Vajon

Pera76•  2020. július 29. 12:14  •  olvasva: 130

Vajon hányan gondolkoztunk el azon, hogy a régebbi kifejezése a gyógyszereknek uruság volt, az urus, uros a gyógyító egyik megnevezése, ma is hallom az élő falusi beszédben még...  ebben benne van az úr (Úr=Isten, Ős-ten, ezt utóbbit is lehetne fejtegetni), de a mai - hitelesnek elfogadott - gyógyító az az orvos. Nézzük csak a szót: orvos, az előtagja az orv, ennek a szinonimái: sunyi, kétszínű, képmutató, alakoskodó, álnok, alamuszi, alattomos, csalárd, gerinctelen, galád, álszent, számító, patkány, fondorlatos, köpönyegforgató, ravasz, sumák, alantas, aljas, hitvány. Tehát valaki, aki orvul viselkedik. 

A mai nyugati orvoslás miről is szól? Amúgy? 😁

Figyelünk-e a megtépázott  - de máig élő, beszélő szavainkra, amik magyarul magyaráznak magunknak, magyaroknak? 

Hová és meddig szóródunk szét, elfogyunk-e?

És kiknek miért volt cél a rúnáink - rovásírásunk  kivégzése? Amik szentségek voltak, teremtettek. Mint a szó. Mint a gondolat. Mint a képzelet. 

Ember: az vagy, amit gondolsz, mondasz. És amit megeszel. Testileg. Lelkileg. Szellemileg. 

Ami benned, az árad ki. Amit befogadsz: azzá válsz. Teremtő vagy. Ezért nem mindegy, hogyan élsz, merre haladsz, mit teremtesz. Mit (k)uru(z)solsz. Hallj. Ne csak hallgatózz. Láss. Ne csak nézz. Használd az érzékszerveid. Azt is, amit nem  - akarsz még  tudomásul venni.

Változz. Mert ahhoz, hogy változzon a mikro- és makrokörnyezet, előbb benn kell változni. Ne várd, hogy a környezet változzon. A mozgás és az állandóság egymás ellentétei. Az első változást eredményez, a második valójában nem is létezik. De a tudatos teremtő a rugó. A mozgás/változás érintője. 

Nem mindegy, hogy melyik irányba forgatjuk az életünk. 

A döntés, a választás joga bennünk van. Megadatott. Éljünk vele. 

Gondolkozni lehet, szabad. De nem mindegy, hogy jó avagy rossz gondolatokkal gyógyítjuk vagy mérgezzük magunk. A gyógyító jó. Gyó. 🙂 Gyógyít. Jóvít. Jobbít. Ismét beszél a nyelv. 

És mindazonáltal: a világ működésébe belétartozik az is, hogy értsük meg azt is, hogy nem mindenki ért meg minket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

csillogo2020. július 30. 10:25

:) köszönöm - a füvezés után, jó volt itt meghűsölni :)

Pera762020. július 30. 10:21

@csillogo: Teljesen egyetértek. ❤

csillogo2020. július 30. 10:13

"És mindazonáltal: a világ működésébe belétartozik az is, hogy értsük meg azt is, hogy nem mindenki ért meg minket."

Igen és elvárni sem kell - elvárások nélkül könnyebb a hátizsák, szabadabb a lélek, amit nekünk találtak ki az elérhető és aki ért minket - azzal egy hullámhosszon vagyunk és nem kell találgatni, bizonygatni semmit, mert szavak nélkül is működünk. Olykor jólesik, és ki kell ejtenünk szavakat, a lélek mosolyog és boldog. Mi más lenne a célunk itt a földön, hogy elérjük a szeretet állapotát. Őrizzük és lámpások legyünk egymásnak - főleg kik értenek, de sokakat megérint egy szerető lélek közelsége... kinek szeretünk a közelében lenni, mert feltölt energiával - van, hol nem szeretünk lenni, mert az meg lekapcsol a szeretet állapotról... mindig dönteni kell, hogy mit hagyunk és mit nem !
PusziM

Pera762020. július 30. 09:07

@Mamamaci40: 🙂

Mamamaci402020. július 30. 03:10

Tetszett nagyon!