04. A répában Boldogság is található

Denn•  2019. február 21. 19:39

Az előző rész tartalmából:

A nyuszi továbbra is azon ügyködik, hogy a róka ne egye meg őt. Megpróbált a vörösbundás lelkiismeretére apellálni némi csellel fűszerezve, miszerint a lelkiismeret valójában egy apró  lény....


    - Igen, de tegyünk úgy,mintha nem lenne róla tudomásunk. - ment át NyuszToni is suttogóba. Ő most boldog,hogy nem eszel meg engem, és remélem nem szeretnéd,a boldogságát sárba tiporni.

    - Ó dehogy, csak azt nem értem miért költözött belém.

    - Őőőő.. Majd egyszer elmagyarázom, de most hagyjuk abba a sugdolózást, mert gyanút fog.

    - Jó. - bólintott lelkesen Róki, és nyomban jó hangosan folytatta. - Mi újság veled nyuszi, hogy szolgál az egészséged?

    - Köszi, meg vagyok, de térjünk vissza a répához. - próbálta NyuszToni a számára legegészségesebb étkezési szokás felé terelni a rókát. - Csukd be szépen a szemed, hogy még a lapulevelet se lásd. Aztán eszel pár falatot, és,ha nem finom..

    - Akkor téged eszlek meg! - csillant fel a Róki szeme legalább úgy, mint ki rátalált végre a hőn áhított legínyencebb finomságra hosszú évek nélkülözése után.

    - Hé, a kisróka biztos figyel. - váltott ismét suttogóra megint a tapsifüles, de közben ugrásra készen megfeszültek lábizmai. Nem szabad túl lazán vennie a dolgokat, mert ez a ravaszdi, hiába nem túl ravaszdi, sőt inkább mimóza lelkületű, bármikor visszatérhet a nyusziéhsége. De szerencsére most nem kell aggódnia sem neki, sem neked, ki most épp olvasod-e sorokat, mármint,ha a nyuszinak drukkolsz.

    - Nyugi, elment a répaföld irányába. - jegyezte meg Róki egykedvűen, mintha teljesen hétköznapi dolog volna, hogy a lelkiismerete életre kelt, és elslattyogott.

    - Mi van? - döbbent le NyuszToni. - Te láttad?

    - Hát, úgy ahogy. A bokrok takarásában osont el, hogy ne zavarjon meg minket, de persze én kiszúrtam. - büszkélkedett Róki éleslátásával, és a Tapsifüles világért sem okozott volna csalódást számára, mert a csalódott állatok sajnos gyakran gonoszságokra képesek.

- Ügyi vagy. Na szóval a répánál tartottunk, ami,ha nem finom akkor is edd meg,mert jót tesz a léleknek. - szeretett volna biztosra menni a nyuszi, de kezdett rájönni, hogy ez egy lehetetlen küldetés.

 

    - Ugyan már, azt te nem tudhatod mi tesz jót az én lelkemnek, amikor gyakran még én sem tudom. - keltette életre kételmeit NyuszToni.

    - De igen, mert a répában Boldogság nevű összetevő is van. Szerinted mi mitől vagyunk olyan jó kedvűek,legalább is,ha nincs róka a közelünkben?

    - Valami jó viccet meséltetek egymásnak? - kérdezett vissza Róki, amin már a nyuszi meg sem lepődött, ám ezzel még nem volt vége. - Igazán elmondhatnád nekem is, imádom a jó vicceket. - kérte a vörösbundás, de csalatkoznia kellett.

    - Nem mondok, mert a vicces jókedv labdába se rúghat a boldogságos jókedvhez képest. Ám még mielőtt a labdára terelnéd a szót, továbbra sincs nálunk, csak az emberi világban. - próbálta kizárni a labdát a beszélgetésből, de gondolom már sejted milyen sikerrel.

    - Eszem ágában sem volt beszélni a hülye labdáról, mert tudtommal állandóan elgurul, és lehet futni utána. Akkár már inkább a nyuszik után futok, mert...

    - Elég! - ment fel a pumpa a beszélgetés alatt másodszor jelentős mértékben NyuszToniban. - Nincs labda, nincs vicc, csak répa! Rendben? - kérdezte olyan hangsúllyal, mint aki nemleges válasz esetén bármire képes.

    - Jó, jó, csak nyugi, dühödben le ne harapd már a fejem. - hőkölt hátra Róki, de aztán a szája elé kapta a kezét. - Upsz! Ez egy szó vicc volt, bocsi.

    - Semmi gond, majd csak túl élem. Kezdett lenyugodni NyuszToni, mert furcsa mód képtelen volt huzamosabb ideig haragudni a rókára. Ezt majd később átgondolja, hiszen ilyen még nem fordult vele elő, de most a lényeg a répa, és ami benne található.

    - Szóval mielőtt még elviccelted volna a dolgokat, azt kezdtem ecsetelni, hogy a répában Boldogság is található.

    - Ami azt illeti már hallottam róla, hogy valami csúcs-szuper érzés. A nyuszi hamiban nincsen sajnos, mert akkor boldogan táncolna minden róka. - pillantott maga elé szomorúan Róki, mert képzelet világában egyetlen boldogan táncoló rókát sem látott.

    - Kiráz a hideg még a táncoló rókák gondolatától is. - jegyezte meg NyuszToni, ám ezzel csak azt érte el, hogy Róki karbafont kézzel várakozó álláspontra helyezkedett.

    - Most mi van? - furcsállotta. - Talán meg akarod szabni, hogyan reagáljak a saját gondolatomra?

    - Dehogy, csak azt várom, kezdjen el rázni a hideg, ahogy mondtad. Javaslom ugrálj egy kicsit, és így kicselezheted a hideget, nem tud majd rázni.

    - Köszi a tanácsot, de ó én észlény, már megint elfelejtettem, hogy kivel beszélgetek. - fedte meg magát a nyuszi, de Rókinak persze ez nem tünt fel.

    - Semmi baj, segítek. Velem. Ott tartottunk, nem örülnél, ha táncoló rókákra gondolnék. De várjunk csak! - vetett gátat a „ravaszdi” saját szavainak is néhány pillanatnyi csenddel, de aztán máris lerombolta. - Szóval sajnálod tőlünk a Boldogságot? - meredt rá fájdalmas csodálkozással NyuszTonira, de aztán összekapta magát és vádló hangon folytatta. - Mondd csak, te nem vagy önző egy cseppet? -

    - Ti pedig nem vagytok nagyon gonoszak, hogy a mi létezésünk árán szeretnétek boldogok lenni? - vágott vissza a nyuszkó, de aztán máris visszatért a tapsifüleseket mellőző étkezéshez, mert az ellenkezőjét nem szerette volna firtatni. - Tehát ott tartottam, hogy már néhány falatnyi répában is elegendő Boldogság van ahhoz, hogy átjárhasson ez a felemelő érzés. - folytatta kedvenc hamijának fényezését, ami persze füllentés volt, hiszen a répában csak répa van, de mivel jó cél érdekében tette, így bocsánatos bűnnek számít. Mindezek után farzsebéből előhúzta a legkövérebb répát,mert hiszed, vagy sem, de ebben az erdőben volt ruhájuk az állatoknak, majd akkurátusan begöngyölte egy lapulevélbe.

    - Tessék. - nyújtotta át kedves mosollyal. - Szívem teljes szeretetével adom neked a legfinomabb répámat. 

/A következő részben most már tényleg megkóstolja a róka a répát. Remélhetőleg a nyuszit nem kóstolja meg, de ez még a jövő titka./

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2019. március 1. 14:39

@Rozella: Én se tudtam addig, míg a Nyuszi nem hozakodott elő vele:)

Rozella2019. március 1. 10:24

No lám, mi derült ki a répáról, mikor már azt hinné az ember, hogy a béta karotin benne a lényeg...:))

Denn2019. március 1. 10:19

@Törölt tag: A kérdéseddel gondolom az emberi világra utaltál... Megfontolt léptekkel gyakran hamarabb célhoz érünk:)

További szép napot, reméljük ma még kisüt:)

Törölt tag2019. február 28. 17:22

Törölt hozzászólás.

Denn2019. február 28. 17:04

@Törölt tag: Hát igen, de nem biztos, hogy a nyuszik is osztják a véleményedet:)

Törölt tag2019. február 28. 14:58

Törölt hozzászólás.

Denn2019. február 27. 07:05

Megérkezett az új rész

Denn2019. február 26. 17:37

@Törölt tag: Az ő világukba csak répát és nyuszit lehet enne, szóval nincs nagy választék:)...és a répa után nem kell szaladgálni:)
üdv:Denn

Törölt tag2019. február 26. 10:55

Törölt hozzászólás.

Denn2019. február 26. 08:46

@Törölt tag: Ez a róka nem nagyon ravasz, és arról nem tehet szegény, hogy a nyuszievés a szokás náluk:)

Örülök, hogy tetszett, már felkerült a folytatás..

Mikijozsa2019. február 24. 14:32

@Denn: nagyon köszönöm, remélem nem haragszol

Törölt tag2019. február 24. 14:09

Törölt hozzászólás.

Denn2019. február 24. 11:45

@Mikijozsa: Köszi, az elején lévő pár sor valamiért nagyobb maradt, de már kisebbre vettem.

Mikijozsa2019. február 24. 09:00

hatalmasak a betűk, picit problémás olvasni, egyébkémet szép remeklés

Denn2019. február 24. 08:56

@Mamamaci40: Már készül:)

Denn2019. február 23. 09:18

@kevelin: De a Róka se buta:)

Mamamaci402019. február 22. 06:52

Nagyon tetszik, jövök a folytatásért!

kevelin2019. február 21. 21:36

Várom ügyi nyuszi mit agyal ki