Fekete januárok...

Rozella•  2017. január 23. 13:44Nemzeti gyásznap van, az olaszországi, szörnyű balesetben meghalt magyar fiatalok és felnőttek emlékére, akiket most szülők, testvérek, barátok mellett egy egész ország gyászol; akiket már soha nem tud visszahozni az életbe semmi és akikre  már soha nem köszönt rá a tavasz… 

A gyásznap alkalmat nyújt arra is, hogy egy kísértetiesen hasonló (szintén sítáborozáshoz köthető ) másik autóbusz baleset  áldozataira is emlékezzünk. Abban a balesetben akkor18-an vesztették életüket, főként kőszegi gimnazisták…

A baleset az ausztriai Deutschlandsberg közelében történt 1999 január 24-én! Számos cikk található a neten a mai napig is a megrendítő eseményről…

pl .itt:  https://hu.wikipedia.org/wiki/Deutschlandsbergi_aut%C3%B3busz-baleset

és felidézik pl. itt is..: http://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/18-eve-tortent-a-deutschlandsbergi-buszbaleset/mbejlym

 

A mostani és az akkori eset időben és térben távol esik egymástól, mégis közös bennük a mérhetetlen fájdalom a fiatal életek elvesztése miatt és közös a felvetődő kérdések sora is, de főleg a miért kérdése. Ki és mit tett vagy tehetett volna, hogy ezek a balesetek ne következzenek be…, ki és mit tehetne most már azért, hogy  NE ismétlődhessenek meg…??

Aki nem közvetlenül érintett, talán nem érzi úgy, hogy ez vele, vagy a családjával,  a gyermekeivel is megtörténhet, szinte bármikor…

Vannak szervezők, szakemberek, szerelők, hatóságok, műszaki emberek, autóbuszvezetők… akikben megbízunk, akiket többek között azért fizetnek, hogy a lehető legalaposabb és legtisztességesebb munkát végezzék.

A deutsclandsbergi balesetnek már megtalálták az okát és a felelőseit…, a mostaninak még nem, ám a valószínűsíthető közös tanulságok mindenképp megérdemelnék a figyelmet!!

Az együttérzésünk természetes, nagyon helyénvaló, de kevés!!

Végre hatékonyan tenni (szigorítani!!) kellene valamit, hogy ne legyen harmadik eset, magyar fiatalokkal…

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Rozella2017. január 23. 20:31

@merleg66: Gyászolunk... és az ország megint szegényebb lett...

merleg662017. január 23. 20:07

@Rozella: Úgy érzed, kedves Rozella, hogy vádaskodtam? ....Nem volt szándékomban...én csak a mai viszonyokat fejtegettem! A baj csak az, hogy mindig megértőek vagyunk, szemérmesek, mindenkihez és lám itt az eredmény! 16 élet, ami még most kezdődhetett volna igazán! Ilyen gazdag ez az ország?

Rozella2017. január 23. 20:02

@merleg66: Nem szabad vádolni senkit Gábor... én sem teszem, csak őszintén azt remélem, hogy a megelőzés érdekében komoly és hatékony intézkedéseket tesznek majd az arra illetékesek.

merleg662017. január 23. 19:57

Igazad van, mint mindig, kedves Rozella! De az utazásszervezőknek a haszon a legfontosabb, akik meg igénylik, minél alacsonyabb költségek! Arról nem is beszélve, hogy a buszok műszaki állapota olyan amilyen! Hiszen a tömegközlekedésben is állandóan lerobbannak, vagy kigyulladnak! Vége valakinek tenni kellene valamit, hogy ez ne így legyen!