„Nooormális?“

stapi•  2019. március 4. 09:51

„Nooormális?“

 

 

              Kenyeret sütni élvezet, csak néha érdekes kérdések merülnek fel, mert anyámék, nagyanyámék még ehető, tápláló cipókat hoztak létre, melyet legalább egy hétig ehető formában lehetett tárolni.

 

Na és most mi van? Hazaviszem a kenyerek gyárából – szinte a születésük utáni első percekben –, aztán mire hazaérek, már csak egy rágógumiszerű valamit vágok fel, amit még a dobermanom is megugat. Vajon mi lehet a baj?

 

Azt hiszem, Besenyő Pista bácsi meg tudná mondani, na de hát nooormális dolog olyan messzire keresni az igazságot? Békésből, a kenyérmag országából Pestre utazni... Nem csak költséges, amit a déli paraszt nemigen képes fedezni tengernyi pénzéből – hiszen épp annyi pénze van, mint tengere –, hanem butaság is, hiszen már régen elmondta az igazságot. Há’ nem? De!

 

Az a baja a kenyereknek, hogy dagasztás közben – vagy már jóval előbb? – elromlott a liszt! Mi a teendő ilyenkor? Há’ lisztjavítót kell venni, és belegyúrni! Nooormális?!

 

Jó, jó, de mit lehet tenni, ha így járt az ember gyereke? Hogyan teheti ehetővé a gumikenyeret? Rohanjon vissza a boltok boltjába, és vegyen hozzá kenyérjavítót? Esetleg egy egész garnitúrát? Hiszen mire hazaér vele, az is elromlik! Nem? De! Akkor aztán vegyen kenyérjavító garnitúra javítót???!!!

 

Véletlenül sem utánozni akarom Besenyő Psta bácsit! Egyszerűen csak tudom, mit mondana, ha megkérdezném e dolg felől. Azt mondaná, hogy:

 

              „Neeem fog sikerülni!“

 

Nooormális?

 

 

2019. március 1.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2019. március 5. 10:42

@Törölt tag: @Mikijozsa: @kicsisara: @Molnar-Jolan:

Köszönöm szépen, hogy eljöttetek! Köszönöm a hozzászólásokat is. :)

@Molnar-Jolan: Igen, az okát én is tudom, a sütés módját is, hiszen gyerekkoromban eleget láttam. :) Igazából a humor felől szerettem volna megközelíteni a dolgot, mivel ezt már Laár András megtette, így van hivatkozási alapom. Vagy sikerült, vagy nem, de az biztos! :)))

Molnar-Jolan2019. március 5. 09:56

A búza sikértartalma is ludas lehet. Na, meg mindenféle állományjavítóval kelesztik, nem hagyományos kovásszal. Van a neten kenyérsütő csoport, ők még eredeti kovászt használnak, teljes kiőrlésű lisztet is kevernek bele. Gyönyörű kenyereket sütnek, csak persze ehhez sok szabadidő kell és tengernyi türelem.

kicsisara2019. március 5. 09:25

Szia.. Nem Nem nooormalis :)

Mikijozsa2019. március 4. 17:53

nagyon jó

Törölt tag2019. március 4. 11:45

Törölt hozzászólás.