Piroska és a többiek

Pera76•  2012. október 31. 12:37

Piroska: anyuka elkényeztetett kicsi lánya, aki a nevét hegyes kis nyelvének cunaszínéről kapta. Mindenki szerette: prostik árnyaltabb kifejezése. (Régebben szűkebb volt a szókincs.) Eléggé szegény lehetett, s fölötébb neveletlen. (Zsebkendőre nem tellett, így az orrára kellett kötni a csomót, hogy mikor belép nagyanyjához: legalább köszönjön.) Szófogadatlan kis perszóna is, meg hazug, megígéri, hogy nem tér le az ösvényről. Aztán az az első dolga. Méghogy nem tudja, mi a farkas… Hinnye a nemjóját. Hát nem kilóg a lóláb a bundából?

Farkas: huncut egy alak. Mint minden farkas. A kötény tartalma érdekli? Á, dehogy. Inkább alább kukucsálna jószerével. Fűzné a lányt, de az meg romantikázna (Lásd. virágászás), tehát ha ló nincs kéznél, szamár is jó alapon előbb nannyóhoz battyog.

Nagymama. Tudva levő az alkoholizmusa, mert nem stikiben viszik neki a piát. Tölgyfák alatt, mogyoróbokrok között lakik. (Nyilvánvaló, hogy nimfomániáját hárembasanőként vezeti le.) Azért nem zárja be az ajtót, hogy szépségéért, tudás-osztogatásáért nehogy betörjék a makkokat, mogyorókat viselők.

Nem kapta be nagymamát ordaska, csak álcázta az egymás alatt-felett egybeesését. A nagy fülek a bojtok. A nagy szemek visszafojtott kilövés-előtti lehetőségekre utalnak. (Ebbe farkasunk méretes lomposa is belesegít jócskán.) A nagy kezek csoportos tevékenységre invitálnak. A nagy száj kilövés utáni állapot. (Extázisos tátva maradás.)

A parti után jóleső álom az édeshármas. (Mit sárgultok? Nektek is jó lenne. Nem???)

Vadász: a történet legirigyebb portékája. Pörverz vén kukkoló. Puskáját állandóan szorongatja, Folyamatosan lövöldözne, ha bírná tölténnyel magát. Természetesen előbb a kielégült kis pirosat látja meg. Jó szeme van. (Csapná ki az ág.) Szétháborítja a triót, mert nincs tagsági kártyája az előadásra.

Némi magyarázkodások is maradnak a végére.

Nagymama alig szuszog. (Alaposan elfenekelhették, megkapta a maga laskáját.)

Ordáskánk hasfájós lett. (Kellett neki cipó és vénkalács.) A bort is bekulacsolta, hogy erőnléttel dicsekedhessen. A patakbéli tevékenysége (kő)hányás volt. (Megfeküdte ennyi jó a belét.)

A vadász lenyúzta a farkas bőrét. (Megtudhatjuk vadászunk vallási hovatartozását, kezdetleges sebészeti gyakorlását a kisebbségen.)

Piroska megfogadta, hogy soha nem tér le. (Egyenesen megy ezentúl a paradicsomba.)

Jaj, az olló kimaradt. Nyissz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762012. november 1. 10:24

Karesz:)
Piroskaszeder:)
Laci:) Talán. :)
Tesóim:)

skary2012. október 31. 16:51

:)

szederfalu2012. október 31. 15:27

halihó,itt piroska;)

Törölt tag2012. október 31. 14:56

Törölt hozzászólás.

csillogo2012. október 31. 14:36

Én kékültem...ejsze ezt is jól odatetted! :))
Grt.

Törölt tag2012. október 31. 13:53

Törölt hozzászólás.