marionett blogja

marionett•  2013. szeptember 9. 01:56

Iskolabusz


No, iskola busszá avanzsált a hegyijárat. a sok hátizsák között felnyomakodtam rá. Mint nyugdíjas . Éppen A "vámpír" klubba igyekeztem, vérvételre, mert csak a reggeli vér a vér mondta orvosom. Érjen oda reggel nyolcig.. Itten' meg most engem inzultálnak, péntek reggel lévén /mit keres itt reggel ez a Banya, /-kérdezi a  fiú, ki szemüveges összesen 20 kilós /hátizsákkal együtt ennyi /és hatásvadász módon körülnéz . A nem látszódó szemeivel. Gatyója lecsúsztatva a nemlétező csípőjére, cipőjén az egész évi kosz. Haja zsirtól csepeg, amúgy (emós.) Ezt  rögtön nyugtáztam, mert az arca az nem látszott. csupa -csupa fekete szerkó a gyereken, körme feketére lakkozva. A haja is fekete, s úgy látszik ,divat a fekete a nyakon is koszcsík gyanánt. "Röfögve röhög egy kis dagadt "kinnahasa" a 46 -os lábaival, alig fér el a platformcipős szőke, lábai mellet / ez lányból van/ a tegnapi szemfesték és a csipa, még ott űl a szeme sarkában, ez nyerít.,úgy röhög mint egy ló és utána állandóan szipog,folyik az orra. Van egy fogadásom rá ,hogy nem megfázástól. Miután jól szétröhögték az agyukat,elkezdtek fikszírozni. Még megjegyzést nem tettek a "Banyán" kívűl de már érett a dolog.Szeretem a modern cuccokat 66 évesen is bátran felveszek egy fehér farmert, semmi ékszer, max egy fekete divatos müanyag gyürű. Nehogy levágják az ujjammal együtt az aranyat. Ha-Ha! Nem is olyan viccesez azért.Amúgy meg úgysem divat mostanság csak a bizsu, meg az ezüst.Szóval haladunk- kanyargunk a busszal én állok,a három nagyon nagyeszű üldögél. Arról folyik a diskurzus, hogy Az öregek mit járkálnak ilyenkor reggel. Megszólal a szőke lány: Hé Nyanya!- mit mászkál   ilyenkor itt? Mikor a temetők meg üresek?...és nyerit megint mint a ló. Irtó vicces gondolom magamban  szegény szülei csak ilyenre futotta a nevelésükből. Béketürő révén  nem szóltam vissza gondoltam ,majd lesz valaki olyan karakán ezen a járaton, hogy csak rájuk szól. ,de bizony senki Úgy csináltam mintha nem hallanám Még ekkor se szóltam. A többi  diák  és középkorú  tehát az utazóközönség, hallgatott. Ők pedig hárman vonyítva röhögtek.Kezdtem magam turáztatni most szólok! Most!
Ekkor nagy meglepetésemre, megállt a busz két megálló között. A sofőr telefonált,hogy mit azt nem lehetett hallani.A szöke "meggymag" agyú divatbaba, felállt odavonszolta magát magastalpú "topánkáján" a buszvezetőhöz. Megkocogtatta az ajtaját.
Faterkám! elindulnál végre , miattad elkések a suliból!
- Nem vagyok a Faterkád, ilyen gyerekem lenne sírnék bánatomban. mondta a sofőr.Ekkor odacsámpázott a dagadt 46-os cipős fiú.
-Na indujjá má öreg! -s közben rugdalta az ajtót! A sofőr  kiszólt, rögtön indulunk csak egy perc.Amúgy a busz a BKK tulajdona csak közli mint tényt, kis türelem hamarosan  mindenki tovább megy .
-Azzé  öreg ! -szólalt meg az (  emós,) hogy ő se maradjon ki a buliból.Különben nagy balhé lesz. Kiemellek onnan.!
-Jesszus!-szólalt meg végre egy férfi. Ez a birkózószönyegen aludt.
Most az "emos a húsz kilós" odament az utashoz.
-Mi a pálya kisbarát! Vigyázzá! -közel hajolt az arcához-velünk Te ne szórakozz!
-Ez mind miattad van Büdös vén k...a! -szólalt meg a szőke csípásszemű
Ekkor hitelen éles szírénaszó szakította félbe a diskurzust. A sofőr kinyitotta az első ajtót, két rendőr és három ellenőr szállt
fel a buszra. a sofőr pár pillanatig beszélt velük. Majd az ellenőrök  kérték a jegyeket, bérleteket ellenőrzésre. a három nagyon "erős" most hirtelen az első ajtó felé törleszkedett, nekik sürgős dolguk van,mondták  az emós rosszullétre hivatkozott. A rendőrök visszatartották őket. Jegy  bérlet ,de még pénz sem volt náluk.
-Rendőr Bá! -mondta csípás szőke, csak most kezdődött a suli. Még nem volt idő jegyet venni.
-Magának én nem vagyok Rendőr Bá!- megértette.
-Kérem az igazolványokat! Nagy nehezen előkotorták. A csipás lány táskájából kiesett két kis lapos zacskó,valami gyanús
fehér por volt benne. A "húsz kilósnál"gázspré volt , a 46-os lábúnál pedig üvegvágó, egy fogó, és 4 forgalmi, meg egy hosszú drót  összetekerve, ami alkalmas eszköz gépkocsi feltörésre, a forgalmi egysem az ő nevére szólt. Egy drága fényképezőgép is előkerült a dagadt gyerektől. A rendőrők mindhármukat leszállitották. Amikor a csípás szőke lány elment mellettem. Dühősen rámnézett.
Halkan odaszóltam-ha igy folytatja nem sokáig lesznek üresek a temetők...Lehajtotta a fejét,és sírni kezdett.Mindhármukat beültették a rendőrségi kocsiba. az egyik rendőr megköszönte a segítséget, s mint modta körözött bünözők. voltak. A lány ismert drogos.
 A sofőr becsukta az ajtókat indultunk tovább. Mindenkinek rögtön megjött a hangja. Közösen szidták a triumvirátust.
Mikor a rendelő megállójába értünk. A sofőrtől elköszöntem és megköszöntem az emberségét. Még hátranéztem a többiekre,
de mindenkinek le volt hajtva a feje. Vagy sürgös keresnivalója volt a táskájában, vagy csak a cipője orrát nézegette, mások olvastak,Legalább restellkednek gondoltam, hogy nem keltek védelmemre. Legalábbis remélem.
Merthogy az idős is emberből van...

marionett•  2013. szeptember 7. 01:58

A nagy rangadó

Ma megint csúfos vereséget szenvedtünk.
Lejárattak bennünket az igen tisztelt, intelligencia fokmérői: A magyar szurkolók. A világsajtó tele velünk. Hurrá! Köszike...
Ezek után akkora "zakót"kaptunk,hogy 3 XL- es nek is megfelelne. A mérközés előtt a "mellény " volt nagy.:)
A riporter kapacitálta a játékosokat, hogy a szünetben /igyanak vért / nem tudtam tán vérszerződés új módját válasszák?
Vagy mit akart a kedves szpiker.Nagy valószinűséggel nem volt vérűk,mert már az eleső félídőben elvéreztek. Az én Kisuram szerint amúgy "CSIGAVÉRT"kaphattak,azért nem jött nekik össze semmi. Azért kellett szegény kapusnak "PÓKFOCIT" játszani
védés közben. Szóval: hajrá Magyarok! Hajrá magyarország! Csak igy tovább. Még mindig fáj a fejem az idegességtől
Nem szoktam meccset nézni most megtettem . Kár volt Fiúk!

marionett•  2013. szeptember 2. 06:52

Iskolakezdés /lenne/

Unokám ma megy "rövid" szünet után  első nap iskolába. Még tán osztálytermük sincs nemhogy könyveik , ugyanis ezerrel festenek. Szóltak a szülőknek vegyenek hígitót . Bocsi "mázolnak" -az szép kis baleset lesz. Talpig matrózblúz, fekete szoknya. Lehet ,hgy csikosban megy haza minden gyerek ? Akkor csikos lesz az egyenruha. Még a menza sincs kész.
 Hurrá meghosszabbodott a tanitási szünet. Őszi szűnidő. Na de sebaj majd többet fognak tanulni. Tovább maradnak a suliban.
 Szegény Tanerők.! Lehet, hogy majd a menzán be tudnak fizetni vacsorát is.

 
1...8910