük, vagy mi tanítjuk meg nekik az illemet? Netán a demokráciát, amit annyira hiányolnak...

 

              Kádár a kolbászával jól belénk plántálta, verte az övékét! Nekem is megbízható tanúim vannak erre. Ők átélték... mások meg sajnos „áthalták“ azt a hihetetlenül magas szintű oktatást. Van egy olyan gyanúm, hogy ha valóban nem volna demokrácia, mint ahogy állítják, akkor már ők is tanulnának...

 

 

2019. január 8.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2019. január 20. 19:18

@magdus: Köszönöm, hogy itt jártál, kedves Magdi! Lehet, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal? :)

magdus2019. január 20. 14:30

A rongálásokat én se értem. Összefogásban az erő, de nem most kellett volna! Talán korábban, de úgy véltem, minden pártvezér miniszterelnök akart lenni. Összeugrottak, marakodtak a hatalomért.
Rongálni persze könnyebb, mint építkezni. :(

stapi2019. január 19. 10:36

@ezaz: :)

ezaz2019. január 19. 10:17

szívesen.
mert szerintem sem ártana.
a nevem ugyanolyan jelentéktelen, mint a tied, csak nem Kis hanem Nagy. /Sándor/.
az arcom pedig hidd el, még a tiednél is rondább és öregesebb.
és szerintem semmi jelentőségük, mert se pro se kontra nem befolyásolnak semmit, sem itt, sem egyébként, tisztában vagyok a magam Kis-szerűségével.

stapi2019. január 19. 09:21

@ezaz: Örülök, hogy ismét eljöttél! A gondolkodás sosem árt. Pláne, ha valaki névtelenül és arctalanul tesz megjegyzést.

ezaz2019. január 18. 23:29

nem az igazi fikázni a régi rezsimet akik a nagytestvér gátlástalan kiszolgálói voltak és csókdosni az új rezsimet, akik megint odadörgölőznek.
nem az igazi fikázni a "köpködőket", anélkül, hogy látnád, a többségük fiatal, akiknek elegük van a mai csalókból és tolvajokból és semmi közük a nagytestvér egyik szolgálójához sem.
nem az igazi vakon és agymosottan élni.
/pedig nemcsak tanuim vannak, magam is egy piti kis tanu voltam, félév katonai fogdával, 10 év útlevélbevonással, illetéktelen kiskatonaként ipari mennyiségben, parancsra újragépelt, szigorúan titkos, dupla nullás dokumentumokért, amit buktatott az elhárítás.../

stapi2019. január 18. 21:59

@petruchio: @ezaz: @Mikijozsa: Köszönöm, hogy eljöttetek!

@Mikijozsa: Arkagyij Rajkin mondata jut az eszembe: "Valami van, de nem az igazi..." :)

Mikijozsa2019. január 18. 19:42

szerintem a köpködők mind pupitruról irányított robotok, nye sztrelajtye ja vengerszkij kammoniszt : Mondanám neki, de minek, a robot csak végrehajt és nincs saját agya a szerencsétlennek

ezaz2019. január 18. 18:25

góg de ma

petruchio2019. január 18. 18:20

Valami nagyon fáj neked a régi rendszerből....mintha Papp Dániel MTV-I. hírhamisító cikkét olvastam volna....nem "köpködők" tüntetnek, hanem akik féltik az országot a tolvajoktól és szeretnék már őket börtönben látni...

stapi2019. január 18. 17:41

@Bugattika: 179641,00Ft. Fejenként egy havi fizetés.

stapi2019. január 18. 17:36

@Bugattika: Ha jók az értesüléseim, azoknak a településeknek az összlétszáma 1670000 fő. Ha ennyi felé szétosztod a 300 milliárdot, mennyi jut egy főre, és mennyi időre oldja meg a problémát?

Természetesen nem tudom, hol van az a pénz. De nem old meg semmit.

stapi2019. január 11. 11:27

@BakosErika: Köszönöm, hogy elolvastad!

BakosErika2019. január 10. 20:33

Nagyon jól látod és sajnos attól félek lehet még rosszabb is...

stapi2019. január 10. 10:42

@csillogo: @M.J.Kata: Köszönöm szépen a látogatást és a hozzászólást!

@Mikijozsa: Elfelejtettem tegnap: A tanítási anyag is csak származik valakiktől... :)

M.J.Kata2019. január 9. 20:33

Röviden, tömören, jól össze szedted a gondolataidat és lényeget. Egyet értek minden szavával. :)

csillogo2019. január 9. 15:59

"Tarka szavak" egy barátnõm verscíme, de olyan jókat lehetne még tark@ szavakkal a blogbejegyzésednek a margójàra írni, hogy csak na 😀
de örülök Istvàn, hogy te megírtad az alapokat,
A nagyapád jól mondta,,, a parasztok, a föld müvelöi, akik nélkül nem ennénk, se mi, se az Urak, Ök is tudjak a tutit,,, nekik mindig bármilyen évszámot is írt a történelem, ott kellett lenni a toppon, nincs idejük kényeskedni, Ök fontos Kulcsok, minden országban.
Szokták mondani, hogy aki sír, attól el kell venni azt is amilye van.
Lehet kiváltság Úrnak, gazdagnak lenni, de lehet valakinek ezt is meg kell testesíteni, ezzel nem lenne baj, hisz végtére is rendelkeznek szellemi és egyéb fölénnyel, mint az átlag, de nagyobb is a kockázat.
Jó lenne, ha minden szinten a becsületessèg, az emberség érvényesülhetne...

stapi2019. január 9. 14:45

@okeanus: @Bugattika: @rapista: @Mikijozsa: Köszönöm szépen, hogy ellátogattatok hozzám!

Látom, kinek ez, kinek meg az jut eszébe... Igen, lehet gondolkodni. Történelmi összefüggések vannak.

@rapista: Kedves István, mélyen egyetértek veled! Ki kellene józanodnunk, és nyitott szemmel járnunk - mind a 7 milliárd embernek.

Mikijozsa2019. január 9. 14:25

szerintem itt sem a gyermekek sem a tanárok nem hibáztathatóak, csakis a tanítási anyag amely ilyen viselkedést, hozzáállást hozott ki belőlük

rapista2019. január 9. 12:36

Letöltöttem, a gépem rendetlenkedik, de sikerül!
Nehéz kérdések, kemény felvetések - megállapítások! Eszméről szó sem volt. Mai utódaik - világszerte és különböző irányzatok neve alatt - becsületes embereket - balgák, lúzerek, idealisták - lelkileg is kifosztják.Nemcsak kenyérrel él az ember! Az "igéikbe" beletörik a fogunk. Mikor józanodik ki a 7 milliárdnyi emberiség?

Bugattika2019. január 9. 11:57

… csak egy mondat! Ahol a lakosság létszáma nincs kétezer fő, oda befolyt már ex has :) háromszázmilliárd, akkor miért beszélnek szegénységről a lakói ! :) ?? Mindig változik az irány !

okeanus2019. január 9. 11:39

nincs az a szar helyzet, aminél szarabb ne jöhetne!!!
/bocsánat a kifejezésért!/