Legyen béke.

Pera76•  2012. november 6. 11:31

 

Akárhányszor anyázhatunk. Jókívánságok egymásnak. Pedig vissza-többé-oda-nem. Nem a helyszűke. Másmiegyéb nem rángat haza a pofontalanságba. A fejünk tágult. Ürregeiben locsosodunk. Ördögbordák a szemek lépcsőiben. Szétgurult napsejtekre köpködünk. A nyál termékenységi együtthatói meghozzák a sikert. Penész-gyümölcsök fröcsögnek. A ma ideggáza a tegnapokba bénít.

Megtörténtünk. Nem kérni: kapás. Szopás az élet. Folyamatosan gyakorolunk. Ezt szokássá hatalmasítjuk. Legyen valami nagyobb, ami felettünk álló. Hátha belátunk a lábak közé. Fekete lyuk fenn. Fekete lyuk itt. Visszatérni nem fér a fejünk be mégsem.

Edzésben-maradni, úgy tenni, hogy szeret, s imitálni ugyanazt: tükör. A hátlapja is tükör. A család lehelet. Fokhagymaszagja van. Ettől kábulnak a kölkek. Drogellákat nevelünk. Fogpiszkálóval feltámasztott szemhéjakkal dolgozunk. Messze szotyogva iskoláktól. Diplomákkal kitöröljük. Budapapírra nem jut olykor. Attilának sem adatott, irigy volt már akkor hum(cut)ságunk. Cserelapik nyáron. Csereáruk. Volt-e nyár? Vagy csak folyamatos ősz zizegett belénk, s kígyónyelve lett a miénk. Marunk. Vagy marakodunk? Olyan hegyremegy. Ennyi dinamizmus kell. Kellemes. Haszon. Azt húzzák le rólunk. Mintabőr. Mintaállatokon. Adás-vételi szerződés a gürcölés foghíjait elhazudván. Mindenki használt. Kit. Kit nem szégyellt. Hol küszöbök vagyunk, hol támfalak roggyanásig. Ágyak. Átlépnek. Felrúgnak. Elfeküsznek. Kisebek. Á, hagyjuk. S hagynak.

És sejtmagányban fásulunk. Kérges osztódás. Vastagodik pofánkon a pattogzások után. A tenyeres csendek rángatóznak. Lenyelt sóhegyek fekszik meg gyomrunk, szívünk. Holt tenger. Hány.

Megvetnek. S ki.

Két-három morfondír még elered. Az is fejünkre hull vissza. Legyen béke. Napjainkra.

 

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762012. november 7. 07:36

Gyöngyi... Fenn. Lenn. A közön meg eltelik valahogy. ..
Laci, ilyenek vagyunk. Olvasgatunk ott, hol megfog a szöveg, a vers, vagy kedveljük az alkotót és óhatatlanul ránk ragad sok minden. Azt hiszem, hogy ez oda-vissza is működhet. Jó esetekben. Márha a jó hatni tud a jóra… inkább az legyen a ragadós példább...
Meg a ki tudja hányadik életek összegyűlt érzelmei bukdácsolnak olykor felszínre, s itt szakítanak gátakat. Olykor betetőzik az ár. Olykor csendesedik a széljárás. Ahogyan a hold is mindig más arcát mutatja felénk. Ami végérvényben ugyanaz…
Ancsa, köszönlek. Hogy vagy… És hogy… vagy.
Marikám, formálgatunk. Formálnak. Tűrünk. Tűrnek. Néha kicsit besokallunk. S néha tőlünk is.
Az Élet marad a fő célom. De remélem, erre a szép planétára többé nem küldenek vissza, ha egyszer elmehetek. Valami seholra vágyom ez után. :)

Steel2012. november 6. 18:19

...

Törölt tag2012. november 6. 17:29

Törölt hozzászólás.

kapocsi.ancsa2012. november 6. 17:24

Valamelyik nap barátnőmnek írtam valamit, most idehoznám, ha nem bánod:

Eleget harcoltam...a kardot beadtam az ószeresnek, a tomahawkot kölcsönadtam az indiánnak,
az elfelejtette visszaadni, inkább ellovagolt napnyugatra horizontot lopni,
hiába mondtam neki, hogy a tüzes víz nem Nap alatt található,
mert azt meg a nyilaimmal lelőtte a Robin, a Hód, tudod a vásárhelyi,
kinek a helye még nem hűlt ki, mert tábor tűzet gyújtottak
a gyufámmal...No de most mind ott ülnek, hát bíz Isten odamegyek és lelocsolom mindent egy vödör vízzel,
hogy nekem aztán most már ha egyszer nem adták vissza, vigyék el jó messzire mind azt a harcieszközös mindenit ennek az életnek..a Francba :D :(

Tudod Era, sok mindent gondolok, de csak olvaslak.
és azt hiszem értem is.
Bár amit hoztam más, de ...
Mosolyt neked.
pusz

csillogo2012. november 6. 14:20

''... Az emberek
egymásért születtek.
Vagy formáld őket,
vagy tűrd el valamennyit,
ha a boldog élet után sóvárogsz...'' Marcus Aurelius
Ha nem megy a formálás,akkor...csillagos pokol, meg ki tudja még mi!:)

Pera762012. november 6. 12:51

Seácska, Virágom, csakis onnan. Minden onnan. Tág az a bugyor... Elfér benne a csillagos pokol, a bekormozotthátú ég, a kegyetlen tisztaság, a vadul burjánzó szép-való, az őszinte képzelet dungói, meg ki tudja még, mi.
A szereplő viszont nem feltétlenül jelenti a sorok szolidhangú kifaragóját. De nem is zárja ki ezt a lehetőség épelméjűségét. Mivel többes szám.

Törölt tag2012. november 6. 12:36

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2012. november 6. 12:27

Törölt hozzászólás.