Kutyavilág

Mamamaci40•  2012. július 10. 19:05

Borzalom:((((

Ő nem tehet róla, hogy kutyának született,
élete törvénye a szeretet,
ösztönből cselekszik, és életedet
akár az életével menti,
gyerekekre vigyáz, beteg embert vezet,
neki csak a semmi jár vissza,
sok-sok kegyetlenség, ez rettenetes.

Melegfelvonulás, tegye aki akarja
a fene se bánja,
ellentütetésnek sem vagyok bírája,
de azt már nem bírja a gyomrom,
könnyeim peregnek,
hogy rendőrkutyákat aljasul megvernek.

Eszembe jut egy könyvem,
olyan gondolatokkal kezdődött,
hogy durva ember ne tartson kutyát,
s a kutya szemszögéből
hogyha akarná széttéphetné az embert,
de nem teszi, mert tiszteli.......................

mondjátok már meg, mi van
ebben a világban?

(Híradó híre:.....hétvégén
az ellentüntetésen két kutyát megvertek....:((((((()

Mamamaci40•  2012. június 26. 05:19

Származási hely:))

A másik blogban írtam, hogy az órához hasonló feliratot (made in China), keresett Ildi a kandúr négy talpán, hasztalanul. Vasárnap délután kint ültünk, mind a négyen, illetve hatan a két "lányzóval", mert kissé megszaporodtak bent a nyár kéretlen vendégei, és muszáj volt praktikához folyamodni a kiűzetésükhöz:)) Ablak, ajtó be légyírtó ide-oda, mi pedig költöztünk kifelé.
Legalább volt idő megdajkálni a kutyusokat, akik mondanom sem kell, ki is használták a lehetőséget. Egyszer csak párom odaszól Ildinek, ha már úgyis "kéznél van", megnézhetné Lizzy talpait, hátha rájuk van írva a származási hely:))
Sokszor elgondolkodom milyenek is az emberek, tisztelet a kivételnek. Lizzyt kértük és érzékelhető, hogy nagyon szerethették gazdái a mamáját, de hogy lehettek Bogi gazdái olyan szívtelenek hogy csak úgy a pusztába kitették szegényt:(( még jó, hogy a rokon megtalálta. Ketten együtt elég érdekes párosítás, és ösztönből olyan példát tudnak mutatni a szeretetről, amit az embereknek igencsak tanulni kellene.

Mamamaci40•  2012. június 20. 13:43

Kutya meleg van!

Megint sétálnak a lányok a csatorna partján, sőt a minap fürödtek is, bár nem voltam jelen az eseménynél. Lizzy állítólag jobban bírta, hogy a vízbe lett dobva, Boginak a szájába ment a víz. Dehát ha egyszer nem voltak hajlandóak beleugrani. Az biztos, hogy a család jó munkát végzett, hiszen két "tiszta víz" kutyával érkeztek haza. Majd pénteken délután kerül még sor a fürdőzésre, de közben találunk más megoldást is. Vizes ronggyal végigtörlöm a bundájukat, az első alkalommal nem volt nyerő a dolog, de másodszor már igen örültek neki.
Ildi kivitte a szőnyegeket, hogy kirázza, még idebent a linóleumot takarította, a két hölgy kihasználta a lehetőséget, s elfeküdtek rajtuk "mint a Nagyalföld". Lányom leült melléjük, s megdajkálta őket, csak azt sajnáltam, nem volt nálam a telefonom, hogy megörökíthessem a pillanatot.

Mamamaci40•  2012. június 10. 05:36

Búcsúztunk

Jó néhány hete írtam már, Cézár kutya betegeskedik, tegnap aztán tényleg itthagyta ezt a világot. Úgy láttam a gazdikon, és könnyes-jó érzés volt mégis, hogy nagyon le vannak sújtva, 13 év hosszú idő. Amikor megkaptuk a rotweiler testvérpárt, ketten elfértek egy mosógépben:) a lány évek óra nincs a családdal, Cézi tegnap köszönt el. Nálunk  vendégeskedtek egy éjszakát, és reggel ijedten kerestük őket, hová tünhettek a pici lakásban, zárt ajtó mellett. Egyszer csak, amikor már sokadszor jártuk körbe a lakást, arra már nem emlékszem melyikünk, azzal a felkiáltással, hogy itt biztos nincsenek, belenézett a mosógépbe, ott aludtak békésen. Két családhoz hoztak örömöt, s vitték el most már mindketten sokunk lelkének darabkáját. "Nincs már saját kutyánk" - mondta sógornőm tegnap szomorúan. Bár, az öreg palota pincsi és a németjuhász talán pótol valamit, de visszaadni egy életet mégsem tudnak.

Mamamaci40•  2012. június 6. 20:59

Napfürdőznek

Ahogy idősödnek a lányaink, egyre inkább szemmel látható a különbség a jellemükben. Nagy kópé mind a kettő, az vitathatatlan, és amiben egyetértenek annak nyomait szegény kandúrunk viseli magán. A tavaszi vadászatok gyötrelmei után még a két lakótársat is el kell viselnie.
Ha süt a nap, Lizzy bevonul a műhelybe, és vagy a fotelben, vagy a viseltes ágyon hűsöl, Bogi viszont, a házacska előtt heverészik. Kitettem egy használt ágybetétet, bár a jobb napokat látott dolog, mostanában több fogyatkozáson is átesett, látszik, hogy mi van a kárpit alatt. Csak az a baj, hogy már a belső is darabokban van, az igaz, hogy a szorgalmukra sosem volt panasz:) Ha teregetek éppen árnyék esik az ágyra, és igen nagy örömmel veszik ezt.