Havaii jégeső

Pera76•  2018. június 12. 13:02

Hogyan kell bármit csinálni, kell-e mindenről gondolkozni? Mi az a kell? Ki az a havaii jégeső, aki szerint behatárolható tutira, hogy ezt vagy azt így vagy úgy kell?

A világunk kerek volt a kell előtt. Kerek, mint a fitneszes lányok popsija és mellhelyhelye. Kerek, mint Picasso négykezű, ötbotfülű asszonyai. Kerekeken gurult a világ, az ész is egyeseknél. Héjastojásos keréken. Ketteseknél egy hibádzott, az, amelyik a többit hajtotta. Nekik kifelé állt folyton a szekerük rúdja. Látszott a nadrágszáruk has felőli végénél a kifelé állás.

A nagybetűs észosztó, a havaii jégeső viszont már öregecske volt. Egy alkalommal, mikor a szerencsekerék nevű körolimpián a kerekesszékben épp trónoló munkáját végezte, balul sült el a dolga. Akkor fura fintort vágott, és kijelentette, hogy ez beszarás. Ha jobbul sült volna el, akkor azt jelentette volna ki, hogy jobbsincs fengerenc.

Ilyen volt a világunk a kell előtt. Ment minden, mint a csapás karika.

Aztán jött az anyós és seperc alatt kivajúdta a kell nevű utódját. Ha szembemész vele az utcán, nincs, miért kérdezzed, hogy hé, te, ki fia, borja vagy. Rá van tetoválva édes szülőanyja édes szájára.

A kell aztán szaporaféle lett. Mindenhova szórta magát: földbe, ágyba, orrba-szájba. És tízesével keltek ki a kis kellkék, nőttek, nődögéltek, mint az erdő a gombában. Itt egy kellke, ott egy kellke: találd ki, hogy melyiket nem találod ki.

Mehetsz kirándulni a nemmehetszbe, mert előbb megmondják a kellkét. Teregethetsz ruhát a hajnali pókfelkeltefényű drótcsicsergésre, de előbb megmondják a kellkét. Lefogyhatsz, de csak a kellkeízű csemmentéssel. Meghízol: a kellke megmondta előre.

Azt tanácsolom, dugd be fejed egy homokszembe. Strucculj homokul. A homoknyelv a legjobb tanító. Kifolyik a füledbe és a másikon be.
 Ott kavard ki a dobkártyád, essél jeget, hulljál havat, mentsd le a napot, hasítsd meg a hajnalt: elmésebb leszel a lángnál. 

Vagy hidd: a kell anyós-szó. Pisztoly betárazva. Érzed, hogy két másodperc, és kilövi a lelkedet. Aztán lábad előtt fekszik a testből kifordított lélek. Patakbanyuvasztás előtti kutyaszemeivel még néz. Mielőtt megüvesedne, igyál egyet anyósod egészségére magadból. Avval maradsz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Tschongor2018. június 14. 01:51

inkább csak azt írom, hogy tetszik, és jól írsz. Gyakran fogok még idelátogatni! :) Gratulálok!

Pera762018. június 13. 15:53

@BakosErika: Ez is a lényegem, Erikám. :)
@Törölt tag: Köszönöm szépen!
@Mikijozsa: Pontosan! :)
@csillogo: Ok. Fő a béke a fedő alatt. :)
Van néhány túlélőstratégia. Az ilyenre: Ezt így kell csinálni! Válaszok: Igen? És miért? Tényleg? :)
@Törölt tag: Köszönöm szépen, Sea!

BakosErika2018. június 13. 13:13

A kell aztán szaporaféle lett. Mindenhova szórta magát: földbe, ágyba, orrba-szájba. És tízesével keltek ki a kis kellkék, nőttek, nődögéltek, mint az erdő a gombában. Itt egy kellke, ott egy kellke: találd ki, hogy melyiket nem találod ki....

Pedig mennyivel szebb az, hogy szeretném.
Remek gondolatok, Erikám.

Törölt tag2018. június 13. 13:05

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2018. június 13. 07:53

hát mert kell azért is nem kéne kelnie, de ha már kelt akkor az is jó ha kelendő lett :)

Törölt tag2018. június 13. 00:54

Törölt hozzászólás.

csillogo2018. június 12. 17:53

Ezt a Havaii-t elnéztem ! 😀
Vigyázz azért a tárazásra...

Törölt tag2018. június 12. 16:14

Törölt hozzászólás.

csillogo2018. június 12. 14:00

Mindenről nem kell gondolkozni... még +ártana,
a hawai jégesőt, meg el kell küldjed gondolatban északra, ha eltéved, majd egy darabig keresgéli a helyes válaszokat a kellkére ! :D nem baj, ha nem talál haza
azért ez durva valahol...
biztos, ami biztos, tesiölelésem küldöm !