kodrane blogja

kodrane•  2015. július 14. 16:46

Egy szál búza

Konok fekete földből nőttem én,Nagy búzaföldön egy szál búza.
Magyar fajtám génjeit hordozom,
S adom tovább évezredek óta.


Egy mosoly vóltam édesanyám ajkán,
Egy napsugár az apám homlokán.
Erős tartású dacra nevelt engem,
Maros menti gyönyörű hazám.


Szembe fordultam mindíg a széllel, 
Szembe szálltam a viharokkal,
Ha írígyeim kővel dobtak,
Én lágy kenyérrel vissza dobtam.


Felemelt fejjel jártam mindíg,
Erőt adott konok fekete földem,
Ha idegen zászlót dobtak utánam,
Nemzetiszínűre kicseréltem!


Ha majd eltakar fekete földem,
Egy szem búzából újra kelek,
És Veletek, Búza testvéreim,
Magyar földemen csodát teszek!


kodrane•  2015. július 12. 17:39

Az én sánta rigóm

Még erről nem írtam, de ami késik nem múlik, most elmondom. Van a kertemben még egy pár öreg gyümölcsfa, meg egy szép ezüstfenyő. Ezen a fenyőn tanyázik vagy két éve egy fekete rigó. Ha a cicák nincsennek a közelben, leszáll és keresgél a fű között, meg dézsmálja az epret, csipegeti a barackot és közben fél lábon ugrál. Valamikor megsérülhetett a lába, de énekelni nagyon tud. Tegnap kora reggel arra lettem figyelmes, hogy nem egyedül énekel, "valaki" felget neki. A fenyő sűtű ágai közül mellé röppent egy másik rigó. Olyan egyformák, mintha ikrek lennének. A lehúlott sárgabarackkel kínálgatták egymást. Meg sem mertem mozdulni, nehogy elijesztsem őket. Percek múltak én közben rájöttem, ezek összeházasodtak! Szégyentelenül szerelmeskedtek előttem! Aztám egy röppenéssel eltüntek a fenyő ágai között. Aztán néma csend! Na mondom közelbbről megnézem az öreg fenyőt, ott vannak-e? Már nem láttam őket, de megláttam az ágak között a kis kerek fészüket. Na mondom magamnak, nem vagy már egyedül! És ma reggel újra hallottam a jellegzetes füttyöt: Huncut a bíró.. 

kodrane•  2015. július 12. 17:11

Újra itt vagyok.

Megjavult a gépem, elmúlt a hőség, kicsit én is használható álapotba vagyok, ám még most sem tudok "beilleszteni", néha írni fogok ide egy-egy verset. Köszönöm a jótanácsokat. 

kodrane•  2015. június 18. 15:16

Segítsetek!

Régen mondom, hogy egy tudatlan vénasszony vagyok. Megnyitottem ezt a blogot, de nem tudom, hogy lehet az eddig megjelent verseimet át tenni a blogomra, vagy legalább az ezután beküldötteket? Ha tud valaki segíteni, köszönöm!

kodrane•  2015. június 6. 16:54

Kedveseim!

Úgy tűnik megtalálták a hibát mert megjavult az internetem! Csak még jönnek a vírusok, de ígérve van a vírusirtó! Azonkívűl érik a cseresznye, pirosodik a meggy, nyílik a fehér liliom! Én meg újra kezdem az írogatást! Puszi mindenkinek!