Kutyavilág

Mamamaci40•  2012. február 27. 12:21

Az új jövevény

Ahová karácsonykor került a yorki kiskutya, most egy taggal bővült az állomány, a meny-jelölt közelgő szülinapjára kapott egy mini yorkit. Már az említésből gondoltam, hogy nem egy debelláról van szó, de hozzá képest a yorki egy óriás. Bizalmatlanul tekingetett körbe a sokaság láttán, s reszketni kezdett, amikor a másik megugatta a házigazda jogán.

A mi lányaink napoznak, a műhely odalához odasüt a nap, élvezik a D-vitamin jótékony hatását. Tegnap szokásom szerint kiborítottam a régi kutyakaját, hogy kitehessem a frisset, olyan szomorúan néztek rám:), mondtam is, látszik, két éhező eb van a családban. Azt hiszem Bogikánk is próbálkozhatott felugrani a forgácsos ládára, minap  amikor odasütött a nap mert a fél pofija neki is forgácsos lett, dehát ő a "súlyosabb" egyéniség. Tegnap ismét megtárgyaltuk, hogy a virágoskert tabu, mert bújnak a virágok, és különben is...csak amikor itt volt a vízóra-leolvasó, leszakítottam a kiskaput, ahogy takarítottam el a havat, előle-mögüle.

Jó volt tegnap kicsit rendezkedni a kiskertben, persze a lányok teljes felügyelete mellett:))

 

Mamamaci40•  2012. február 20. 07:49

Valami készül

Sessy nem rohan be hajnalban átfázottan a lakásba. Békésen ül a létra fokán most is. Majd bekéredzkedik ha végigjárta szokásos útját. Innen a harmadik szomszédban van egy ugyanilyen szép szürke macska gondolom ő "a szerelem". Mert párszor láttam már arra őuraságát, de akkor hiába szólongattam.

Belestem a műhelybe is, a lányok ledobták a fotelról a kabátot, akkor nem fáznak már annyira. Hatalmas lett mind a kettő. Tegnap is megajándékoztak egy mosollyal. Letettem a lábast a fal mellé, erre mind a kettő ahogy álmosan nyújtózkodtak a fotelban, leszimatolt arrafelé, vajon mi a reggeli? :)) 

Mamamaci40•  2012. február 13. 20:58

plusz egy "fő"

Zajlik az élet a kutyavilágban. A képen látható "hölgy" megint örömök elé néz...mi is:(( először azt hittük, valahol megétették, de mára kiderült más történt vele.:) A kandúr egyre szemtelenebb...mostanában többször szóba kerül a nénikéje, amit villámló tekintettel kér ki magának. Ám tudja az illemet, ha a "szükség" úgy hozza, nyávog az ajtó előtt. Viszont a "megmászni a ruhaszárítót - túra" a családban nem okozott osztatlan sikert. Az ágyon felállított x lábú amúgy is rozoga alkotmány volt a túra célja, ugyanis. Már a kis székről az asztalra is tervez kirándulást, de ez esetben én ígértem repülést, arra kifelé:)

A plusz egy "fő" pedig egy feketerigó. Egyre közelebb merészkedik, de bár én nem láttam, Sessy már megkergette a minap. 

Mamamaci40•  2012. február 8. 21:17

Kinek hol a helye?

A két lány bevackolt a kis műhelybe. Ám irigységük határtalan mivel a kandúr már nem be-bejön, hanem ki-kijár, a többfunkciós előszoba-étkezőben az asztal alá egészen a fal mellé lehúzott 2 székpárnát ott szundikál órákig, ami elég veszélyes dolog hiszen a kutyusok lesik mikor szökhetnek be, s akkor van 'Sessy futása' a rejtekhelyére.

Mamamaci40•  2012. február 4. 18:52

Költözés

Megtörtént a bevonulás:)) Kinyitottam a kis műhely ajtaját, s indult a menet:)) Elöl én, aztán a fotel, beemeltem, berángattam hiszen  éppen annyi hely volt az ajtóban, hogy a két karfával befért. A két lány kiváncsi-izgatottan nézte ténykedésemet, már akkor, amikor helyet csináltam a helyüknek mindjárt az ajtó mellett. Aztán következett az kajás és a vizes edény, majd a két kutyus.

Ez kora délután történt, azóta benéztünk egyszer, békésen alszanak a kabát alatt. 

Én ezért nem értem meg, hogyha valakinek kutyája van, s nem vigyáz rá, hiszen a gondoskodást ezerszeresen hálálják meg.