A híd

stapi•  2018. április 21. 16:09

A híd

 

 

              Nagy baj, ha már a fogak nem látják el tisztességgel a feladatukat, és pótlásra szorul az ember gyereke. Sajnos nálam is beköszöntött a második gyerekkor, amikor - nem még, hanem - már csak kevés fog lakik a folyton rágcsákért kuncsorgó, valódi evésre így alkalmatlan lepénylesőmben.

 

Elgondolkodtam. A hiány pótlására, átfedésére hidat javasoltak. Először irtóztam tőle, aztán egyre inkább megbarátkoztam a gondolattal, hiszen amennyi nyugdíjam van, úgyis hamarosan a híd alá kényszerülök. Mégiscsak könnyebb az embernek, ha van egy saját hídja, nem igaz?

 

Igen ám, de mi lesz, ha az a helyzet áll elő, ami egy fiatalkori – nem éppen szalonképes – viccben történt? Kérlek, kedves olvasóm, ha éppen étkezel, sürgősen hagyd abba vagy az olvasást, vagy az evést! Később még megköszönöd nekem ezt a figyelmeztetést...

 

              A viccbeli embernek erős szájszaga volt, mindenki kerülte, de egy alkalommal valaki úgy mellészorult, hogy nem tudott elmenekülni. Egy ideig tűrte, hogy a rekeszizma időről időre megfeszüljön, mozgásra kényszerítve ezzel a gyomrát, de végül tapintatot erőltetve magára, „finoman“ megkérdezte a szóban forgó urat, ugyan árulja már el az illatozása titkát. Az restelkedve, irulva-pirulva elmondta, hogy a nem régen elkészült fogpótló hídja egy kissé elemelkedik az ínyétől, magának tartva meg így egy részét az emésztésre szánt kajának, és így annak tudható be eme nem kifejezetten étvágygerjesztő aroma.

 

Barátunk elgondolkodott, de valamit nem értett. Végül megvilágosodva tette fel a kérdést:

 

              – Szóval magának hidat tettek a szájába?

              – Igen... – válaszolta amaz gyanakodva.

              – És tessék mondani, nem sz..t valaki a híd alá véletlenül?

 

Nos, azt hiszem, nem ok nélkül tartok akár a híd alá kerüléstől, akár a híd számba kerülésétől. Ha valaki tudna megnyugtató választ adni aggodalmamra, szívesen venném és szép szavakkal megköszönném! :)

 

2018. április 21.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

magdus2018. augusztus 20. 13:25

:)

stapi2018. április 24. 12:19

@Eleonora: Köszi, hogy itt voltál! Örülök, ha sikerült megnevettetnem Téged! :)

stapi2018. április 24. 12:18

@magdus: Kedves Magdus, köszönöm az olvasást! Meg persze a tanácsot is. :))) A gond, hogy egyetlen - még majdnem - jó fogam van, de az meg rossz helyre nőtt. Most akkor mit húzassak ki? A rosszakat tömetni, meg koronáztatni szoktam, hadd szokják a királyságot. Azért presze átgondolom áthidaló javaslatodat a híd tekintetében. :)))

magdus2018. április 21. 21:20

Nevettem. Hogy lehet ezt áthidalni? Húzasd ki a maradék jó fogaidat és csináltass teljes fogsort. :) Nem lesz híd, se ételmaradék, mert enni is alig tudsz majd. És így majd le is tudsz fogyni. Tiszta haszon!! :))

Eleonora2018. április 21. 20:38

:)))

stapi2018. április 21. 18:25

@Törölt tag: Köszönöm Neked is, hogy olvastál nálam! Hát, igen... előbb-utóbb megkóstolja az ember az élet keserűbb falatjait is. :(

stapi2018. április 21. 18:20

@Pflugerfefi: Először úgy gondoltam, hogy megvárok néhány hozzászólást és csak utána válaszolok, de ez a Te megszólalásod azonnali reakcióra kötelez. Remekül írtad le a történteket! :))) Másrészt jó hallani (látni) a hatását (majdnem hátasát írtam... :))) az írásomnak! Végtelenül (féktelenül?) örülök, hogy sikerült megnevettetnem Téged! Remélem, másoknál is sikert arat e rövid történet. :)

Nagyon szépen köszönöm, hogy olvastál! Szeretettel várlak ide is: https://blog.poet.hu/stapi

Törölt tag2018. április 21. 18:19

Törölt hozzászólás.

Pflugerfefi2018. április 21. 17:51

Mekkora..... annyira megnevettettél, hogy a protkóm észveszejtő táncba kezdett a számban, így kénytelen lettem a pohárba( szokott hely) száműzni!
Brutális humorod van!
Aztán vágyol még a hídra?