Kivilágos sötétben

Pera76•  2012. március 22. 16:31

 Szokásosan zajlik az életnek nevezett rianás: a telet seggberúgta hóvirágmintás cipőorrával a tavaszi szél, hónaljszagú vizeket ont a dal, olyan darabokban imádnivalóan szép ez a március. Hát nem? Vendégmarasztaló biznisz szikkad az utcákban, eteti az éhesen tátongó csónakokat és más járműveket. Az imitt-amott fellelhető, lehányt salakok élvezettel szagolják a csinhuan tartományokban megkeresztelt bőrökön át fényre kandikáló lábszagokat. Rá se rántanak a nagymama szorgos kezű zoknistopjaira.
  A konyhaablakon bőszen árad be a szomszéd jól felrovott disznószaporulatát jelző illat és hanghurrikán, aminthogy a bejárati ajtó résnyire tátottján át a harmadik szomszéd kajálási szokásait tarthatjuk számon. Sárgásbarnás végtermék per kiló visszavezethető egyenes arányban a délebéd előtti és utáni elfogyasztott vásárlásokra. No meg némibeli tényekre. Amik foghíjasak még kérem itten falu(kas) szinten. Csatornázási fémtömések pediglen szükségletekből adódóan vannak. Hiába na, a rózsaszín Szilviák takarási igyekezete gyengus álcázási hadművelet. Ilyen nagy szájakban.
 Szállnak a remények, pampás nótaszóra mokaszinozik Winettou, nyelvtudása az újszülöttekével vetekszik. De bagózik rá. Békepipafüstöt ereget szája sarkában. S hátul.
 A nappali térlátás ablakától öt méterre, na jó, hazudtam: öt és félméterre virít a pajta marha, ez mondjuk érvényes mindenféle bentre is. Mellette döglégyvirágok teszik színesebbé az agyonmosott farmerszínű reggelt, s bírják szállóigéket hajtogatni a klaviatúrát.
 Chipses zacskók úszkálnak, mint kecses origami-hajók, lócitrom-ábrázatot ölt fenn a nap. S míg meggondolja magát: arcomra kenem alunni mosolyát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762012. március 27. 15:28

Igen. A gonoszságra születni kell. Én megtettem. Mert segítettek.
:)
Akkor gyűjjetek haza húsvétra. Amúgy: engem Isten éltessen. Hétvégén ünnepeltünk. Mint januárban. Kár, hogy nálatok nélkül.
A képeket nézegettük. Mindenki kékszemű rajta, csak én nem. És a főnök.
:)

Törölt tag2012. március 23. 20:08

Törölt hozzászólás.

Pera762012. március 23. 19:19

Jáááj, a gonoszságot nem. :)

Pera762012. március 23. 19:19

Sza.szagért? Hisz az nekünk is van. :)
Kérem szépen itt csak egy indiánregény eltévelygett figurájáról vagyon szó.
Madárvilágékot kihagytam meg a botanika más ágazatait, rovartant és a gonoszságot is. :)

Törölt tag2012. március 23. 18:57

Törölt hozzászólás.

Pera762012. március 23. 12:50

És majd megverselem Mai Karcsi sosemlétezettjét.
:)

Pera762012. március 23. 08:28

Winettouhoz némi magyarázat: sovány testalkat, hosszú haj, mit a homlokon egy kötő díszít. Hidegben is levetkőzik, képes mutogatni kifejlett bordás izmait. Szépen dalol - főleg hajnalonként - ha a szép jelző behelyettesíthető ezen alkalomból adódóan a ramaty, ízléstelen fogalmakkal, mikor talicskázik a nincs-ki-mind a négy kerekes járművel...
A fabudija látogatottsági szintje meg a táplálkozási gyakoriságok és milyenségek nyomon követhetőek a budi két szélét markolásokból. Ja, és abból a tényből adódósan is, hogy az ajtót eltüzelték egyik télen a tavaszi beláthatóság kedvéért.
Bocsika.
:))

Törölt tag2012. március 22. 21:30

Törölt hozzászólás.

kovacsagi2012. március 22. 19:49

jájj :) brutál...

jó volt! :)

Törölt tag2012. március 22. 18:10

Törölt hozzászólás.