[tarka szavak]

Pera76•  2018. december 18. 11:05

tarka szavak méze, máza,
aluljárók húgyszaga.
fogadjunk, hogy igazam van:
hajszál híján ez haza.

fekszel, és majd felültetnek.
nézel, mint a moziban.
jól bevetted. amíg nyeled,
nem is érted, hogy mi van.

rághatod vagy kiköpheted.
de ha vak vagy, vezetnek.
és ki kezed fogja, ő is
világtalan eretnek.

mitől látnál? a csipától?
előbb kéne mosdani.
és azután hajszál híján
önmagadba ugrani.

vagy aludjál. azt is lehet.
de ne rinyálj, hogy ne má',
valahová tartozni kell -
ágyba, sárba, föld alá.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762018. december 24. 20:11

@Törölt tag: Neked is békéset, boldogat! :)
@Mikijozsa: Köszi, viszont neked is!
@Molnar-Jolan: Köszönöm, nektek is, Joli!

Törölt tag2018. december 23. 07:22

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2018. december 23. 03:45

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2018. december 20. 09:43

@Pera76: Boldog Karácsot, tanács helyet kalácsot :)

Molnar-Jolan2018. december 20. 08:53

"rághatod vagy kiköpheted.
de ha vak vagy, vezetnek.
és ki kezed fogja, ő is
világtalan eretnek."
A vak vezet világtalant tipikus esete, ha nem jól nyúlunk a problémák hóna alá.
Békés, meghitt Karácsonyt Neked és Családodnak.

Pera762018. december 19. 12:00

@BakosErika: Úgy valahogy. Hisz ha mi változunk - jobbulunk - velünk a környezet is, de ha csak várunk, tétlenül, akkor semmi magától nem javulhat.
A reiki oktatóm szólt nemrég, hogy milyen képzések indulnak, kérdezte, hogy tudok-e valakiket, akiket esetleg érdekelne, sajnos, a környezetemben még alszanak az emberek - válaszoltam...
Nem azt mondom, hogy ez vagy amaz mindenkinek a helyes út, hanem annyiféle lehetőség kerül, amik közül mindenki megtalálhatná a neki legjobbat az élet minden területére értve. De sok ember számára az az egyértelmű, ha egyhelyben tapicskol vagy süllyed, vagy mindenkit hibáztat - szomszédot, a párját, a főnökét, az országot - csak magában nem keresi meg a hibáit... és nem változtat a rosszain. (Nem az a baj tulajdonképpen, ha rossz tulajdonságaink vannak vagy tévedünk akármiben, hanem inkább az, ha nem tanulunk a hibákból és még azértsem változunk. Mert nem akarok. Mert nincs miért. Mert én tökéletes vagyok. Mert az egó. :) )
Neked, nektek is szép ünnepeket!

BakosErika2018. december 19. 06:03

Erikám, nagyon jól megírt vélemény.
A legnagyobb baj az, hogy nagyon sok a vak... és bizony az is igaz, először benn kell rendet rakni.
Szép ünneped legyen Erikám.

Pera762018. december 18. 20:24

Pontosan. A tétlen, az, aki tükörbe nem szokott alaposan nézni, az, aki szerint mindenki és minden hibás, csak ő nem: kitől, mitől várja a jobbat?
@csillogo: Gondolataidról még az jutott eszembe, hogy aki mániákusan rend- és tisztaságcsináló, annak benn bizony nagy a rendetlenség, a káosz, és a külső makulátlanra törekvéssel kompenzál... Pedig előbb benn kellene rendet rakni. Önismerettel. Főleg. És megtalálni egy középutat. Se nem dzsuva, se nem csili-viliséggel :) Köszönlek, énjótesiM!
@Mikijozsa: Lehetni lehetne. :) És vannak, akik látnak is, s vannak, akik cselekszenek is. De jó lenne többigazság is.
Épp beszéltem valakivel ma, hogy betegnyugdíjas rokonom - veleszületett betegséggel 45 évesen lett nyugdíjas, eddig dolgozott félbénán is. Kap 65o lejt. A szomszédom sógora 7.ooo lej nyugdíjat kap. Néztem, egy nyugdíjas képviselő 46.ooo lejt. Édesanyám 66 éves, 75o lej a havi keresete, még dolgozik, nyugdíjas sose lesz, nincsenek évei... Túl nagy a szórás. Túl nagy a tökéletlenség... Megfordítanám néha.

csillogo2018. december 18. 15:39

annyira tarka - hogy szíven ütött
Nagyon sok fürdőnk van és élvezi is az ember, de nem ad tisztaságot, ha csak nézünk, mint a moziban és minden elkötelezettségünket félvállról veszünk és mások nyakába akasztanánk és mi eltespedve várnák a megváltót, pénzváltót mosodával... :(
Olvastam egy jó kis üzenetet, ide is bátorkodom hozni, remélem elfogadod Tesim!?
(te tudod, meg érzed, azért feszegeted a témát... nagyszerű vers ) olyan megmarós...

Aranykori aranymondás - Golenya Ágnes
http://golenya-agnes.hu/rolam

"Aki változtatni akar a világon, magán változtasson. Bármennyire divatos ma „spirikörökben” Földanyát tisztogatni, beutazni a világot egyfajta messianisztikus megszállottság bűvöletében, bátran vállalom: messze nem a Földnek, netán az Univerzumnak van rá szüksége, hanem nekünk! Leginkább azok sietnek a külső „rendrakás” csalogató missziójához, akik halogatják a saját belső rendhez nélkülözhetetlen fáradságos és nehéz munkálkodást elkezdeni. Ismerek jó pár lelkes „elhívottat”, akik pénzt és időt nem sajnálnak arra, hogy ide-oda utazzanak egy jó kis „spiricsapattal”, mondván, energiával kell tölteni, avagy megtisztítani itt-ott Földanyát...és puff neki, kiderül, a saját életük romokban, a belső fejlődésük megtorpanva, de a lelkifurdalásuk immár elaltatva. Azon túl, hogy tökéletes önámításban leledzenek, kérdem én, vajon miféle energiát hurcolnak ide-oda, akik halogatják saját utuk bejárását, a szembe-sülést a saját feladatukkal?
A külső mindig csak forma marad, a belső tartalom reflexiója, alaköltése. Tetszik avagy sem. Aki a világon munkálkodik, az a mátrixot kalapálgatja. Nem a formán, hanem a tartalmon kell dolgoznunk, és minden egyéb ahhoz idomul majd. Mindenkinek a saját élete a maximális kompetenciája, ne áltassa magát senki fals ábrándokkal, hogy a világ megmentésnek terhét pár ember vállára tette az Univerzum.

No, most én is csudálkozom, miként kerekedett ide ez az abszolút „spontán” gondolat, vegyük az Ég sugallatának, üzenetének... valamiért ezt most fontos volt megosztanom veled, veletek."

Mikijozsa2018. december 18. 12:44

lentről nem lehet felfelé látni, fentről lehetne lefele , de annyi a lehetőség, majd bolond lenne lebámulni a szerencsés felső tíz, vagy százezer, bámulatosan megírtad, gratula