A Demokrácia valójában egy skizofrén állapot

Mikijozsa•  2022. szeptember 30. 15:39  •  olvasva: 89

Sokan beszélnek ma  egységről , ám az egység - nem a demokrácia része, mert A demokrácia egy olyan szkizofrén állapot amelyben a néptömeg több pártra osztva - nagyon egység ellenes.

 Fogalma nincs a többségnek,  mi az, hogy összefogni, egy akarattal véghez vinni valamit. 

Az ország néhány ember érdekei miatt két-három részre osztva naponta áltéli a széthúzás ártalmas következményeit.
Egyénenként sokan azt sem tudják melyik klikkhez tartoznak. Ám a többség azt vallja, hogy ő jobb vagy baloldali. Olyan ez a társadalom - akár egy szkizofrén beteg - aki azt hiszi a jobb válla beszél a balvállával, azt hiszi több egyén, vagyis személy lakik benne. Nem tartja önmagát egynek, mivel pártokra oszlik - hanem tudathasadásos móddon viselkedik. Hiába lakunk egy országban; az egyik baloldali a másik pedig jobboldali a harmadik valami más agyament elmebaj; stb.
- Ezzel szemben valamikor a régi magyar társadalom egységben élt; és ezt egy országon belül úgy érte el, hogy vérszerződést kötött a különböző származású csoportokkal, s aki megkötötte a szerződést az, már magyarnak számított, független attól, hogy mi a származása. Igy lett egységes és nem pártokra - egyébre értelmetlen osztályra osztott káosz az ország.
Természetesen ha a valaki a múltról kutat könyvekben, egyéb feljegyzésekben, rábukkan hogy akkor jobb volt mint ma, de mit állítanak a politikusaink? Ők tagadjak és azt állítják, hogy a gazdag elnyomta és kihasználta a szegényt, mintha ma nem igy lenne, sőt ma százszor kegyetlenebb módon....

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2022. október 7. 15:00

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2022. október 3. 14:49

@Csinaj: harc és harc -
kell hozzá jó nagy arc

Csinaj2022. október 2. 22:37

Az élet egy harc, és ennek a harcnak a vége a halál.
Megpróbáljuk elfelejteni, úgy tenni, mintha a békesség volna a cél, pedig nem, mert a cél az én túlélésem!
Minden egyéb dolog másodrendű.
Gyárt az ember elméleteket, ami arra jó, hogy lehűtsük vagy feltűzeljük magunkban a harci kedvét.
A többség, szerencsére beéri a minimális javakkal, de ha nem, akkor kezdődik egy nép öngyilkolászása, stetcetera

Mikijozsa2022. október 1. 17:51

@M.Elisa: a reklámok buzdítják az embereket eme felesleges dolgok vásárlására - ez is a kufárok vétke, régen is vásároltak az emberek öblítőt de az természetes anyagból készült, ma már más a helyzet a gyárak szándékosan olyan termékeket dobnak piacra - amelyek kárt okozhatnak a természetben és az embernek is ártanak, valamikor a csomagoló anyag, a göngyöleg, mint pl a tejesüveg, meg a sörös üveg, nem lett fogyasztás után eldobva, mert vissza lehetett vinni a boltba, ma ez is megszűnt, Olyan termékek jöttek forgalomba amiknek a csomagolás a vásárlót terheli, végterméke nem kerül vissza a gyárakban, szóval sok olyan dolog van amiért a kufárok a felelősek leginkább, igazad van - a nép is ezáltal hogy nincs fegyelem, elkezdett szeméttelepeket létrehozni - káosz van mindenhol, valakinek észre kellenen vennie hogy ez nem lesz jó, köszi a véleményed nagyon fontos

M.Elisa2022. október 1. 17:42

@Mikijozsa: Azzal, hogy pazarolunk, felesleges dolgokat vásárolunk, amiknek az előállításához rengeteg energia kell. Azonkívül rengeteg szemetet hagyunk magunk után, amit az utódaink nem fognak nekünk megköszönni.
A gazdagok, igen, ők is ezt teszik, de mi többen vagyunk, hatalmunkban állna, hogy ezt megakadályozzuk. Pl. saját pénztárcámat is megkímélem, ha nem veszek öblítőt, vagy palackozott vizet, van ahol ez szükséges, de ahol jó a csapvíz, oda nem kell, és még sorolhatnám, egy kicsit kevesebb pazarlás, mert ha így megy tovább, odalesz7 minden jó, amit a civilizációnak köszönhetünk, és szerintem nem a tehetősebbeken fog elsőként csattanni az ostor, hanem a szegényebbeken.

Mikijozsa2022. október 1. 11:08

Egyébként nem értem hogy mi egyszerű emberek mit pusztítunk el? Talán bombákkal dobálozunk? Vagy repülőgéppel szorjuk a mérget, vagy tankokkal tapossuk a búza táblákat? Nem tudom hogy mivel okoztak akkora kárt mint amekkorát a háttér hatalom produkál?

Mikijozsa2022. október 1. 09:24

@M.Elisa: mese szerint em annál jobb volt

M.Elisa2022. október 1. 09:16

Szerintem senki se cserélne a régi szegényekkel, minél korábbra megyünk vissza az időben, annál kegyetlenebb volt az élet.
Ám meglehet, hogy a jövő is kegyetlen lesz, ha a kényelmünkért mindent elpusztítunk magunk körül.

Sznearanka2022. október 1. 08:06

Most vettem észre, hogy nem konkrétan a demokráciáról szól az előző kommentem, de nem törlöm, mert a gazdasági kizsákmányolás is egy célja a politikai cselekményeknek.

Sznearanka2022. október 1. 08:03

"ma százszor kegyetlenebb módon...." Főleg mert elhitetik a jónéppel, hogy önként, csupa munkaszeretetből hagyja kizsákmányolni magát. A munkahelyek nagy részénél pl. elvárás a "tulajdonosi szemlélet", legalábbis amikor a saját érdekeidet háttérbe szorítod a munka miatt, mikor a javadalmazás történik, az már más..... Akkor már megértőnek kell lennie a kizsákmányoltnak, és főleg elégedettnek, mert annyival kiszúrták a szemét.

Mikijozsa2022. október 1. 07:46

@skary: ki hozhat létre pártot? Senki mert egy párt a háttérben irányított hatalom bázisa, tehát lehet akárhány párt az mind a háttérben ügyeskedő hatalom irányította klikk vagy bármilyen más álarc mögé bújt színészek bohockodása

skary2022. október 1. 03:00

különös értelmezése a diktatúrhának :)
demokrácia igazából csak kis csoportokban létezhet .)