Vélemény

Pera76•  2020. szeptember 2. 12:10  •  olvasva: 233

Hétfőn voltam kedvenc fogorvosomnál, aki jól is dolgozik, ember is, minden szempontból. Szeretek eszmecserézni vele, míg zsibbadok, illetve inkább fordítva. 😉 A hozzám hasonló intelligens emberek társaságában jól érzem magam, ez van. 🙂

A téma most jobb híján a globális szemetelés, növény-, állatfajok eltűnte a környezetünkből, és idegen fajok megjelenése volt. És persze az okok.

Merthogy mindennek oka van, ezt bő egyetértéssel leszűrtük. Egy szóval jellemezni is lehet: az ember.

Végül most is ugyaneddig eljutottunk.

Az orvosok kontra természetgyógyászok véleménye kb. egyformára sikeredvén, az utolsó mondata ez volt - megint: Rendben; de a homeopátiában nem hiszek. Mert az placebó.

Az én véleményem erről, ami tapasztalati.  Nem hit. Éspedig. 

Jöjjön a kitérő, amit a dokinak időhiányban nem részleteztem el, de itt kifejteném.

Nagyon rég, néhány évvel ezelőtt, az őskorban, amikor még utánam is megfordultak füttyögetni a fiatal suhancok, egyszercsak úgy döntöttem, hogy lebetegedek. Nagyon le. 

Az akkori szemészdoktornő nyugtatót akart felírni, ellenkeztem vele, rábeszélt egyre végül, hogy az gyógynövényalapú. (Abban se hittem, amúgy, s abban se, hogy valaha felépülök.) Homeopátiás bizbasz volt, később megtudtam, s utánajártam, hogy mi a fitttyfene az. De addig semmi fogalmam nem volt erről. Beszedtem végül, lesz, ahogy lesz, ahogy most Rúzsa Magdi is dalolja, s hatott.

A másik bigyó a szárazföldi tengeribetegségemre volt jó, többszáz km utazása során sem lett semmi tünetem. Mikor használtam. (Most már eljutottam odáig is, hogy ne szedjem, ha kell, ha nem, bizzak magamban jobban.)


És egy másik tapasztalás:  legjobb barátnőm, lélektesim elhozta a csíksomlyói búcsúra jópár éve egy pránanadis barátnőjét. (Tibetben tanult - nem mellesleg.) Nem ismertem Zs-t, nem is sejtettem, mit tud. Úgy gyógyított, hogy fogalmam sem volt tóla, és átjött. Akkor a pajzsmirigyem kapott egy energianyalábot - másképpen nem tudom körbeírni. Másnap magyarázták el azt, mi is történt. Tehát semmi fogalmam nem volt erről a gyógymódról, s kissé ki is cseleztek egy tagadót. 😃 Mégis átjött...

Na ez is tapasztalás útján szerzett tudás. Úgy, hogy lila dunsztom sem volt róla. Szó szerint. És ez minden téren működik, akármi is az eredmény, s így kéne legyen mindenhol.  (Persze minden téren találhatóak kuruzslók, csalók is, kikbe belebotolhatunk, de a kudarcok is tapasztalások... )

Amúgy valaki más tapasztalása után valamiről véleményezni vagy úgy véleményezni, hogy fogalmunk sincs az adott témáról: szerintem butaság. Beleesünk ebbe a csapdába számtalanszor mégis. Mindnyájan. A tudatos ember egyre kevesebbszer. A birkákat pedig vezeti a pásztor...

Ez sem baj.  Minden jó valamire. Elrettentő példának is.

A homeopátiás bigyókhoz visszatérve a dokinak kifejtettem álláspontom. Azaz: testünk 70 %-a víz. Felnőttként. Kb. Nem szén. A homeopatikus szerek vízinformációt tárolnak. Ezen alapon bárhányszoros higítással marad benne az alaphatóanyagból. Plusz, amit beleadunk még. (Ha segíteni akarunk: a jót.)

A vizes dolgok az emberbe könnyebben beépülnek. 

Ez nem placebó.

A placebóelven működő szerek is jók akkor, ha használnak az illetőnek. Ez mondjuk inkább hit alapú, de mint mondják, minden agyban dől el. ( Meg ágyban. Ilyen a nyelvünk. Egy ékezet és más az értelme.) És ez sem baj.

A baj az, ha valakire rátukmálunk valamit, amit nem értékel, nem fogad el, s ezáltal nem kap esetleg olyan kezelést, ami egy adott esetben talán meggyógyíthatná.

Tehát legyen kinek-kinek a hite szerint. Bár ismétlem: a hit nem egyenlő a tapasztalaton alapuló tudással. És a saját tapasztalati úton  létrejött tudás sem egyenlő a tanulás által szerzett tudással, sem mások által szajkózott véleménnyel.

Az emberek zöme két nagy pártra szakadt gyógyítás terén. Egyikben az orvosok laknak, a másikban a természetgyógyászok. S a harmadikban a sarlatánok. 🤣

Én azt gondolom, hogy a leghelyesebb az, hogy teázok otthon meg van még ezer módszer. De fogat tömetni elmegyek a kedvenc dokimhoz, ez az ő tudását igénylő feladat. (Mondtam is neki.)

Remélem, hogy egyszer erre is képes lesz az ember, s még sok más csoda visszakerül a hétköznapokba. 

Ami megakadályoz a csodákban: egyedül a félelem. Ami előrébb visz: a szeretet. Egymás ellentétei ezek az érzelmek, rossz farkas, jó farkas etetései. 

Tanmese:Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.

 

Azt mondta: „Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.

Egyikük a Rossz. – A düh, irigység, féltékenység, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó. – Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.”

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját: „És melyik farkas győz?”

Az öreg indián mosolyogva válaszolt: „Az, amelyiket eteted!"


Csakis a szeretet a megtartó erő, ez az egyetemes út, de nem az egyetlen és sok-sok melkékvágányra tévedés várja még az embereket. Gödrök, sáncok, akadályok, buktatók. Könnyebb azoknak, kik nem a nehezebb utat járják be előbb, de a nehezebb úton haladók erősődnek meg. Persze ha arra hajlandóak, hogy kimásszanak a pöcegödörből, mielőtt  szépen beledöglenek. 

Segíteni csakis azon lehet, aki kéri, igényli s akarja. A másféle jóakarás erőszak. Néha hagyni kell a saját piszkában fetrengeni embereket, mert van, akiknek az a jó. Ha megúnja, úgyis lemossa magát, feláll és kilép a fénybe.


Szer: etet. Gyűl: ölet. Tetszik vagy sem, beszél a nyelvünk. Értsük vagy nem, elfogadjuk vagy sem. Tapasztaljunk. Akkor bizonyosodhatunk meg róla. 

Változni halálig nem késő. 


És néhány csoda az én praxisomból.


I. Mindig hideg volt a keze, lába, mióta tudja. Hozzám ujjzsibbadásokkal, hátfájással jött. Egyetlen masszázs és meridiánkezelés után úgy jött vissza: - Fogjam meg a kezét, meleg...

Elleste 🙂 hogyan kezelem az ujjait és otthon gyakorolta. Szuper. Ja és laikusként nem tudta, mi a reiki, a kvantumérintés - de mindig kéri. ("Amit utoljára tanultam, az energiakezelést, abból adjak.")

A: Agydaganattal műtött, egy energiakezelésen volt nálam. A másodikra mikor érkezett, jelezte, hogy visszatért az időérzéke - ez változott meg.  Azaz: emlékezni kezdett. 🙂

A: ács, három-négy hétig feküdt, mikor a dereka kibolondult. 3 masszázs után elvan. Azóta tavasszal jő 2,3 alkalomra, ősszel ugyanígy. S a munkáját el tudja végezni. 🙂 

D: Külön SMS-ben meg akarta köszönni azt, amit itt kapott. Nagyon hálás. Én is... És majdnem ugyanezt mondta M. Spirimasszázs, amit kapott. 🙂 Testet, lelket gyógyító.

Egy dolog fontos:  Kell egy segítő és egy elfogadó ember. A kettő közreműködése ad javulást. Pontosabban: én segítek, de a gyógyulás a másik ember tehetsége, feladata.

És senki nem mindenható. Nem vagyok - még - olyan ügyes, hogy ráteszem a kezem valakire: " Kelj fel, Lázár és járj." Ez nem az én tisztem...

Sok az üres folt, a tanulnivaló. Van, amikor nem segíthetek. Nem én segíthetek. Nem neki segíthetek.

Amúgy dédim is füves asszony volt, gyógyító, sajnos nem ismertem. Orvos által lemondott, szekéren vitt betegeket állított lábra. Jó lenne tudni, miket kotyvasztott. 🙂😔

A lényeg. Jó lenne, ha összedolgozna a két fél, természetgyógyászat, orvosok: együtt, egymást kiegészítve dolgoznának.

Jó lenne, ha egyetlen gyógymód sem ártana, mellékhatások nélkül oldódna meg minden.

Jó lenne, ha minden ember tapasztalatból adódó tudás után véleményezne.

Jó lenne nem félrevezetni az embereket.

Jó lenne a rossz tulajdonságok elapadása, a jók gyarapítása.

Ha egymást nem ennénk meg csak azért, mert más véleményen vagyunk egy adott esemény, téma kapcsán. 

Mondjuk, amikor valaki csordásodik, és úgy okoskodik, az magáról állít ki bizonyítványt. Ahelyett kéne kipróbálni, tapasztalni, elemezni.

 De ezt is megértem. 🙂


A dokimhoz visszatérve: kár, hogy mindezekről nem teljesen tudtunk eszmecserézni időhiány miatt és itt fejtek ki még plusz gondolatokat.


Tisztelem, kedvelem őt is, jó, mikor nekem segít...


És ahogy lesz, úgy lesz.


https://youtu.be/w23zRGGSNok



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762020. szeptember 16. 09:11

@Angyalka73: Gyógyulást kívánok! ❤

Angyalka732020. szeptember 16. 08:31

Köszönöm, hogy olvashattam, Kedves @Pera76: !
Sajnos, lelki problémás ember vagyok, sok szorongással, aggodalmakkal, szeretetéhséggel, és immár 20 éve folyamatosan eszem a gyógyszereket. Főorvosnőm sokszor megríkatott.Nem egy közlékeny orvos, de elismerem a tudását. (Valóban tud!) De már kezd kiöregedni, 70-80 év között van, de még mindig vezeti a Pszi... Gondozót. 3 évig 120000 azaz százhúszezer forintos injekciót kaptam minden egyes hónapban, természetesen ez a gyógyszer nekem 300 (háromszáz) forintomba került a patikában. És a kettőnk közti bizalom: Én váltottam ki mindig, így rám volt bízva, hogy kiváltom-e és beadatom-e ott a nővérektől magamnak minden egyes hónapban. Egyszóval hozzá mert nyúlni ilyen drága szerhez és bízott bennem, hogy viszem és beadatom magamnak. Egy apró gond van a lelki bajaimnál: vagy cukorízű vagy hízlaló gyógyszereket kapok, vagy injekciót.
Picit jólesett elmondani a bizalmat illetően orvos és páciens között. És hogy ma hogy vagyok? Hosszú történet... Viszonylag, jól.
De itt a Poet.hu sokat segít. Köszönöm megtisztelő figyelmedet, ha elolvasol itt, további szép, jó munkát kívánok Önnek.
Tisztelettel, Melinda

Pera762020. szeptember 15. 20:50

@BakosErika: ❤❤
Tüdőrákból gyógyult ki a csontkovácsoktatóm. Egy hónapot adtak neki, kb. 40 évvel ezelőtt.(Aki deszki származású.) A svédmasszázs oktatóm mellrákból.
Nem tudom, kinek milyen vállalása van, de remélem, hogy egyszer mindenki képes lesz öngyógyulásra minden nyavalyából. Vagy megtanuljuk a prevenció fontosságát.
@Ellabanya: Szerencsére az édesanyjuk is vigyázza, de csak velem kommunikálnak ilyeneket...
A középső gyerek szerint tudok repülni, határozottan mondta, hogy szárnyam van. Csak nem tudom, hogy fekete-e. 🙂

BakosErika2020. szeptember 15. 19:31

Perám elég sokat használom, én meg anno a Szegedi új klinikán dolgoztam az intenzíven egyszer behoztak egy sárkány repülős, halálán volt, tudtam hogy az egyik orvos reikizik, mert tőle tanultam én is 3 voltunk a szobában a betegen kívül, olyan energiák voltak ott, hogy csak na, a beteg meggyógyult, persze nem azonnal, mindhárman adtuk az energiát. Tudod, hogy a férjem rákban halt meg, az biztos, hogy fájdalmat lehet ezzel a módszerrel gyógyítani. Az én öcsém gyereke látja az aurat, gyerekként is és most 24 évesen is, de nem beszél róla, fájdalmai voltak, ha valakinél rosszat látott, ma már el nyomta magában. De ma is látja. Sokat tudnék ezekről beszélni, jól mondod minden tőlünk függ. Bocs a hibákért telcsiről vagyok. ♥️♥️

Ellabanya2020. szeptember 15. 19:23

@Pera76: Unokaöcsik látását óvjad! Sok beszélgetéssel, odafordulással.Akkor megmara. 😊 Öröm volt olvasni téged! 🥰

Pera762020. szeptember 14. 20:45

@csillogo:
"Ilyenkor a tudatlan ember még nagyobb harcba kezd, még jobban elkezdi keresni az okokat a külvilágban, mintsem hogy magába tekintene."
Ez mennyire igaz. S mindenkorra... Hiszen mindenki hibás. Csak ő nem. Isten. Vagy mert nincs. A rendszer. A politikusok. Az elnök. A szomszéd. A társ. A munkatárs. A főnök. De ő nem.
Ahhoz, hogy valami más legyen, mi kellene változzunk. A dolgokhoz való hozzaállással. (Félig tele vagy félig üres a pohár?) Akkor változik meg a külvilág is.
Én azt mondtam, bárki, de anyós soha. És nem-e megtörtént a csoda. (Persze nem lesz belőle se gálickő, de magához képest változott jófelé. Már a házát, hogy ránk írta: az is szuper. 😉 )
❤❤

Pera762020. szeptember 14. 20:31

@BakosErika: Az szuper! Használni kell minél többet...
Amikor a reikit tanultam, kicsit fura volt a szimbólumozás, de elfogadtam. Örvendek, hogy az orvosok némelyike is nyitott, volt két csoportársam, Sz. város kórboncnok orvosa meg a párja. (Akik amúgy temetkezési vállalatot is visznek, morbid, de ezt is meg kell valaki oldja... és pont az ilyen dokiktól ódzkodtam, jó lecke volt nekem, 🙂 és alapjáraton nekik kell többletenergia is... Pontosan a doki lett a társam, hihetetlenül oda-vissza átment a kezelés. Többek között mikor kezelt, ilyen forgó örvényt láttam, ami elnyelt, visszaadott, és ő is ezt látta. Amúgy a torok, szívcsakrát gyógyította...
De az is biztos, sok a kókler is minden szakmában, s sajnos rossz tapasztalatok is születhetnek ezáltal...
Amit imádok: olyan emberek is fogják, akiknek halvány fogalmuk sincs semmiről. És havulásokról számolnak be.
Ami hátráltató eszköz, hogy sokan anélkül, hogy kipróbálnák: elutasítják, de ez azt jelenti, hogy itt és most nekik nem is szükséges. Még. Amikor megértik/kiváncsiak lesznek/hallanak eredményeket, akkor majd elfogadhatják. Itt vagy más dimenzióban. 🙂
A szimbólumokról: évek óta visszatérő álmaim vannak, mindig ugyanazok/hasonlók. Egy olyan világról, amelyben a "varázslatok" működnek. És használom. Embereket segítek, főképpen gyerekeket át egy másik "világba", ahol minden jó... Ahol a víznél sűrűbb folyadék van a földön és abban lehet lélegezni. Ahol nincs lábunk, és repülni lehet. Ahol piros a fű, felhővirágok vannak. 😁 Mintha a gravitáció más lenne.
Itt is csak a mustármagnyi hit kell(ene). 🙂
A mágia, a rontás-oldás amúgy azért a környékünkön használatos, elképesztő történeteket tudok. És eredményeket. 🙂 A keresztény térhódítás ezer éve nem verte ki ezt az emberekből.
A rovás is működik. Após is azzal rótta, karcolta a számokat...
S mondtam, nannyám is bűbájos volt. 🙂
Az auralátókban én is kételkedtem, lehet, nem lehet alapon tépkedtem a forgókákvirágszirmokat, 🙂de mióta látok, másképp gondolkodok. Annyira szép az ember! Ès az állatok meg a növények is... A fehér, arany, ezüst, szürke, kék, lilás színek vannak meg eddig...
Öcsém gyerekei nagyon látnak, a nagyobb rég leszürkézett, mármint a kezem szürke, szemem, fülem tüskés. Kinez kezelés után még aznap rákérdeztem a gyerekre, a kezemet kéknek látta és a tüskéim odalettek. Most már én is látom a türkizt. ❤ De a gyereknek már akkor elhittem, tudtam.
Szebb a világunk, mint hisszük. Jobb is lehetne, mint ahogy romboljuk...
Egyensúly kéne. Tőlünk függ. ❤

csillogo2020. szeptember 13. 08:19

A negatív nem rossz – csak az érme egyik oldala.

"A Mars látszólagos útján hátráló mozgásba vált. Ez az ego számára egy nagyon nehéz időszak lesz (egészen november közepéig), mert az eddig használt legnagyobb elterelés nem fog működni: a mások hibáztatása, a másokkal vagy a világgal való harcból nyert energia nem fogja kielégíteni az egót. Ilyenkor a tudatlan ember még nagyobb harcba kezd, még jobban elkezdi keresni az okokat a külvilágban, mintsem hogy magába tekintene. Ezért ebben a két hónapban sok minden megtörténhet és sok minden meg fog történni. A legfontosabb, hogy nagyon észben tartsd egészen november végig, de igazából az év végéig, hogy ne reagálj, ne harcolj, ne hibáztass, ne ítélkezz. Tudom, hogy ezeket hallottad már, de kérlek próbáld meg az életedbe ezt most tényleg beépíteni, tényleg odafigyelni. Tudom, hogy megszoktad, hogy „azok hülyék”, meg hogy „ő olyan”, és hogy a „világ ilyen”… de nem! Ezt most felejtsd el! Minél több ilyet használsz akár öntudatlanul is, annál messzebb kerülsz önmagadtól, az igazságtól…

Mindenképpen kerüld a harcot, a konfrontációt, a drámázást, ne engedj a belső fájdalomtestnek, ne hibáztass senkit… Ha ezekben a napokban meg tudod tanulni, hogy minden belőled fakad, hogy te vagy az OK, te vagy az eredő, akkor hatalmas változás vár rád. De ha még jobban belemerülsz a szenvedés, hibáztatás vagy elterelés világába, akkor minden egyre fájdalmasabb lesz számodra. Ez az ősz most egy nagyon erős választóvonal lesz az egód számára: képes vagy-e elengedni a harcot, a drámát? " Kiss Balázs Kunó

Mindennek van alja, meg teteje és sok az igazság ;)
TesiM ezt hoztam - csont! :)

https://kissbalazskuno.hu/

BakosErika2020. szeptember 13. 06:20

A reikit én is tanultam, egészséges egyensúly kellene Erikám, de az meg nincs és egy darabig nem is lesz.
Ölellek. ♥️

Pera762020. szeptember 11. 21:27

@csillogo: @Mamamaci40: ❤

csillogo2020. szeptember 11. 16:02

Azóta annyi minden változott pl.Zs... más irányt vett de bizom benne, hogy most ez szolgálja őt jobban... Vagy nem.
Ahol öröm van ott próbálkozik rád törni a félelem... csak hagyni kell és tán megunja és távolodik tőled....ezért minden nap ad egy új esélyt... birka szellem soha ne kísértsen.
És persze ott a jó ahol megtaláljuk a közöst...az "érték"rendet!💛😍

Mamamaci402020. szeptember 2. 23:14

Brummosat írtál, jó volt olvasni!