A répaevők, és a nyuszievők világa/szinopszis/

Denn•  2019. február 28. 17:11

Az Apró Erdőben részben emberi módra élnek a nyuszik és a rókák, így ruhát hordanak, két lábon járnak és kunyhókban élnek. Mindezek kapcsán értelmes gondolkodásra is képesek, ám életvitelükben van egy merőben eltérő dolog az emberekéhez képest. A nyuszik csak répát ehetnek, s ezzel még nincs semmi baj, ám a rókák csak nyuszit! Ez természetesen komoly konfliktushoz vezet közöttük, még akkor is, ha a „nyuszi vadászat” az adott év év utolsó hónapjában engedélyezett csak. Minden rókának mindössze egy nyuszit kell „elejtenie”, s nem elfogyasztja, hisz olyat értelmes, gondolkodó lényként nem lenne képes tenni, vagy legalábbis bízzunk ebben. Ellenben, ha sikerül akár csak öt másodpercre elkapnia, a nyuszi „köddé foszlik”, s minden bizonnyal a Nyuszi Mennyországba távozik, míg az életereje átszáll a rókába. Amennyiben a vörös bundásnak nem sikerül elejtenie ily módon nyuszit, a következő hónapban sajnos éhenhal, habár a nyuszik nem szoktak bánkódni e miatt.

Látszólag Apró Erdőben a rókák a gonoszak, s a nyuszik a sorsüldözöttek, ám, mint tudjuk, a látszat gyakran csal.

Mi történik, ha egy jó lelkű, hebrencs róka úgy dönt, hogy nyuszi helyett répát eszik, s kiderül, hogy így is életben maradhat? A társai vajon átszoknak a répára csupán szívjóságból, s ezzel elveszítve domináns pozíciójukat?

Ám ez még csak a történet kezdete, mert hamarosan kiderül, hogy nem is olyan messze tőlük létezik az Óriás Erdő, ahol a nyuszik összefogásának, és létszámbeli fölényüknek hála, uralják az erdőt. Itt, a rókák közel fele behódolt, míg a többiek duzzogva illegalitásba vonultak. Ám közeledik az új év, s mi lesz,ha nem jutnak élelemhez?

A történetnek van még egy szereplője, kit csak egyszerűen így hívnak, hogy „Ember”. S, habár teljesen úgy néz ki, mint egy ötven év körüli átlagos ember, de ettől még nem biztos, hogy az. Az Apró Erdőben az „Ivót” üzemelteti, ahol csak vizet lehet kapni, igaz ingyen, ám mikor évente többször is az erdőt átszelő patak kiszárad, a víz aranyat ér.

A kis rókáknak és kis nyusziknak ember meséket szokott felolvasni, melyre néha felnőttek is belógnak. Ugyanakkor a felnőtteket jó tanácsokkal látja el, míg ügyes-bajos dolgaikban igazságot tesz. Mind a nyuszik, mind a rókák, tisztelik, elfogadják a döntéseit, nélküle felborulna világuk rendje.

Ám vajon mi történik, ha a két erdő lakói tudomást szereznek egymásról?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2019. március 11. 10:30

@Mamamaci40: Ez csak a történet szinopszisa..

Denn2019. március 1. 19:06

@Törölt tag: :)

Mamamaci402019. február 28. 21:57

Tetszett nagyon, várom a folytatást!

Törölt tag2019. február 28. 17:25

Törölt hozzászólás.