Hegyimenet-1 Álom

pauleve55•  2013. július 29. 11:43

Cseppet sem unalmas, hétköznapinak nem nevezhető életem történetének elmesélését legutóbbi álmommal folytatom.

Már rég rájöttem, a valóban elszánt lelki munkához álmok, képek, felismerések formájában mindig megérkezik a segítség, a visszajelzés. Figyeltem, vártam.

 Számomra egyszerűen őrjítő, zsúfolt, hangos irodában dolgozom Miklós gyerekemmel együtt. A nagy hodályban iszonyatosan kaotikus körülmények uralkodnak. Számtalan összezsúfolt, egymás hegyére-hátára tolt íróasztalon különböző márkájú, méretű és életkorú monitor, billentyűzet, egér található. Az asztalok alatt, csak négykézláb megközelíthető gépek poros kábelei undorító összevisszaságban tekeregnek. A fiatal, hangos munkatársak vadásznak egymás - sajátjuknál használhatóbbnak tűnő - felszerelésére. Miklós utasítására éppen elkezdenék összeállítani egy dokumentumot officeban, amikor látom - asztalomról billentyűzettel, egérrel együtt eltűnt a monitorom. Ebben a rémisztő káoszban, a piszkos, rendetlen asztalokról összelopkodom magamnak a megfelelő felszerelést, de mire munkához kezdenék, már megint hiányzik a monitorom.

Ráadásul székem sincs már. Valaki visszalopta és egy szomszédos asztalnál ő dolgozik vele.
Most már tényleg mérges vagyok.
Miklós megnyugtat, ez a munka nem is volt fontos, csak azért adta, hogy végre hasznosnak érezzem magam.
Ennyi.
Most betelt a pohár.
Eldöntöm, felmondok.

Elébredek. Fejem azonnal tiszta.

Álombéli öltözékemen gondolkodva rájövök, ilyen stílusú, magam készítette ruhákat és pontosan ezt a fa klumpát hordtam szállodai munkahelyemen, ahol férjemet megismertem.
Már értem! - álmom jeleneteit ő - Pisti - rendezi.

Talán az iroda képe is a korabeli, közös munkahelyünkre akar emlékeztetni. Az ő szemszögéből tekintve valószínüleg kaotikus diliháznak tűnt a kilenc-tíz nőt foglalkoztató, íróasztal labirintust alkotó szállodai iroda. A drámáktól hangos, klikkekre szakadt adminisztrátor csapat.

Utoljára akkor, ott dolgoztam irodában. És annak is hosszú ideje már, hogy utoljára ilyen könnyed, nőies ruhát viseltem.

Elfuserált párkapcsolataimnak gyorsan áldozatul esett énemnek az a része, aki szívesen libegett bő szoknyásan, magas sarkokon. Hamar rájöttem, mekkora csapda, ha önmagamat a nőiség - számomra - ingoványos talajára akarom felépíteni. Mekkora függőséget jelent, ha magamat kiegészítendő félnek tekintem, és személyemet csak a másik nemtől kapott, folytonos pozitív megerősítés éltetheti. Cselekvésemben mennyire gátolnak, önmagammal szembefordítanak a külvilág kötelező elvárásai. A fogyasztói társadalom vásárlásra ösztönző hazug, lélek ölő reklámai. A pillanatnyi divat kifacsart ízlésű, állandó elégedetlenséget szító, vérlázító marhaságai.

Jó csak akkor lehetsz, - szól az üzenet - ha ilyet veszel, ha olyat hordasz, ha amazt kened magadra. Különben megítélünk, kiközösítünk.
Arról pedig mindíg gondoskodni fogunk, hogy az általunk ösztönzött, tökéletesnek kikiáltott állapot elérésekor már valami más, valami sokkal drágább, sokkal újabb, sokkal életidegenebb dolog elérése legyen a trend.
Üzleti sikereink érdekében minden megengedett - a plasztikai sebészet oltárán szemrebbenés nélkül feláldozzuk összekaszaboltatott, eltorzított testedet, az ember fizikai valóságának ellentmondó testalkat teljesíthetetlen elvárásai miatt megalázott, bűntudatos lelkedet. Utolsó filléredet is kizsaroljuk egy olyan tökéletesség megszerzésének ígéretével, amelyet anyagi szinten, a múló, változó, öregedő test világában elérni soha nem lehet. Ettől virágzik az üzlet.....!

Ebben a világban, ahol a fogyasztói társadalom elvárása szerinti ideális nő egy szellemi fogyatékos szex rabszolga és egy kotkodácsoló kirakati bábu keveréke - én kiszálltam.

Elutasítottam ezt a megalázó függést. Ragaszkodtam belső hajtóerőmhöz.

Megtaláltam szabad személyiségem legmegfelelőbb kifejeződését - a családfenntartó szülő nemek felett álló, azoktól független, vezető szerepében.
Életem minden sikerét ezen a biztos alapon állva értem el.
Néhány turkálós nyáriruha, néhány hajfestés a kilencvenes évek végéig még becsúszott, de végül felismertem, ki is vagyok valójában.

EMBER.

Szabad, független, egész ember.

---->>>>

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

pauleve552013. július 29. 21:25

:-)) Köszönöm

Mygan2013. július 29. 20:47

:)

pauleve552013. július 29. 16:43

:-)) Köszönöm.

Törölt tag2013. július 29. 16:42

Törölt hozzászólás.