T. K. II után hozott törvények

Pera76•  2013. augusztus 12. 12:52

A mámai verőfénnyel vert napon örömmel kidoboltatik: egyik latinusz tartományusz – Poetusz – berkeiben változások állottak bé, ami abban nyilvánulgat meg, hogy legelőszöres ezt a pösze ellencsászált toll- és trónfosztjuk. A toll kezéből kivétetik, s teste minden szegletiből es, nehogy megpróbálja netántán felhasználni hátsó szándékokból vezérelve.

Az okok pontokba szedetten, szépen-rakottan – mint a lövétei székelyrokolya – általam megparancsolván lehajtogatásra kerülnek, főleg folyékonyan értve, s főleg gégetájékon.

1. Kifosztogatott ellencsászálunknak fővétel ígérgetésével megtiltatik, hogy hamis nézeteket terjesszen el a szegény részrehajló alattvalók között – főleg a hosszúhajúak középfertályára értve.

2. Nyáli időszakot csakis csoportosan engedünk csereberére, a blogok málháit cipelni csak a beavatottaknak szabad – a kiskoronát, szarvat, glóriát stb. viselők elérhetősége a jogszabályok érvénybe lépésekor máris megtalálhatóságra kerül  a provincia talpára – csőcselék - kőszegezett feltételektől jobbra.

3. A blogok malháit emlegetni – bocsánat a blogok málháit emelgetni – bocsánat, eztet már felbetűztem…

4. Tejhatalommal rendelkezünk – a szamarakból való nyersanyag kitermelését azon egyedek végzik az idétlen idők kezdetéig, akik ezen szót tévesen lemerészelik róni háeszben. Egyedüli kivétel megengedhetővé tétele kötőféken olykortájt bévezettetik, de csakis a szerelmi áradozások versberúgásos megfékezésére.

5. Az impérium hóval borítozott paplanos területén egyetlen egy jelvényt köteles viseljen minden alattvaló: az lett légyen a háromszög. A felettvalók jelvényéről még nem született egyértelmű döntés, a hengertest, kúp, csiga jelképek fej fej mellett haladnak a második szavazás után, a csonkakúp két szavazattal az első fordulóban már kiesett. Még egy javaslat érkezett a Dáciára, de a javaslót sajnálatosan elküldtük gladiátori tanulmányútra.

6. Határeseti vonallal aláhúzott Malel és Lóbélt nevezetű személyek nem találtattak meg kémeink által, sem a megfeszengetett Málton, ha megkergülnek – bocsánat megkerülnek, Holdon túlra ítéltetnek.

7. Ez a tartománybéli nép, csőstől, apróstól, nagyostól számítva mind egy borzalmas ragályban szenved, kénjában verseket farag bikkfából, égerfából, poronyfából. Tűzrevaló minden termék. Csupáncsakul a szádokfába vésettek őrízendőek meg, hogy legyen, amik előtt szentségeljen az utókor.

8. Ezen ördögtől való ellencsászár végleges büntetésén egyáltalán nem kellett gondolkozzunk mi – aki én – mert őmaga jelölte ki a neki legmegfelelőbb módszert: a farokmasszázst. Ezért bezárjuk a Rómaifürdő egy kipárnázott és vidrökkel teli kisszobájába egyedüllétével, s nemesi lelkülettel rendelkezvén megengedjük, hogy kezeit három napig edzze, azután jöhet a tényleges gyakorlati kezdés es a ragrímes, helyesírási hibákkal megrakott versek elkövetői között, a századszorra újraregisztrálókon, a blogos szurkapiszkálókon, az okoskodó szakértőkön át a hibákat feljelentgetőkig, de csakis a hímneműeket véve alapul.

Zárópont: A leghosszabb hajat viselő lányom nyomására – ki határozottan bizonyítgatta, hogy minden rosszban van valami jó is – meg is találtatott a feltörekvő ellencsászálban a humor. Meg, hogy nem pösze, csak nagyzási mániájában ellezik. Ezért megengedjük – mert nem vagyunk annyira elvetemültek  – hogy minden február 29-én egyszer a leghosszabb hajú lányom masszírozza meg az ellencsászál… legnagyobb lábujjkáját.

Kelt Poetusz tartományusz, Pompa Liusz által, anno domine etc…

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762013. augusztus 13. 12:50

Ez már csak utózmány, az ötletelő személye, törvényhozatala satöbbiségek itten találtatnak: :)
http://blog.poet.hu/denton/ponci-memmmon gya-:d
Köszönlek Marikám!

csillogo2013. augusztus 12. 14:46

''Minden rosszban van valami jó'' - megerősítelek ebben!:)
Jól (fel)betűztél Erikám - nekem nagyon tetszett, különösen a versfaragásokra fókuszálva, kinek az égerfa, kinek a bikkfa jut, de ami tény az tény : tűzről pattant minden tartománybéli nép... ezért hát írogat(hat)!
Remélem senki nem jut holdontúlra - a kis csavaros székely észjárásodért meg külön ölelés jár! :)
MMM